Отново: Син издаде баща си за бунта в Капитолия, той също иска пари

Джаксън Рефит подава сигнал още преди големия ден
25 яну 2021 10:55, Нели Христова
218
Отново: Син издаде баща си за бунта в Капитолия, той също иска пари
Снимка: Twitter

Два дни след бунта на Капитолия на 6 януари бащата на Джаксън Рефит, Гай У. Рефит, се връща у дома в Тексас. Той признал, че е участвал в щурма и веднага заплашил сина си: "Ако ме издадеш, ти си предател. Знаеш какво се случва с предателите - застрелват ги."

Още по темата

Но Джаксън бил предал баща си на ФБР седмици по-рано, още преди да се развихри бунта в Капитолия, споделя той в телефонно интервю за The New York Times.

"Винаги ми казваше, че ще направи нещо голямо. Предполагах, че ще направи нещо голямо, но не знаех какво", казва Джаксън. Когато разследващите пристигат, съпругата на Гай Рефит им обяснява, че той е член на "Трите процента" - крайнодясна милиционерска група.

ФБР открива пушка AR-15 и пистолет в жилището на Гай. Пистолетът си взел със себе си във Вашингтон.

Джаксън Рефит споделя, че е осъзнал, че баща му се е отправил към Вашингтон ден преди бунта, но не е знаел какво може да прави там. Момчето осъзнало какво се случва, когато видял снимки на бунтовници, щурмуващи Капитолия, според The ​​New York Times.

Не е ясно дали ФБР е започнало разследване още първия път, в който Джаксън се е свързал с тях. Федералните следователи установяват контакт с него в хода на безредиците.

Джаксън заявява, че "просто е искал някой да знае" за заплахите на баща му "да направи нещо голямо".

"Не знаех какво ще прави, затова направих всичко възможно, за да бъда в безопасност", казва той. Според 18-годишното момче баща му се променил толкова заради политиката, която следвал.

"Лидерите ни по това време го изманипулираха да започне да мисли това, което мисли сега", категоричен е Джаксън. "Това е единственото нещо, което мога да обвиня - политиката, която следва и идолизира."

Гай У. Рефит в момента е в ареста заради бунта в Капитолия. Все още не е ясно дали знае, че синът му е този, който го е предал. "Страхувам се, че може да разбере. Не защото ще ме убие, а заради това, което може да си помисли", казва Джаксън, но признава, че е оптимист, че връзката му с баща му ще се подобри.

Той споменава, че майка му и двете му сестри "не са знаели какво е извършил", докато не видели интервю в CNN, което той дава пред Крис Куомо. След него 18-годишното момче пише в Twitter, че майка му и сестрите му са "абсолютно съсипани от това, което е направил".

Подобно на Хелена Дюк, която също издаде майка си, която бе част от щурма на Капитолия, Джаксън отваря свой GoFundMe акаунт, в който да събере пари за следването си в колежа. "Възможно е да бъда изгонен от дома си заради това, което направих. Всеки цент ми помага да оцелея", казва той. От страх за сигурността си, той не казва къде са намира сега и използва телефона на приятелката си, тъй като неговият е бил изключен от семейството му.

Запитан дали не съжалява, че е издал баща си, Джаксън казва: "Оставям чувствата на страна, за да направя това, което вярвам, че е правилно."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 174"Баща е трябвало да го затрие навремето. Той е го създал, негов е живота."Така ли ви учат племенните вождове? Защото това в цивилизована държава няма как да мине.
170
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бащата е трябвало да го затрие.." Правилно, то така правят на Изток. Западняците обаче имат друга култура - обикновено синовете отсвирват бащите си.
169
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баща е трябвало да го затрие навремето. Той е го създал, негов е живота. Ама не, ето го сега предателя, по-долу от убийци, кръвта си предава.
168
6
 
22
 
! Отговори
София преди 3 години
Новите морални ценности - храни куче да те лае. Същото и с тоя льольо. Издържали го години наред, образовали го, дали му покрив над главата, тоя сега хайде да ги изтропа на куките.Неблагодарна пасмина. И вие ще отговаряте един ден пред оня де съди за последно и отрежда де ще ти иде жалката душичка.Гнус ме е от такива. Гнус.
167
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 168/172:)
166
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно - поддръжниците на дали ще се предават един друг за пари?Бас държа че за пари ще са като в USA!
165
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно в сащ всичко е на обратно. Необяснимо е. Половин час го мисля и обяснение няма. Най-близо до ума е че този младеж е от извънбрачна връзка на майка му, и този дето му е за баща не му е баща, та го е предал да се отърве от него. Ами то така е на всякъде по света. Ако въобще това е новина.
164
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 166/167"но не съм безработен"Значи си по-нисък от тревата.:)))
163
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 157/162"ОК аз съм морално банкрутирал, покажи ми къде е границата."Тоя па. Ако не знаеш, като изядеш няколко пъти тоягата (образно казано, може да е всичко), ще ти дойде акъла да питаш преди да си проявяваш келешлъка.Както казах, тролеите разборате само от еддин език.
162
2
 
4
 
! Отговори
До 166 преди 3 години
Е не работя като либерастки списвач, но не съм безработен, спокойно тревата е много под мен.
161
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 161/164Теб никой не може да те уволни защото си безработен, но ако не беше, щеше да си по-нисък от тревата.А, и не се вживявай в ролята на "обиден". Малко ти е късно.
160
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 159Сега ясно ли ти става, защо в България процъфтява мафията? Ама тя и мафията е "семейство", просто малко по-големичко и с малко по-различни "семейни" връзки.Затова ще пищите.
159
3
 
3
 
! Отговори
До 161 преди 3 години
Типично секта агресия, след като сектанта е остнал без аргументи. Чакам да ме уволниш и аз не съм червен, точно обратното ти си червения либераст.
158
13
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анализирай товаСмешно е русофил да говори за предателство. Русофила е пример за продължаващо вече 140 години българофобска и национално предателство, приятелю.
157
2
 
3
 
! Отговори
До 157 преди 3 години
ОК аз съм морално банкрутирал, покажи ми къде е границата. Това на ти си сляпо вярващ с простотии с които те облъчват либерастките медии, не значи че аз и другите хора трябва да спрем да мислим и да имаме мнение. Това което пишеш супер едностранчиво, до степен секта, никаква мисъл и логика.
156
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 155/158 Червените тролеи разбирате само от едно нещо, затова ще ви маргинализираме, мачкаме и уволняваме където сварим. Всеки ляга на това, на което си е постлал.
155
6
 
14
 
! Отговори
Анализирай това преди 3 години
Американофилчетата са най - големите ни предатели!Под тяхната лъжа за свобода - се 'освободихме' от всичко ценно каквото имахме та да си продадем и земята!!!какво от тъговията и производството остана българско?
154
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен""громят" един младеж" Както и да го въртиш това е предателство срещу семейството /добро или лошо/Но новите 'западни ценности' точно това рушат - представата за семейството и затова такива предатели като теб го омаловажават по всякакв начин.
153
3
 
4
 
! Отговори
До 155 преди 3 години
Кое е това реално нарушаване на гражданските права? Действията на един полицай? Съпротивата при арест на един престъпник? Кое точно наричаш нарушаване на граждански права? С какво си мислиш, че твоята конспирация е по-истинска от тази на републиканците?
152
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 154Морално банкрутирал си. Има граница, която когато я преминеш и става ясно, че си тролей.