Отново: Син издаде баща си за бунта в Капитолия, той също иска пари

Джаксън Рефит подава сигнал още преди големия ден
25 яну 2021 10:55, Нели Христова
218
Отново: Син издаде баща си за бунта в Капитолия, той също иска пари
Снимка: Twitter

Два дни след бунта на Капитолия на 6 януари бащата на Джаксън Рефит, Гай У. Рефит, се връща у дома в Тексас. Той признал, че е участвал в щурма и веднага заплашил сина си: "Ако ме издадеш, ти си предател. Знаеш какво се случва с предателите - застрелват ги."

Още по темата

Но Джаксън бил предал баща си на ФБР седмици по-рано, още преди да се развихри бунта в Капитолия, споделя той в телефонно интервю за The New York Times.

"Винаги ми казваше, че ще направи нещо голямо. Предполагах, че ще направи нещо голямо, но не знаех какво", казва Джаксън. Когато разследващите пристигат, съпругата на Гай Рефит им обяснява, че той е член на "Трите процента" - крайнодясна милиционерска група.

ФБР открива пушка AR-15 и пистолет в жилището на Гай. Пистолетът си взел със себе си във Вашингтон.

Джаксън Рефит споделя, че е осъзнал, че баща му се е отправил към Вашингтон ден преди бунта, но не е знаел какво може да прави там. Момчето осъзнало какво се случва, когато видял снимки на бунтовници, щурмуващи Капитолия, според The ​​New York Times.

Не е ясно дали ФБР е започнало разследване още първия път, в който Джаксън се е свързал с тях. Федералните следователи установяват контакт с него в хода на безредиците.

Джаксън заявява, че "просто е искал някой да знае" за заплахите на баща му "да направи нещо голямо".

"Не знаех какво ще прави, затова направих всичко възможно, за да бъда в безопасност", казва той. Според 18-годишното момче баща му се променил толкова заради политиката, която следвал.

"Лидерите ни по това време го изманипулираха да започне да мисли това, което мисли сега", категоричен е Джаксън. "Това е единственото нещо, което мога да обвиня - политиката, която следва и идолизира."

Гай У. Рефит в момента е в ареста заради бунта в Капитолия. Все още не е ясно дали знае, че синът му е този, който го е предал. "Страхувам се, че може да разбере. Не защото ще ме убие, а заради това, което може да си помисли", казва Джаксън, но признава, че е оптимист, че връзката му с баща му ще се подобри.

Той споменава, че майка му и двете му сестри "не са знаели какво е извършил", докато не видели интервю в CNN, което той дава пред Крис Куомо. След него 18-годишното момче пише в Twitter, че майка му и сестрите му са "абсолютно съсипани от това, което е направил".

Подобно на Хелена Дюк, която също издаде майка си, която бе част от щурма на Капитолия, Джаксън отваря свой GoFundMe акаунт, в който да събере пари за следването си в колежа. "Възможно е да бъда изгонен от дома си заради това, което направих. Всеки цент ми помага да оцелея", казва той. От страх за сигурността си, той не казва къде са намира сега и използва телефона на приятелката си, тъй като неговият е бил изключен от семейството му.

Запитан дали не съжалява, че е издал баща си, Джаксън казва: "Оставям чувствата на страна, за да направя това, което вярвам, че е правилно."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
4
 
8
 
! Отговори
До 154 преди 3 години
Добре значи да разбирам, че ти обвиняваш републиканците щурмували Капитолия, че са промити мозъци вярващи в конспирации, а ти самия ми развиваш разни конспирации, как полицаите има синдикат в които полагат клетва да избиват черни и да се прикриват след което - къде отиваш ти може би!? Либерастките бунтовете на БЛМ, напрактика с нищо не се различават от случилото се в Капитолия - конспирации запалени от партийни манипулатори.
150
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 145/153"Така че БЛМ има толкова оправдание да прави погроми, колкото и онези републиканци в Капитолия,"Тук вече си в грешка и разликата е много проста за разбиране: в единия случай имаме реално нарушени граждански права, а в другия имаме конспиративни теории, които не просто е неясно дали са верни или не, а са категорично опровергани по надлежния законов ред.
149
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 145/150"Пълни глупости, значи според теб в САЩ като прострелян човек, да не говорим, ако почине и не се образува дело!?"Да, не се образува дело, ако колегите на полицая скалъпят серия от неверни показания, и не се направи балистична експертиза, или тя вземе, че се загуби, или пък леко в нея пише разни интересни неща нямащи общо с реалността. Щото полицаите имат синдикати, да им пазят на тях правата. И така нататък. Не са неизвестни неща, тъй че не вярвам да ги чуваш и ти за първи път.
148
1
 
9
 
! Отговори
До 145 преди 3 години
А преди БЛМ, бяха феминистките атаки, metoo и т.н. простотии, обаче те не успяха и демократичните комунисти извадиха добрия стар расизъм. Така че БЛМ има толкова оправдание да прави погроми, колкото и онези републиканци в Капитолия, обаче както знаем победителите не ги съдят, поне не веднага.
147
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилите в България "громят" един младеж като предател, за това, че е информирал властите за престъпление.Същевременно те предават родината си безплатно, доброволно и с катастрофални последици.Но се чувстват "победители"Колко *** трябва да е цялата работа при вас, другарЕ?
146
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз на снимката що е с розава шапка ? И кога ще ставате демократични ? Казва се ,,родител,, а не баща си .Само с банани не става.
145
3
 
4
 
! Отговори
До 145 преди 3 години
Пълни глупости, значи според теб в САЩ като прострелян човек, да не говорим, ако почине и не се образува дело!? БЛМ е радикалното крило на демократите, на тях не им дреме за никакви простреляни черни хора, те искаха единствено да запалят бунт, за да дестабилизират САЩ и да победят Тръмп. Но хубаво ти си вярвай на захарасони конспирации срещу черните. Между другото защо точно черните, защо няма конспирация срещу азиатците, латиносите и т.н.?
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Крадеца вика...Да не е цвете за мерисине. И там отдавана не е комунизъм.Но поне за разлика от тукашните герои на Алеко Константинов, там не е разградил двора за свободен достъп та поне ресурсите ще се запазят в страната."Кво, кво? ХАХАХАХАХАХААТи знаеш ли къде са парите на руските олигарси?
143
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а от ФАЩ продават майка си и баща си за едното нищо. Продажна нация. Пр.ост народ. Американците са най-големите д.е.били на планетата. Не са и чували за държава като България или други страни с по-малка територия. Не познават картата на света. Пият белина по препоръка на доктор Тръмп.Не си струва да изреждам колко са необразовани. Самочувствието им чупи ***
142
2
 
2
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Никога не е късно, да се продадеш за пари, особено за малко пари, жълти стотинки дори!
141
2
 
6
 
! Отговори
Крадеца вика... преди 3 години
До Анонимен"И са кво, по това определение Путин е .... ?"Да не е цвете за мерисине. И там отдавана не е комунизъм.Но поне за разлика от тукашните герои на Алеко Константинов, там не е разградил двора за свободен достъп та поне ресурсите ще се запазят в страната.Макар че *** е яхнал вълната на протеста, той релно нищо по-добро не може да предложи. Напротив според историята му е още по-мерзък.
140
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 136/143"Това дали един полицай е превишил правата си, го решава съда, не ти или някакви подивели лум.пели!?"Ако не бяха скочили нямаше въобще да се стигне до съд! И това не е единичен случай, тъй че е нормлано да се събира събира и да избухне!Не е един случай. Това е проблема. Полицаите в Европа се смеят на ченгетата в САЩ! Става дума за различни системи и в САЩ регулациите са различни: борбата е обаче за уважаване на човешкото достойнство!Затова е БЛМ.
139
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не е късно да дадеш урок на баща си.
138
1
 
3
 
! Отговори
До 136 преди 3 години
Това дали един полицай е превишил правата си, го решава съда, не ти или някакви подивели лум.пели!? По-лошото обаче е според теб и твоята либерастка секта, един случай е показателен за цяла една огромна страна, че има някакъв заговор срещу черните. Вие изкарахте, че в полицията има само бели нацисти, нищо че е пълно с азиатци и черни. BLM нямаха никакво основание за протести, да не говорим за погромите които сътвориха, това беше от началото до край политическо мероприятие.
137
6
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
правилно възпитан младеж безпристрастно отсъдил във полза на правилнотоза разлика от баща си явно дори едва на 18 има повече мозъчни функциониращи клетки
136
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Новото поколение, новите комсомолци, верни на партията майка"ТЦ!По правлно е сравненеито със "Хитлер юнге" --> долар юнге. Възпитавани са във фанатичната вяра към долара.За комсомолците парите са без значение - те са за идеята.
135
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е Павлик Морозов. Морозов е бил глупаво дете. Този е възрастен, предава баща си и после проси пари. Няма по-голямо престъпление на този свят.
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХАХАХАХХАААХапчетата.
133
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Крадеца вика...И са кво, по това определение Путин е .... ?
132
3
 
5
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 3 години
В АМЕРИКА-БУНТОВНИЦИ-ТЕРОРИСТИ-В РУСИЯ ...БОРЦИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ---НАВАЛНИ ТЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА ПЕДОФИЛИЯ И ПОДСТРЕКАВАНЕ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ЗА НАСИЛСТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ----АМЕРИКАНЧЕТАТА СТНАХА ГОЛЯМИ МОРОЗОВЦИ.....