Тръмп прощално: Бях първият президент, който не започна война

Америка не е плаха нация от опитомени души, каза още той
20 яну 2021 07:49,
111
Тръмп прощално: Бях първият президент, който не започна война
Снимка: БГНЕС

В прощалното си президентско обръщение Доналд Тръмп посочи, че е бил първият американски президент от десетилетия, който не е започнал нито една нова война.

Освен това той призова американците да се молят новият президент да успее да опази Съединените щати и да продължи просперитета им, но отказа да назове по име своя наследник Джо Байдън, съобщава БНР.

"Тази седмица полага клетва новата администрация и се молим за нейния успех да запази Америка в безопасност и просперитет", каза републиканският президент. "Ние отправяме най-добрите си пожелания и също така искаме да имат късмет - много важна дума".

"Най-голямата опасност, пред която сме изправени, е загуба на доверие в себе си, загуба на доверие в националното ни величие. Америка не е плаха нация от опитомени души, които трябва да бъдат защитени от онези, с които не сме съгласни“.

Във видеообръщението Тръмп се опита да подчертае аспекти от своето президентство, с които той се гордее.

"Направихме това, за което дойдохме тук, и много повече", каза той. "Минах през тежки битки, най-тежките битки, най-трудните избори - защото вие ме избрахте да направя това".

Тръмп отбеляза мирните споразумение в Близкия изток, за които посредничи неговата администрация, и похвали програмата си за външната политика.

"Ние съживихме нашите съюзи и обединихме народите по света, за да се противопоставим на Китай, както никога досега", каза той. "Особено съм горд, че съм първият президент от десетилетия, който не е започнал нови войни".

"Всички американци бяха ужасени от нападението над нашата Капитолия. Политическото насилие е атака срещу всичко, което ценим като американци. Никога не може да бъде толерирано", каза той, визирайки щурма на 6-и януари от негови привърженици.

"Сега, докато се подготвям да предам властта на новата администрация по обяд в сряда, искам да знаете, че започнатото от нас движение тепърва започва“, подчерта Тръмп.

"Отивам си от това величествено място с лоялно и радостно сърце и оптимистичен дух и с върховна увереност, че за нашата страна и за нашите деца най-доброто тепърва предстои", заключи Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп не е започнал гражданската война, а кредитите и беднотията. Прекалено е голяма разликата там между бедните и богатите. Бедните нямат бъдеще там, не са защитени. Нямат права, защото ги получаваш срещу пари.
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БАНкоЕ щом може вече е време Късия да слага памперса.
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Войната е бизнес , затова го плюят по телевизиите Дядо Дончо. Спря им кранчето
40
3
 
2
 
! Отговори
51 лягай на печката преди 3 години
много си "изморен".
39
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарение на това че не започна война, много войни започнаха без теб. Това дамо показва че намесата на сащ е нужна в конфликти по света.
38
4
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ДО АНОНИМКА ,МОЖЕ И УКРАЙНА , ЗА КРАВАРИТЕ Е ВАЖНО КРЪВ ДА ДЕ ЛЕЕ
37
9
 
8
 
! Отговори
Клоуна в пандиза преди 3 години
ще си пише със С корейскотоПрасе на спокойствие.
36
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БАНкоТва е вЕрно, щото комунистите много взеха да наглеят и плъзнаха навсякъде.Обаче аз мисля, че най добре ще е да почне първо от Украйна, че там се навъдиха едни неидентифицирани зелени човечета.Нещо американските дронове отдавна не са изпарявали Вагнеровци.:))))
35
3
 
6
 
! Отговори
На хуя ли си му преди 3 години
ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ НА БАЙ ДЪН Е.......седял, та знаеш?
34
5
 
6
 
! Отговори
РушкияТроянскиКатър преди 3 години
е история....НЕзапомнена.....доживотни съдебни дела.....семейство от политически трупове.
33
2
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ НА БАЙ ДЪН Е : КЪДЕ ДА ИЗПРАТИ ВОЙСКИТЕ НА САЩАТА ???
32
10
 
7
 
! Отговори
Тръмп Миротвореца преди 3 години
Опитомените души по света и в САЩ много повярваха на тоя Туитър-измамник .А новините от Ноември , когато Тръмп е събирал екипа си в Овалния кабинет да обсъждат военен удар срещу Иран по ядрения им комплекс в Натанз , удар подготвян с убийството на иранския генерал Сулеймани. РАЗУБЕДИЛИ СА ГО НЕГОВИТЕ ХОРА, въпреки че е настоявал.А неадекватното изтеглянето на военните от Афганистан и оставянето на огромни райони под управлението на талибанските терористи?ПРАВИМ СЕ ЧЕ НЕ СА СЕ СЛУЧВАЛИ ЛИ ?
31
10
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ДОРИ СПРЯ ВСИЧКИ ВОЙНИ ПО СВЕТА !!!
30
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не започна нито една война?Започна: гражданската война в САЩ.
29
6
 
11
 
! Отговори
Парица е царица преди 3 години
Може ли един американски президент да обясни как Сирия или Сърбия са заплаха за САЩ и нейните граждани? Нямат общи граници, не са по- големи сили от САЩ нито във военната, нито в търговската област! Всички виждаме, че САЩ са основната заплаха за всички, защото са най-силните! Това е като баснята за вълка и агнето.
28
5
 
20
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Бе не го харесвам, но тук е прав...И най-извратенитте медии не могат да му го отречат.Наистина война нямаше, за което всеки жител на планетата трябва да му е благодарен.А за вътрешната му политика да го съдят американците - те си знаят най-добре.
27
6
 
20
 
! Отговори
333333333333 преди 3 години
"Особено съм горд, че съм първият президент от десетилетия, който не е започнал нови войни".КОЕТО Е ИСТИНА, СИ Е ИСТИНА!
26
6
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен .....Байдън ще е последния президент за кратко, щатите се разпадат.....Уааахахахаааа, това го чета тук от години :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Кога бре, кога? А новата Волга кога??? :))))))))))))))))))))))))))))))))
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зозо 23Както започва, така и ще приключи - с военни по улиците.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25 а сега в САЩ " мумията се завръща".