Последствията: Лоялни членове напускат Мар-а-Лаго заради Тръмп

Дори местните жители не го харесват
26 яну 2021 21:00, Нели Христова
174
Последствията: Лоялни членове напускат Мар-а-Лаго заради Тръмп
Снимка: БГНЕС

Много от някога лоялните членове на Мар-а-Лаго, си тръгнаха, защото вече не искат да имат връзка с бившия президент Доналд Тръмп, според автора на една от книгите за курорта.

"Това е много обезсърчено място", казва Лорънс Лиймър, историк и автор на "Мар-а-Лаго: Вътре в портите на властта в президентския дворец на Доналд Тръмп". Но допълни, че членовете "не са загрижени за политиката и казват, че просто храната не е добра".

Лиймър сподели, че е разговарял с редица бивши членове, които "мълчаливо напуснали", след като президентството на Тръмп приключи.

Бившият президент се премести в имението на Палм Бийч, Флорида, след като мандатът му приключи миналата седмица. Но без подкрепата на президент, работещ от Белия дом, гостите изведнъж откриват, че Мар-а-Лаго е загубил своя блясък. По време на пандемията в хотела не е имало развлечения, а Лиймър констатира: "Това е тъжно място ... не е това, което беше."

Недоволните членове може да доведат до по-малко приходи за Тръмп. Когато той беше президент, много хора платиха до 200 000 долара за членство в Мар-а-Лаго, посочва Лиймър. Но той е на мнение, че те едва ли ще продължат да плащат тази цена.

Мар-а-Лаго отдавна е осмиван от критиците като крехък, задушен клуб, изпълнен с легенди за Тръмп - някои от тях фалшиви. Водещият Джими Кимел в петък разказа за свое посещение в курорта точно преди Тръмп да стане президент. "Не бихте могли да преувеличавате колко комична е обстановката“, каза Кимел в подкаста на Бил Симънс на The Ringer. "Всички там са на 100 години."

Кимел сподели, че е отишъл в курорта преди около шест години, за да вечеря с Хауърд Стърн, който по това време е живял близо до имота. Той определи присъстващите в Мар-а-Лаго като "прегърбени хора, които ядат мека храна" и каза, че мястото е покрито със снимки на Тръмп.

"Беше просто тихо и ужасно място", спомни си Кимел. - "И сега той живее на това ужасно място."

Хотелите и хотелиерските компании на Тръмп бяха особено силно засегнати по време на пандемията от коронавирус, но продажбите в курорта Мар-а-Лаго се увеличиха през последната година от 21,4 милиона на 24,2 милиона. През 2019 г. бившият президент премести постоянното си местожителство в курорта във Флорида от Trump Tower в Ню Йорк. Но остава под въпрос дали ще му бъде позволено да живее там постоянно, защото това може да наруши споразумението му от 1993 г. с град Палм Бийч.

"Дори тук хората не го харесват", каза Лиймър, имайки предвид жителите на Палм Бийч - много от които гласуваха за Тръмп с надеждата за по-ниски данъци и процъфтяващ фондов пазар. "Това е просто още един признак за това как силата му е намаляла."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСАЩ имат ценности, руснаците имат само цена - евтини са като матистрални жрици.
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За САЩ има хора и хора. Едните са хора, другите са българи, източно европейци, руснаци...
23
4
 
4
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До SHEFAщото тръмп не е българин да си залага къщата да праи дюнерджийница, и не бърка печалбата и оборота. почва бизнес, пише едни пари на пясъка, ако не тръгне - банкрут и толко с тоя. другите предприятия си работят и не пресипват от пусто в празно да пълнят липсите на губещите. у нас това е неприложимо, заради количеството партийни куфари във всички посоки.
22
6
 
3
 
! Отговори
Американски ценности преди 3 години
"Ние държим тези истини за очевидни от себе си, че всички хора са създадени равни и са надарени от Създателя с неотменими права, между които Живот, Свобода и сремеж към Щастие"Написано от човек който е търгувал с хора, притежавал стотици роби, изнасвилвал е робинята си, и не просто робиня, но робиня която е родна сестра на жена му по баща, защото неговият тъст е изнасилвал робинята от която се ражда това дете което сега е изнасилвано от Джеферсън.United States of Hypocrisy
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ МУТРИ ПОД ЗЕМЯТА!
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве, този картоф байдън има ли някаква публична изява или ще му гледаме холограмите?
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ нямат ценности, за американците има само цена.
18
11
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
До До 18 ЕВРОАТЛАНТИККОЙТО Е ПРОТИВ ЕВРОАТЛАНТИЗМА Е МРЪСЕН ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ!
17
11
 
4
 
! Отговори
Байдън - Тръмп преди 3 години
Хвани единия - удари другия!
16
6
 
8
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Е, случват се и такива случки! - особено ако някои се борят със зъби и нокти за статуквото и най-бялото ще го виждат в черни оттенъци...Грозна е тази злоба, злорадство в политически живот - показва колко силно ги е засегнал Тръмп, направо са побъркани. И да кажеш, че са се засегнали от политически действия? - не, засегнати са от отношение! Като малки дечица...Незрели политици!..И сега с този импийчмънт отново потвърждават пълната си политическа ограниченост-Тръмп призовава към протести, не атаки
15
9
 
7
 
! Отговори
Великите САЩ преди 3 години
Велики като българските мафиоти - всичко е придобито с грабежи, кръв и убийства.
14
11
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
със зъби и нокти си защитават любимият расист :D Даже да застреля 20 деца пак ще е герой ...
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оффффф свършиха ли статиите за костюма на индийката? Пак ли Тръмп за нещо е виновен?
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхте ли мумиите събрани при встъпването в длъжност на Байдън!
11
10
 
1
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
БАЛКАНСКИ МУТРИ ДОСЕГА МИ ДУХАТ!
10
5
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ПРЕЗ КРИЗАТА МАР А ЛАГО Е С ОКОЛО 73 000 000-ПРИХОД А ГОЛДЪНА НАД 100 000 000-ЩО ГО ЖАЛИТЕ?
9
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинатаТръмп не е президент от 1 седмица ...Аз мисля, че в момента САЩ са без президент.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЛУПАВИ АНТИАМЕРИКАНСКИ ЛЪЖИ УГОДНИ НА БАЛКАНСКИТЕ МУТРИ.
7
5
 
23
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
медиите упорито се опитват да го разведат, или да изкарат че хората бягат от него. а съвсем се пропуска факта, че дузина от най богатите жители на вашингтон разпродават и се местят във флорида. едновременно. предполагам е просто спонтанно решение
6
4
 
15
 
! Отговори
112 преди 3 години
Добре, разбрахме, че на това място са преобладавали използвачите. нищо ново под слънцето