Край на ерата на Тръмп, наистина ли е пацифист?

Международен анализатор коментира смяната на властта в САЩ
20 яну 2021 12:58, Петя Славова
46

Краят на ерата Тръмп настъпи. В своето прощално президентско обръщение към нацията той се сбогува със своите избиратели и с всички американци. Тръмп отбеляза, че е бил първият американски президент, който не е започвал нови войни.
Още по темата

"Има един нов военен конфликт и изтеглил ли е наистина войниците? Видяхме какво се случи с генерал Солеймани. Бихте ли казали, че това е пацифистично? Аз не бих. Това беше на ръба да вкара Америка във военен конфликт с Иран", коментира международният анализатор Ивета Чернева в "България сутрин".

Тя посочи, че всъщност Тръмп не е изтеглил войските от Ирак обратно в САЩ, а просто ги е преместил в Саудитска Арабия.

Според нея добрите икономическите резултати в САЩ  по време на управлението на Тръмп са били в резултат на стари политики на Обама.

"На икономическите политики винаги им трябват няколко години, за да се усети ефект", допълни тя пред Bulgaria ON AIR.

Ивета Чернева е работила за Обама като сенатор по няколко закона. Сега българката е завела дело срещу Тръмп за 1 долар. Причината е свободата на словото.

"Бях финалист за комисар на ООН и бях спряна чрез неправомерни мерки. Внесох дело срещу Тръмп за един долар - срещу кръга на Тръмп. Той си отива, но това не означава, че всички негови злодеяния трябва да бъдат забравени", сподели тя.

По думите ѝ новият президент на САЩ е класически демократ.

"Очаквам Байдън да снижи реториката. Военно присъствие и военни интервенции, когато наистина се налага. Ще бъде твърд срещу Русия и Турция, ще опита да изблъска външните влияния. Ще премахне рестрикциите към различните държави", обясни тя.

Според нея позицията на демократите към Балканите ще бъде за интегриране на Северна Македония в НАТО и ЕС, а отношенията с Европа ще бъдат подобрени, но не и същите, каквито са били преди години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грантоядите на ЦРУ / Сорос никак не обичат Тръмп. Как така тези възторжени "десни" са толкова благоприятно настроени към крайно-левите в САЩ? Чудна работа, а? :)
36
0
 
5
 
! Отговори
Радко Младич преди 3 години
Тези дни всичкоТО ГРАНТОЯД се е засилиЛО кое от кое по-голяма простотия да измисли,само и само да влезе в полезрението на посолството ЗАД "КОШАРИТЕ"!Излагацията Е ПЪЛНА!Междувременно се чудят ЩО ИМ СПРЯХА финансирането на повечето фондацийки,НПОта,"граждански сдружения,движения" и другите подобни инициативКИ!?Ами спряха ГО,не заради Тръмп,а защото най-накрая тия дето даваха баницата се усетиха,че чрез дейността която развиват(Най-вече ЛЯЛЯНЕТО НА СКОДОУМИЦИ по медиите!),постигат точно ОБРАТНИЯ
35
3
 
12
 
! Отговори
СМЕРШ преди 3 години
Поредната поръчкова помия!Ако Тръмп беше останал президент други щяха да бъдат коментариите!
34
1
 
9
 
! Отговори
Атанас преди 3 години
А Ивета Чернева коментатор ли е, моля? И къде?
33
1
 
9
 
! Отговори
Таня Стоянова преди 3 години
До Анонимен31036 Не знам кой е русофил и кой не , знам ,че с тази псевдо демокрация ,станахте - американци ,германци , французи и какви ли още не - почитате техните закони нрави и обичаи !!! Забравихте Българското - българските нрави и обичаи !!! рс. нали Тръмп ни прибра 2 та милиарда за хартиените самолети ,другото не е важно - този ще ги признае ли ??? виж каква *** ще излезе !!!
32
1
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Типичен кадър на демократите(Сорос).Има и още по-типичен-Ленчето с кремчето(Поптодорова)
31
1
 
17
 
! Отговори
ДядоСтою преди 3 години
НА НОВО ПРАСЕ НЕ БЪРЗАЙ да се радваш незнаеш каква *** ще излезе
30
2
 
8
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Нека почакаме да видим какви ще ги свърши Баидън тогава ще преценим кой е по добрия президент
29
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали е пацифист Тръмп не съм сигурен, но че е руски агент съм сигурен на 100%.
28
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България няма русофили. Има платени *** на различни позиции. Но те обичат долара, а не рублите....
27
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шом не засяга интересите на Масква значи е наш човек пацифист. Ако ги засяга значи е яcтреб империалист. Това е политкоректното поведение за българиския предател русофил.
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както и да въртят и сучат фактите са, че Тръмп не започна война. За разлика от техния любим мумун Обама, дето първата му работа, след като получи Нобелова награда за "мир", беше да започне война.
25
0
 
0
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
До АнонименАми теб да поканят, понеже много ги разбираш нещата....
24
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Дончо Тръмбовката рано-рано във зор,без да пита -хванал гъстите гори. С други думи изнизал се като партизанин след нападение над мандра. Спукана му е работата на Кървавия Пигмей......
23
13
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Не е започвал войни, а изби американците. Е гати с.ътрапа.
22
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето заради това беше цялото напрежение и населие в САЩ, защото крайно левите либерасти непрекъсното лъжат и манипулират! Само плюене по Тръмп, нула обективност. Отвратителна сталинска пропаганда, не знам вече колко *** трябва да си, за да им вярваш на тези алчни деграданти.
21
6
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Тръмпони като избомби Вангеровците в Сирия, колко груз 200 опакова? :))))))))))))))))))
20
5
 
25
 
! Отговори
Всъщност Тръмп преди 3 години
не е пацифист. Въпреки, че в речта си го изтъква като постижение. Това е по-скоро страничен ефект от политиката му, в подкрепа на интересите на средния човек в Америка. Но така нагази здраво по мазола корпорациите изнясящи производство в Китай с цел максимални печалби, нагази и ловящите риба в мътни води по разни регионални конфликти. Иначе факт е, че осигури огромни договори за оръжие, самолети и т.н. Като натисна страните от НАТО да купуват. Натисна и да купуват втечнен газ. Работеше за САЩ.
19
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поканили някаква женичка секта фен на либерастите, бивш служител на Обама и водещ дело срещу Тръмп, да коментира мандата на Тръмп!? Сериозно ли? Това не е дъното, много под него сте.
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Демократите" много добре знаят, че победата им над Тръмп беше на косъм. Затова сега през следващите 4 години основното дело на Байдън ще бъде да раздаде няколко милиона паспорта на чужденци за да може да го преизберат след 4 години. Според преброяването от 2010-та година в Ню Йорк са живели 27,5% латино-американци, в Лос Анджелис 48,5%, в Чикаго 28,9%. За 15 години до 2025, трябва да се раздадат толкова паспорти, че да няма вече риск за властта на "демократите".