Отново: Син издаде баща си за бунта в Капитолия, той също иска пари

Джаксън Рефит подава сигнал още преди големия ден
25 яну 2021 10:55, Нели Христова
218
Отново: Син издаде баща си за бунта в Капитолия, той също иска пари
Снимка: Twitter

Два дни след бунта на Капитолия на 6 януари бащата на Джаксън Рефит, Гай У. Рефит, се връща у дома в Тексас. Той признал, че е участвал в щурма и веднага заплашил сина си: "Ако ме издадеш, ти си предател. Знаеш какво се случва с предателите - застрелват ги."

Още по темата

Но Джаксън бил предал баща си на ФБР седмици по-рано, още преди да се развихри бунта в Капитолия, споделя той в телефонно интервю за The New York Times.

"Винаги ми казваше, че ще направи нещо голямо. Предполагах, че ще направи нещо голямо, но не знаех какво", казва Джаксън. Когато разследващите пристигат, съпругата на Гай Рефит им обяснява, че той е член на "Трите процента" - крайнодясна милиционерска група.

ФБР открива пушка AR-15 и пистолет в жилището на Гай. Пистолетът си взел със себе си във Вашингтон.

Джаксън Рефит споделя, че е осъзнал, че баща му се е отправил към Вашингтон ден преди бунта, но не е знаел какво може да прави там. Момчето осъзнало какво се случва, когато видял снимки на бунтовници, щурмуващи Капитолия, според The ​​New York Times.

Не е ясно дали ФБР е започнало разследване още първия път, в който Джаксън се е свързал с тях. Федералните следователи установяват контакт с него в хода на безредиците.

Джаксън заявява, че "просто е искал някой да знае" за заплахите на баща му "да направи нещо голямо".

"Не знаех какво ще прави, затова направих всичко възможно, за да бъда в безопасност", казва той. Според 18-годишното момче баща му се променил толкова заради политиката, която следвал.

"Лидерите ни по това време го изманипулираха да започне да мисли това, което мисли сега", категоричен е Джаксън. "Това е единственото нещо, което мога да обвиня - политиката, която следва и идолизира."

Гай У. Рефит в момента е в ареста заради бунта в Капитолия. Все още не е ясно дали знае, че синът му е този, който го е предал. "Страхувам се, че може да разбере. Не защото ще ме убие, а заради това, което може да си помисли", казва Джаксън, но признава, че е оптимист, че връзката му с баща му ще се подобри.

Той споменава, че майка му и двете му сестри "не са знаели какво е извършил", докато не видели интервю в CNN, което той дава пред Крис Куомо. След него 18-годишното момче пише в Twitter, че майка му и сестрите му са "абсолютно съсипани от това, което е направил".

Подобно на Хелена Дюк, която също издаде майка си, която бе част от щурма на Капитолия, Джаксън отваря свой GoFundMe акаунт, в който да събере пари за следването си в колежа. "Възможно е да бъда изгонен от дома си заради това, което направих. Всеки цент ми помага да оцелея", казва той. От страх за сигурността си, той не казва къде са намира сега и използва телефона на приятелката си, тъй като неговият е бил изключен от семейството му.

Запитан дали не съжалява, че е издал баща си, Джаксън казва: "Оставям чувствата на страна, за да направя това, което вярвам, че е правилно."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 111"А BLM извършиха ли нападание над държавността? Или при тях няма проблем, защото са другари либерасти като теб?"Мда, застрелването на хора от полицаи въобще не е злоупотреба с власт зад гърба на държавата.Знам, че сте тролеи, но не сте толкова зле да не знаете разликата между оправдан и неоправдан протест. Полудели от конспирации "протестъри", нямат нищо общо с хора протестиращи за основни граждански права.
110
3
 
22
 
! Отговори
А така преди 3 години
Сега Джаксън ще го направят комсомолец.
109
2
 
3
 
! Отговори
Ленин до Usa преди 3 години
Внимавайте какво си пожелавате !
108
2
 
14
 
! Отговори
До 111 преди 3 години
А BLM извършиха ли нападание над държавността? Или при тях няма проблем, защото са другари либерасти като теб?
107
13
 
10
 
! Отговори
Павлик Морозов преди 3 години
Много хляб има да ядат още американците, не могат да ни настигнат, нас руснаците по предателство.
106
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 109"Съвсем демократично е да пишеш доноси за близките и роднините си и да ги предаваш на вашингтонското КГБ. Трябва да го наградят с орден червено знаме на труда за самоотвержеността му."Съвсем в "семейните и православните ценности" влиза, да криеш престъпници, извършвали нападения над държавността. Лично Поп Гундяев ще награждава защитниците на такива "ценности".
105
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
BLM колко града разрушиха, колко мародерства извършиха, колко хора пребиха, но нито дума за техните престъпления, напротив само възхвола на техните "геройства". А едни други хора изразиха недоволството си срещу законодетелния орган на САЩ и сега са сатанизирани, най-лошите хора на света. Двоен стандарт ли това според вас?
104
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем демократично е да пишеш доноси за близките и роднините си и да ги предаваш на вашингтонското КГБ. Трябва да го наградят с орден червено знаме на труда за самоотвержеността му.
103
2
 
2
 
! Отговори
До 96 преди 3 години
Да бе, не бях се загледал в шапката му !
102
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 98"Мен лично би ме било срам този да ми е син."Ако този ти е син, според написаното ти се престъпник, който е щурмувал Парламента на родината си на базата на *** теории.Ако е така честно казано няма никакво значение дали те е срам, защото си за извозване от Чистота.
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз знам но баща му не знае.
100
1
 
7
 
! Отговори
Но преди 3 години
Ако бяха ''демократи'', щяха да им ръкопляскат като на ''герои, борци за свобода и демокрация'' !
99
20
 
7
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 години
Колко много странни коментари, очевидно е, че момчето няма опит в живота и е действало първично без да осъзнва последствията. Опитвало се е да предпази баща си да не направи нещо глупаво, а не както се опитвате да го докарате да го е предало, заради някаква идеология. Сравнението ви с комунизма са направо смешни, там държавата ти плащаше, за да си информант.
98
2
 
14
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 101:Проблемът е е демократичните комунисти не ходят на работа и нямат грижа за прехраната си. Те живеят напълно безплатно за сметка на социалните и разни фондации на Бил Гейтс и Copoс, така че могат 24 часа в демономщието да се занимават с погроми и демонстрации. За разлика от тях тези, които ги хранят (и откоито идват парите и на бил гейтс и подобни) работят, гледат деца, плащат данъци и нямат свободни месеци наред да правят золуми.
97
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В една мъдра книга пише "Почитай баща и майка си...". Явно младежа не я е чел. Пак там пише и "Не убивай!". През соца тази книга беше заклеймена, а героите на младежите бяха предатели и убийци. Хайде сега последователите в Калифорния на Митко Палалузов (извършил убийство на 15-16 годишна възраст) да вземат оръжие от домашния си арсенал и да покажат докъде може да стигне човешката деградация. Ние видяхме безбожието и соца какво е, сега е ред на американците.
96
4
 
16
 
! Отговори
Другарят Байгън преди 3 години
Коомунисти....Коомсомолци....Пионеери...
95
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да стане много зле, за да се тръгне към подобряване - американците ще видят колко струмат демократичните комунисти и на следващите избори ще ги изринат. Лошото е че през този мандат на Байдън ще има много насилие, това което се случва просто не е нормално.
94
7
 
5
 
! Отговори
Прхх преди 3 години
Подобни статии са си преразкази по картинка. Нито им знаем отношенията, нито какъв баща е бил - добър, лош, биологичен, втори, пастрок, грижил ли се е за него или е къркал по цели нощи, тормозил ли е близките си и т.н., един бог знае. Има родители насилници, пияници, наркомани, извратеняци, които и да разчекнеш им е малко. Ама тука народа се упражнява, приемайки, че всичко е черно-бяло, бащата е синеоко бебе с дрънкалка, а 18г. дете демон - отцепредавник. Ама в този сайт толкоз.
93
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен лично би ме било срам този да ми е син.
92
1
 
13
 
! Отговори
шака зулу преди 3 години
ето така се раждат скапаните зомбита,балсам за deep state