Церемонията на Байдън без аналог, Тръмп няма да присъства

Водещ ще е Том Ханкс, Лейди Гага ще изпее националния химн
19 яну 2021 23:55, Красимир Ангелов
87

Последен ден на Доналд Тръмп в Белия дом. Президентът напуска Овалния кабинет с най-ниския рейтинг на одобрение по време на мандата си. Според проучване на "Галъп" само 34% от американците одобряват работата му.

А церемонията по встъпването в длъжност на новия президент Джо Байдън ще бъде белязана не само от усещането, че Вашингтон е военна зона, но и от отказа на Доналд Тръмп да присъства. Той е първият държавен глава от 150 години, който няма да уважи предаването на властта.

Още по темата
Въпреки това - традицията ще бъде спазена. 46-ият американски президент ще положи клетва от 35 думи, с ръка върху Библията.

Разделена Америка ще чуе утре клетвата, произнесена за първи път от Джордж Вашингтон, а крайният й вариант е измислен от единия от бащите основатели Джеймс Мадисън. А сега най-възрастният президент в историята - Джо Байдън, ще се закълне в Библията на Ейбрахам Линкълн.

"Това ми разбива сърцето, защото има много малко държавни служители в тази страна, които заслужават традиционна инаугурация повече от Джо Байдън и за съжаление това няма да се случи", заяви бившият сътрудник на Байдън Мое Вела.

Денят за Байдън и вицепрезидента му Камала Харис ще започне с традиционна църковна служба, след това двамата ще са в Капитолия. След клетвата на Харис, Байдън ще отправи послание към нацията. А след това по традиция ще направи преглед на военните войски.

Доналд Тръмп е едва четвъртият президент, който няма да присъства на предаването на властта и така ще наруши 150-годишната традиция. А новите стопани на Белия дом ще изпратят само вицепрезидента Майк Пенс.

"Страната е на границата на гражданска война, ние се нуждаем само от компетентност. Не ме интересува дали той вдъхновява или не. Не мисля, че някой друг го прави сега", категоричен е политоложката Илейн Камарк.

Всички телевизии ще излъчват на живо церемонията. Водещ ще е актьорът Том Ханкс, а Лейди Гага ще изпее националния химн.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
5
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
С интерес очаквам избухването на Гражданската война в САЩ!!!
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп вече е забравен. До два дни, освен за сенатското разследване, за нищо друго няма да го споменават. Няма по-празен и провален мандат от неговия. И тази аномалия трябва да е за урок на всички, когато отиват да гласуват
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има очерци на 6 часови дела срещу изборните резултати, в които Руди Джулиани плещи глу. пости. Четейки ги, всеки нормален човек се чуди как е възможно такова морално падение. Думите на Тръмп са отявлени лъжи и само заслепени илитерати и ред неци го следват
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото постижение на Тръмп е, че показа на света, че всеки *** може да управлява САЩ за един мандат. Макар и с тежки последици, ще се постегнат. .
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп постижения: Новата НАФТА е на 90% старата НАФТА. Канада и Мексико я подписаха, смеейки се.ИДИЛ беше свит на 90% при Обама и неизбежно щеше да си отиде. Именно заради това, ниро НАТО, нито светът не отбелязаха кой знае колко това постижение.Северна Корея е по-въоръжена отвсякъде, Иран е по-решен на отмъщение, Китай се готвят да анексират Тайван, Русия беше оставена на спокойствие.Постижение на Тръмп е и поголовната смърт от Ковид в САЩ. 1/4 от всички смъртни случаи са там.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли не съм изненадан...толкова поддръжници на Тръмп в България.Българинът харесва само такива идд...оти като него..и си избира същите да го управляват.Местен балкански манталитет, какво да се прави
31
1
 
10
 
! Отговори
39 ти си просто трол преди 3 години
но поне знам че нито едно дело не е загубено, - просто не е прието в съда.......Отиваш при съдията и казваш...искам да заведа дело за измама.....той......имаш ли доказателства....ти.....все още ги събирам.....съдията ти сочи вратата с думите fuck0ff. Други Упорки?
30
2
 
0
 
! Отговори
Fakebook преди 3 години
Всички задължително трябва да ръкопляскат !
29
2
 
1
 
! Отговори
Да Живее преди 3 години
Израел - Първа сила на Света - Китай и САЩ са Колонии на Юдея!
28
8
 
1
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 3 години
До 35Може да не съм толкова умен като теб, но поне знам че нито едно дело не е загубено, - просто не е прието в съда. Въпреки хилядите свидетели под клетва с която се наказва със затвор ако лъжат. И нито едно не е разгледано от съд. И нито един не е осъден за лъжа! Иначе наистина много умно избягваш въпроса ми- кое от изброеното от мен за постигнато от Тръмп не е вярно и американците няма да му обънат внимание? Затуй и ний уважаваме умните като теб и журналистите. И ви завиждаме.
27
5
 
4
 
! Отговори
Олеле преди 3 години
Лейди Гага ще изпее песента ''Гааа - гааа..'' в чест на лъжеца бай Дрън-дрън !
26
8
 
1
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 3 години
До Анонимен 33Ще ти се извиня, ако кажеш кое от изброеното не е вярно!!!! И ще ти благодаря. Знаеш че не съм толкова умен като вас. Нито пък американците. И те са *** че не виждат светлото комунистическо бъдеще и се опъват.
25
13
 
4
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 3 години
Къв аналог след като пазят от народната любов с армия и полиция назначения от тях Байдън?И с къв акъл смятат че е лесно да откраднат избори от Президент който: Не започна и една война, Разгроми Халифата,Нашока Иран и ги лиши от Багдади и Сюлеймани, Предоговори НАФТА, Най-добра икономика в САЩ, Оздрави НАТО, Нашока Китай, Успокои нещата със СКореа и района, Исторически договори м/у Израел и арабските държави, Косово, Изтепа вагнерци и Путин не посмя да прави Кримски номера, СП2 нъц, Марксизъм нъц
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Прав си - по-голямото зло си отива, утре (т.е. днес) идва по-малкото.
23
6
 
4
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Aмерика умира днес във вида, в който я знаем. Сатаната ликува!
22
4
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Тръмп доведе Сащ до гражданска война...организира атака срещу Конгреса на САЩ...насърчи го...безпрецедентно,надявам се на 20 да бъде арестуван и съден Справедливо и безкомпромисно...единственият начин да се защити Демокрацията...или утре ще дойде новият Хитлер с пари и ще превърне Света ни в Ад...Бог ни е дал живота не тръмп-хитлеровците ,че да ни принуждават да се убиваме а той да забогатява...или дължи много пари????...зависим ли е Тръмп от мафията???
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23Злото... сега започва.
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злото ... приключи!
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялото недоразумение през тези 4 години беше без аналог, утре е последният му ден. Поздрави на всички по случая! Вкл. и на тези които не вдяват защо това което става е добре и за тях.
18
1
 
3
 
! Отговори
А защо преди 3 години
ЗАЩО ИМА ГРЪМОВНО МЪЛЧАНИЕ В БГ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТУРСКИ ПОТОК И ЗА ТОВА, ЧЕ ВСЪЩНОСТ БГ СПОНСОРИРА ГАЗПРОМ ЗА ПРЕНОСА НА ГАЗ И СЕ НАРУШАВАТ ПРАВИЛАТА ЗА КОНКУРЕНЦИЯ В ЕС??? ВИЖТЕ КАКВО КАЗВАТ ЕКСПЕРТИТЕ ПО ВЪПРОСА!!!