Край на ерата на Тръмп, наистина ли е пацифист?

Международен анализатор коментира смяната на властта в САЩ
20 яну 2021 12:58, Петя Славова
46

Краят на ерата Тръмп настъпи. В своето прощално президентско обръщение към нацията той се сбогува със своите избиратели и с всички американци. Тръмп отбеляза, че е бил първият американски президент, който не е започвал нови войни.
Още по темата

"Има един нов военен конфликт и изтеглил ли е наистина войниците? Видяхме какво се случи с генерал Солеймани. Бихте ли казали, че това е пацифистично? Аз не бих. Това беше на ръба да вкара Америка във военен конфликт с Иран", коментира международният анализатор Ивета Чернева в "България сутрин".

Тя посочи, че всъщност Тръмп не е изтеглил войските от Ирак обратно в САЩ, а просто ги е преместил в Саудитска Арабия.

Според нея добрите икономическите резултати в САЩ  по време на управлението на Тръмп са били в резултат на стари политики на Обама.

"На икономическите политики винаги им трябват няколко години, за да се усети ефект", допълни тя пред Bulgaria ON AIR.

Ивета Чернева е работила за Обама като сенатор по няколко закона. Сега българката е завела дело срещу Тръмп за 1 долар. Причината е свободата на словото.

"Бях финалист за комисар на ООН и бях спряна чрез неправомерни мерки. Внесох дело срещу Тръмп за един долар - срещу кръга на Тръмп. Той си отива, но това не означава, че всички негови злодеяния трябва да бъдат забравени", сподели тя.

По думите ѝ новият президент на САЩ е класически демократ.

"Очаквам Байдън да снижи реториката. Военно присъствие и военни интервенции, когато наистина се налага. Ще бъде твърд срещу Русия и Турция, ще опита да изблъска външните влияния. Ще премахне рестрикциите към различните държави", обясни тя.

Според нея позицията на демократите към Балканите ще бъде за интегриране на Северна Македония в НАТО и ЕС, а отношенията с Европа ще бъдат подобрени, но не и същите, каквито са били преди години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари