Церемонията на Байдън без аналог, Тръмп няма да присъства

Водещ ще е Том Ханкс, Лейди Гага ще изпее националния химн
19 яну 2021 23:55, Красимир Ангелов
87

Последен ден на Доналд Тръмп в Белия дом. Президентът напуска Овалния кабинет с най-ниския рейтинг на одобрение по време на мандата си. Според проучване на "Галъп" само 34% от американците одобряват работата му.

А церемонията по встъпването в длъжност на новия президент Джо Байдън ще бъде белязана не само от усещането, че Вашингтон е военна зона, но и от отказа на Доналд Тръмп да присъства. Той е първият държавен глава от 150 години, който няма да уважи предаването на властта.

Още по темата
Въпреки това - традицията ще бъде спазена. 46-ият американски президент ще положи клетва от 35 думи, с ръка върху Библията.

Разделена Америка ще чуе утре клетвата, произнесена за първи път от Джордж Вашингтон, а крайният й вариант е измислен от единия от бащите основатели Джеймс Мадисън. А сега най-възрастният президент в историята - Джо Байдън, ще се закълне в Библията на Ейбрахам Линкълн.

"Това ми разбива сърцето, защото има много малко държавни служители в тази страна, които заслужават традиционна инаугурация повече от Джо Байдън и за съжаление това няма да се случи", заяви бившият сътрудник на Байдън Мое Вела.

Денят за Байдън и вицепрезидента му Камала Харис ще започне с традиционна църковна служба, след това двамата ще са в Капитолия. След клетвата на Харис, Байдън ще отправи послание към нацията. А след това по традиция ще направи преглед на военните войски.

Доналд Тръмп е едва четвъртият президент, който няма да присъства на предаването на властта и така ще наруши 150-годишната традиция. А новите стопани на Белия дом ще изпратят само вицепрезидента Майк Пенс.

"Страната е на границата на гражданска война, ние се нуждаем само от компетентност. Не ме интересува дали той вдъхновява или не. Не мисля, че някой друг го прави сега", категоричен е политоложката Илейн Камарк.

Всички телевизии ще излъчват на живо церемонията. Водещ ще е актьорът Том Ханкс, а Лейди Гага ще изпее националния химн.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
S преди 3 години
Най-нидък рейтинг на има според платени проучвания сред избрани лица. Гейл нюз е това ама отвсякъде.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"They aren't after me, they are AFTER YOU! Im just in their way"-D.J. Trump
55
2
 
10
 
! Отговори
Правете си сметката преди 3 години
Бандата на Сорос ще управлява САЩ !
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВАГИНИР ПУТИДори Мълър не е съкласен с теб. Всъщност му разследват разследването съшито от руските служби и кампанията на Хилъри. Истинкия колужън с Путин.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 63 Клоуна е единственияНа тебе ясно ли ти е какви са тия импичвания и кой, за какво и с каква цел ги е произвел? Това е все едно ако червей като теб ме нарече ........ , за мен и за всеки който ме познава , ще е комплимент за мен. Затова и всички свестни американци са и ще бъдат зад политиката на Тръмп. А тези уж републиканци са в канала. Какви републиканци са те без електорат? Или ще си делкат електората на демократите?
52
8
 
2
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 3 години
НАШИЯТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД ПУТИнь УВЛЕЧЕН В ДЕЛКАНЕТО НА САМОИЗБУХВАЩИ ПРЕХВАЛЕНИ КРАСТАНИЦИ ИЗПУСТА БОЯДИСАНОТО СИ ЩАТСКО ВРАБЧЕ ДА ЗАГУБИ ВРАБЧЕТО НА ПУТИнь ДОБРЕ СЛУЖЕШЕ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО,ДАЖЕ ПО ДОБРЕ ОТ НАШИЯ ПОЖИЗНЕН ВОЖД ПУТИнь.
51
1
 
9
 
! Отговори
Уау преди 3 години
Антифа и БЛМ са патериците на Джо педофила!
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън ще го вардят 30 000 армия на клетвата.Нещо много сбъркано има тук.В Ирак и Афганистан има 5000 войници.
49
1
 
14
 
! Отговори
церемонията преди 3 години
Ами от това по-голямо унижение не виждам- Тръмп да н е уважи приемането на власта и Байдън да си прави церемония сам с армия от 25000 окупирали цялата столица като в Багдат. Той вона ли започва че е стоварил цялата гвардия -луда работа
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по добре да си бяха избрали лейди гага за президент вместо 90 годишен с памперс
47
5
 
6
 
! Отговори
Клоуна е единствения преди 3 години
рушкиРезидент импийчван два пъти и отиващ си с най-нисък рейтинг.
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Началото на края на американската кчина.Много злуни сториха на Света.Няма да бъдат запомнени с нищо позитивно.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
имаш ли доказателства....ти.....имам толкова че да те зария и то от свидетели под клетва.........McDonald и Руди къносания твърдяха същото и изгубиха 61 дела......покажи да ПРОЧЕТЕМ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, защото и аз мога да кажа, че сестра ти е "палавница"
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямото постижение на Тръмп е построяването на СТЕНАТА... Или не, от толкова конспирации се обърках, построи ли някаква стена или не. Ама то цялата му работа - само на думи.
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Империята на злото загнива отвътре.Началото на края.Амин.
42
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
@47Забравен? Хоо хо!Тръмп не само че не е забравен но ще остане остане в историята, редом с Роналд Рейгън. като президента който се опъна на комунизма и интернационализма привнесен от Китай, и реформира и прочисти републиканската партия получавайки пълното доверие на избирателите и.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България повечето застаряващи *** са подръжници на Тръмп. В САЩ щяха да ги бият заради марксистките им възгледи, но тук им изглежда нормална комбинацията между социализъм и тръмпизъм. Справка: Боян Чуков и Огнян Дъскарев. Послвдният, като че ли не е съществувал преди избирането на Тръмп. Но особено около изборите им, е навсякъде, за да коментира как краят на света идва заедно с края на Тръмп. Явно е взел някакви пари и съдейки по хъса му, е заинтересован да ги заслужи.
40
0
 
5
 
! Отговори
На Байдън мекия преди 3 години
убива много, казват каскетите от Internet Research Agency.
39
0
 
6
 
! Отговори
Активистите на бСп преди 3 години
за тор не стават.
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без аналог - Тръмп няма да присъства, а Байдън ще е там само тялом, щото ментално той не знае на кой свят е.