Арестуваните на протестите в подкрепа на Навални все повече

Колко души се събраха на демонстрациите в Русия?
Обновена: 23 яну 2021 16:20 | 23 яну 2021 16:20, Веселина Йорданова
202
Арестуваните на протестите в подкрепа на Навални все повече
Снимка: БГНЕС

Над 1090 души са задържани в Москва и в други руски градове на неразрешени от властите протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, включително съпругата му Юлия, предаде Ройтерс, която се позова на независимия медиен проект ОВД-Инфо.

Още по темата
По данни на вътрешното министерство в центъра на Москва на демонстрация са се събрали около 4000 души.

Акциите в подкрепа на Навални започнаха в няколко града на руския Далечен изток.

Информацията за броя на задържаните тепърва ще се уточнява. В региона най-многоброен бе протестът във Владивосток, където се събраха около 3000 души.

По улиците на Южно-Сахалинск излязоха около 400 души, в Хабаровск – над 200, в Якутск – 50 при температура минус 50 градуса. Протести в подкрепа на Алексей Навални са планирани на територията на цялата страна. Демонстрацията в центъра на Москва започна в 14ч. местно време (13 часа българско).

Преди това властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред, предаде БНР.

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други - глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите й за участие в протестите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на "Фонда за борба с корупцията" Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Федералната служба за надзор на информационните технологии и масовите комуникации започна да блокира информацията за протестите в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 145Бих, но тъй като съм го правил над 100 пъти, смятам, че е безмислено.Вие разбирате само от едно: тояга и това и ще ядете.Разбира се, тоягата може да е под различни форми: уволнения, маргинализиране, забрани, санкции.:)))))))))))))
139
6
 
4
 
! Отговори
GG преди 3 години
Россия казва, че днес е имало 4 хил на протеста в Москва, а се оказа, че е имало 40 хил ! По десет явно си важи за степите :) Кадрите бяха брутални. Полицаите бая биха, а русата женица я арестуваха, защото има мнение :) Россия !!!
138
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аууу, блокирали некви маргинали в социалните мрежи. А като орязаха достъпа на действащ президент на САЩ до фейса и туитър що мълчахте като... А? Ще ги арестуват що да не ги. В САЩ колко арестуваха, че някои и застреляха. Да ви пи.Кам на двойните стандарти .
137
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Точно така се постъпва с протестъри,подкрепящи агент на цру,внедрен в Русия от баба Меркел!!!Трябва не 1000 арестувани,а 1000 прибити от бой от ОМОН,да видиш как всичко ще се кротне.
136
1
 
9
 
! Отговори
Haha преди 3 години
В 1,5мл Виена 30000 срещу ковид а в 20МЛ Москва 3000 ПАЛЯКА, ГОЛЯМ ПРОТЕСТ762
135
11
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ПУТИН Е ПЪТНИК...ХА,ХА,ХАААААААААА
134
7
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 години
Ай, ай, ай. :) И минуси слагате на убитото момиче, чийто труп е допълнително разчленен, залят с киселина и изгорен. :) Предполагам, че това се нарича руско покаяние. :))) Мър.ши.
133
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешна Русия е двойно нелегитимна държава. СССР е създадена след напълно незаконно узурпиране на властта след убийството на царското семейство. А СССР е ликвидиран след напълно незаконно договаряне между върхушките на съюзните републики без допитване до гражданите. Днес червените звезди на Кремъл са доукрасени от незаконно узурпирания герб на династията Романови. Анатема, бих казал.
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво протестират на Запад и за Какво в Русия?-------------Ами и аз туй питам За какво????Би ли обяснил доводите си?
131
5
 
1
 
! Отговори
Николай Втори:) преди 3 години
Напълно подкрепям най-малката си дъщеря. ВОСР, Гражданска война и ужасен финал. :) Да се успокои духът ми. :)
130
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поправете ме, ако греша, но май става въпрос не за някоя украинска Анастасiя, а за една забравена руска Анастасiя, свързана с Ипатиевия дом в Екатеринбург през 1918 год. Въпрос: Вярвате ли в прераждането? :)
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до анонимен 137За какво протестират на Запад и за Какво в Русия?:))))
128
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 138Така ни "унищожиха", че сега България е с по-висок стандарт на живот от Блатото, българите пътуват в целия западен свят безпроблемно, а България има рекорден БВП.Той Путин от такова ли "унищожение" пази Русия?
127
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анастасия: хохлите никой за хора не ви счита, камо ои ви пита. Крим нали е ваш)))
126
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москва, Москва, ти пак пламтиш !Москва, Москва, ти пак ли биш?
125
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 123какво означава "да модернизира и демократизира Русия и да станела пълноправен член на Европа " ?За България това означаваше - унищожаване на икономиката , селско стопанство , лека и хранителната промишленост , унищожаване на армията , на енергетиката , експлоатация на природните ни ресурси срещу никакви пари и други подобни екстри , разбира се слугуване на Вашингтон и Брюксел Е как Путин или някой друг да се съгласи на подобно нещо ?
124
4
 
16
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Когато руските протестиращи успеят живи да влязат в Кремъл и да почнат да трошат, тогава коментирай как нямало убити.---------Кога протестират у Европа и Щатите е нарушение на обществения ред и полицаите бият и арестуват по демократично!Кога протестират у Русия западъ крещи че туй е демократично, а битите и арестуваните са борци за свобода!Що тъй?????-)))))
123
13
 
4
 
! Отговори
Анастасiя:) преди 3 години
Радвам се, че Блатная потъва все повече в собствената си кал. Пожелавам на руснаците нова Октябрьская, но след нея не колхози и електрификация, а адски финал. :) (Не се шегувам, злорадствам.)
122
3
 
9
 
! Отговори
+ преди 3 години
Един от протестиращите нокаутира едно момче оТ Росгвардия(това са деца по 18-19 години които са в казармата).Трябва ли да се задържи този хулинан или нет ?
121
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двете национални частни телевизии на България да си изпратят екип в Русия, като искат да са актуални, а не да използват записи от други телевизия.