Байдън с първи телефонни разговори с чужди лидери

Президентът на САЩ разговаря по телефона с Трюдо и Лопес Обрадор
23 яну 2021 10:48, Петя Славова
50
Байдън с първи телефонни разговори с чужди лидери
Снимка: БГНЕС

Новият президент на САЩ Джо Байдън проведе първи телефонни разговори с чужди лидери - с канадския премиер Джъстин Трюдо и мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, предадоха световните агенции.

Разговорът на Байдън с Трюдо е продължил около 30 минути и беше определен като сърдечен от канцеларията на канадския премиер. Двамата лидери са се договорили да се срещнат следващия месец, за да постигнат напредък по подновяване на дълбокото и устойчиво приятелство между Канада и САЩ, се казва в изявление от канцеларията на Трюдо, съобщава БТА.

Двамата лидери са обсъдили борбата с пандемията, опазването на околната среда и тесните двустранни икономически връзки. Те са обсъдили за първи път и пораждащия полемика между двете страни въпрос - петролопровода Кийстоун Ек Ел, подкрепян от Отава, но блокиран от Байдън. Трюдо е изразил разочарованието на Канада относно решението на САЩ.

В разговора на Байдън с Лопес Обрадор пък двамата са обсъдили миграцията, пандемията и сътрудничеството. Разговорът е бил приятен и с тон на уважение, се казва кратък туит на Лопес Обрадор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американски щати не се интересуват от бедняци и бедняци те не се интересуват от американския живот. С две думи малко достойнство да не заливате с новини кой с кой говори, няма пари за още техника
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 99Случайно да знаеш за кои прегреения става дума?
9
4
 
12
 
! Отговори
99 преди 3 години
Всеизвестната, но позабравена Джен Псаки съобщи, че байДжо е поръчал на разузнавачите си да подготвят доклад за прегрешенията на Русия, на основата на който, Пиндостан да може да привлече РФ към отговорност за "безразсъдните й и агресивни действия". Очаква ни санкционна ескалация.Пиндостан разработи "Навигационен план", според който до 10 години трябва да наложи глобален контрол над Световния океан. Казва се, че на това прекрасно бъдеще основателно пречат враговете Русия и Китай.
8
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Руснаците съботираха МиГовете ни и ни принудиха да купуваме самолети от другаде. Даже сега съботират и тези, които още могат да се ползват, което в скоро време ще ни принуди да купим още поне 8 бройки. Смятай колко са зле блатните обитатели - сами ритат столчето, на което са стъпили, и при това, че за тия руски бракми сме наляли над 320 милиона лева за последните 10тина години. Яко шампоан за вана.:)))
7
1
 
5
 
! Отговори
Рпсен Ебналиев Улука преди 3 години
Много съм щсслива
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ох не мога да пиша от смях :D Ало.. Радев :D
5
3
 
22
 
! Отговори
Добрия Байдън преди 3 години
обаче тутакси забрави за обещанието си да опрости студентските заеми - причината поради която почти 10 милиона безработни лузери гласуваха за него
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да звънне на Радев да го пита колко метежника е събрал за въстанието :D или да го пита как се парви презентация на Пауър Пойнт, щото друго не знае пилота.
3
2
 
21
 
! Отговори
Андромед преди 3 години
Ко знаете каква джендърия ни чака,ун ще ви зайде.Ей ся слушах по Фокс за тоя ....,какви изненади е подготвил.дрЛивайн ще ви се види като девик!
2
6
 
23
 
! Отговори
Добрия Байдън преди 3 години
го втъкна и на Канада и на Максикоскоро ще го втъкне и на източно-германското ялово евреиско бабе - санкций за Северен Поток 2ще го втъкне и на пасивния хомосексуалист Макрон - ще му извият ръцете да внасе ГМО *** във Францияизобщо само хубавини ви очакват с добрия Байдън - кото не вярвеа да пита Украинците какво направи сина му в Украйна
1
6
 
26
 
! Отговори
Здрасти преди 3 години
Мумията измамник се размърда..