Последствията: Лоялни членове напускат Мар-а-Лаго заради Тръмп

Дори местните жители не го харесват
26 яну 2021 21:00, Нели Христова
174
Последствията: Лоялни членове напускат Мар-а-Лаго заради Тръмп
Снимка: БГНЕС

Много от някога лоялните членове на Мар-а-Лаго, си тръгнаха, защото вече не искат да имат връзка с бившия президент Доналд Тръмп, според автора на една от книгите за курорта.

"Това е много обезсърчено място", казва Лорънс Лиймър, историк и автор на "Мар-а-Лаго: Вътре в портите на властта в президентския дворец на Доналд Тръмп". Но допълни, че членовете "не са загрижени за политиката и казват, че просто храната не е добра".

Лиймър сподели, че е разговарял с редица бивши членове, които "мълчаливо напуснали", след като президентството на Тръмп приключи.

Бившият президент се премести в имението на Палм Бийч, Флорида, след като мандатът му приключи миналата седмица. Но без подкрепата на президент, работещ от Белия дом, гостите изведнъж откриват, че Мар-а-Лаго е загубил своя блясък. По време на пандемията в хотела не е имало развлечения, а Лиймър констатира: "Това е тъжно място ... не е това, което беше."

Недоволните членове може да доведат до по-малко приходи за Тръмп. Когато той беше президент, много хора платиха до 200 000 долара за членство в Мар-а-Лаго, посочва Лиймър. Но той е на мнение, че те едва ли ще продължат да плащат тази цена.

Мар-а-Лаго отдавна е осмиван от критиците като крехък, задушен клуб, изпълнен с легенди за Тръмп - някои от тях фалшиви. Водещият Джими Кимел в петък разказа за свое посещение в курорта точно преди Тръмп да стане президент. "Не бихте могли да преувеличавате колко комична е обстановката“, каза Кимел в подкаста на Бил Симънс на The Ringer. "Всички там са на 100 години."

Кимел сподели, че е отишъл в курорта преди около шест години, за да вечеря с Хауърд Стърн, който по това време е живял близо до имота. Той определи присъстващите в Мар-а-Лаго като "прегърбени хора, които ядат мека храна" и каза, че мястото е покрито със снимки на Тръмп.

"Беше просто тихо и ужасно място", спомни си Кимел. - "И сега той живее на това ужасно място."

Хотелите и хотелиерските компании на Тръмп бяха особено силно засегнати по време на пандемията от коронавирус, но продажбите в курорта Мар-а-Лаго се увеличиха през последната година от 21,4 милиона на 24,2 милиона. През 2019 г. бившият президент премести постоянното си местожителство в курорта във Флорида от Trump Tower в Ню Йорк. Но остава под въпрос дали ще му бъде позволено да живее там постоянно, защото това може да наруши споразумението му от 1993 г. с град Палм Бийч.

"Дори тук хората не го харесват", каза Лиймър, имайки предвид жителите на Палм Бийч - много от които гласуваха за Тръмп с надеждата за по-ниски данъци и процъфтяващ фондов пазар. "Това е просто още един признак за това как силата му е намаляла."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
2
 
! Отговори
До Дедука Байден преди 3 години
Е добре защо избяга тръпчо като влязоха неговите хора.......?
44
4
 
0
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Диан0 принцес0Ти требе да поизтрезнееш значи, щото току виж англичаните са ти светнали две-три ракетки...Това да не ти е Путин, значи - плюят си го, обвиняват си го в убийства, той се усмихва...А, не! Принцеса Диана е запазена марка, значи! Не можеш дори и в халюцинациите си да я виждаш, а камо ли да я питаш за разни тампони, защото тя вече отдавна на се гримира и нема нужда от никакви тампони там - ясно ли ти е!? Трудно ти е да схванеш, ама като изтрезнееш ще ти е още по-трудно, нема как...
43
3
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Дръж се оранжев!
42
3
 
26
 
! Отговори
Дедука Байден преди 3 години
дето ужким 50% от Американците гласуваха за негопродулжава да се крие зад гърбовете на 25 000 армия окупирала ВашингтонВчера Дедука нареди на армията да остане във Вашингтон до края на Априлвиди се доста е запекъл от народната любов
41
4
 
9
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ХахахахахахахахахахаНавални премина всякакви допустими граници и мене ако питаш, от него вече нищо не става!...
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май не сте наясно с термина "лоялни"
39
4
 
17
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 3 години
Какво става с Навални, излизат ли руснаците милиони да протестират, падна ли Путин?Навални го издyxa мощно под вода, ще изгние неизвестен в затвор зад полярния кръг, където 10 месеца в годината е зима с температура под - 20 градуса и 5 месеца в годината не изгрява слънце. Това е тъжната и жалка съдба на всички предатели.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забелязвам че повече има интерес към Америка. НО не към България. И после плачете и храните негативно. Ние сме в тинята не Америка. Ние страдам не те. При тях е уредено всичко. Помощи които взимат при бетствия пандемия при земетресение а в България какво взехте бре ора Нищо и пак Нищо........
37
8
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
Бафффти демокрацията!Джо Байдън току що подписа декрет, който прекратява договорите със частни затвори!Досега е било масово явление да използват частни затвори!Значи какво? Колкото по-дълго лежиш в частния затвор, толкова повече собствениците на затвора печелят от тебе!!!Бааааси, това прилича на робовладелския строй и Тръмп го е поскрепял!!!
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде учи дъщерята на Навални? - в университета Станфорд. А в САЩ образовението е скъпо, всеки американец който мисли да прати детето си университет започва още от неговото раждане да пести пари - college fund, и отделя много пари от семейния бюджет и като стане на 18г. не стигат и трябва да вземе и кредит до половин милион сигат кредитите. Но за особени достиженя пред американския народ се дава грант. Сега - какво особени достижения пред американския народ е имала безработната дъщеря на Навални?
35
6
 
8
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
РУСОФИЛИТЕ В РУСИЯ, БОЙКО В АНАДОЛА - БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
34
4
 
15
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 3 години
Аве, този картоф байдън има ли някаква публична изява или ще му гледаме холограмите?Деменцията Байдън се обръща към внука си с името на починалия си син, не знае кой от семейството му е жив и кой е мъртъв, на предизборната кампания нарича опонента си Джон Тръмп!!! Не знае с кого се състезава за президентския пост. Как да ти го пуснат на живо? Как да го пуснат, като ходи с памперси за възрастни и не знае на кой свят живее? Само снимки и изявления, уж подписани от него, а той не ги е виждал дори
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе! Какво става с Навални, излизат ли руснаците милиони да протестират, падна ли Путин?
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50 милиарда санкции на Бойко и той отива в музея на бившите диктатори.
31
0
 
4
 
! Отговори
Американски ценности преди 3 години
Rachel Levine
30
6
 
6
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
САЩ ЩЕ НАЛОЖИ САНКЦИИ ВЪРХУ ВСИЧКИ РУСОФИЛИ И МУТРИ В БЪЛГАРИЯ. И ТЕ САМИ ЩЕ СИ УМРАТ.
29
5
 
20
 
! Отговори
Американски ценности преди 3 години
Президентът Байдън се афишира като набожен християнин и в същото време подкрепя хомосексуализма и LGBT движенията. От политически съображения. Християнин който от политически съображения подкрепя хомосексуализма не е християнин, а лицемер.
28
3
 
4
 
! Отговори
интересно преди 3 години
Левака е зло животно. Плюе до дупка тези, които са доказуемо по-успешни от него.
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разрухата на страните управлявани от американски пионки като Ирак, Либия, Украйна, България, Грузия и Бразилия придобива тотален характер.
26
15
 
6
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
КОЙТО Е ПРОТИВ САЩ Е ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ!