QAnon с нова конспирация: Тръмп ще стане 19-я президент на САЩ на 4 март

Конспираторите обединиха вижданията си с тези на движението на суверенните граждани
Обновена: 26 яну 2021 11:26 | 26 яну 2021 11:23, Нели Христова
141
QAnon с нова конспирация: Тръмп ще стане 19-я президент на САЩ на 4 март
Снимка: БГНЕС

След като очакваха с нетърпение Джо Байдън и враговете им в "дълбоката държава" да бъдат арестувани и екзекутирани по заповед на президента Тръмп, но това не се случи, конспираторите от QAnon измислиха нов план за спасяването на света.

Още по темата

Доналд Тръмп ще положи клетва като 19-и президент на САЩ на 4 март 2021 година - това е последната конспирация, която последователите на QAnon приеха след инаугурацията на президента Джо Байдън миналата седмица. Експерти се притесняват, че тя подчертава начина, по който привържениците на QAnon започват да обединяват своите вярвания - относно света, управляван от елитна кабала на сатанистични педофили - с още по-екстремни идеологии.

Последните твърдения на поддръжниците на QAnon отразяват тези на движението на суверенните граждани, група хора, които вярват, че не се управляват от същите закони като всички останали. Тази вяра е довела до насилствени конфронтации с правоохранителните органи, които ги смятат за най-големите вътрешни екстремистки заплахи, пред които са изправени Съединените щати.

"Имаше известно кръстосване между QAnon и движението на суверенните граждани и преди, но след януари идеята на суверенните граждани, че Съединените щати се управляват като "корпорация", започнаха да стават все по-популярни в QAnon", казва Травис Вю, изследовател по теории на конспирацията, пред VICE News. "Това е обезпокоително, защото означава, че QAnon взаимства идеи от по-утвърдени екстремистки движения."

Суверенните граждани вярват, че закон, приет през 1871 г., тайно превърща САЩ в корпорация и премахва американското правителство на бащите основатели. Групата също вярва, че президентът Франклин Д. Рузвелт е продал американски граждани през 1933 г., когато е прекратил златния стандарт и го е заменил, като е предложил граждани като обезпечение на група сенчести чуждестранни инвеститори.

Суверените използват неразгадаеми правни документи, базирани на тайни текстове, за да се отделят от юридическите лица, които правителството е създало на тяхно име, за да ги продават на инвеститорите. Когато методите на движението на суверенните граждани не сработят, те реагират бурно. През май 2010 г. баща и син от суверените убиха двама полицейски служители с щурмова пушка, когато бяха изтеглени в междудържавната зона, докато пътуваха през Арканзас.


Сега последователите на QAnon се придържат към теорията и я адаптират, за да отговаря на техните нужди.

През уикенда в групите на QAnon в Gab и Telegram, където повечето поддръжници на QAnon са намерили дом, след като бяха изгонени от Twitter, а Parler бе свален, коментиращите споделят документи, описващи акта от 1871 г., твърдейки, че това доказва, че Тръмп ще положи клетва на 4 март.

Източникът за тази дата е фактът, че 1933 е и годината, в която инаугурациите са променени от 4 март на 20 януари - за да се съкрати периодът, в който вече бившият президент трябва да напусне Белия дом. Последователите на QAnon вярват, че Тръмп ще стане президент на първоначалната република, а не на корпорацията, която според тях е създадена от 1871 г.

Въпреки че имаше известно кръстосване между QAnon и движението на суверенните граждани преди загубата на изборите на Тръмп, конспиративната теория придоби голяма популярност през последните дни, тъй като последователите на QAnon се бореха да съгласуват своите вярвания с инаугурацията на Байдън.

Пресичането между двете групи беше подчертано миналия ноември, когато Нили Бланшард, поддръжник на QAnon от Кентъки, беше арестуван по подозрение за убийството на Кристофър Халет, суверен гражданин. По това време Халет се опитваше да помогне на Бланчард да си върне попечителството над децата.

Твърденията за това, че САЩ са корпорация, започнаха да придобиват популярност и извън основните групи QAnon.

"Може ли някой да ми каже защо съм на 22 години и току-що научих, че Съединените щати са корпорация, а не държава", пита потребител на TikTok във видео, публикувано през уикенда и гледано 47 000 пъти.

В коментарите други потребители на TikTok повтарят лъжата за встъпването в длъжност на Тръмп на 4 март.

След встъпването в длъжност на Байдън последователите на QAnon първоначално бяха унили,и изразиха съмнението, че QAnon е фалшив. Но след няколко дни и по настояване на най-големите влиятелни лица на движението, последователите на QAnon започнаха да се появяват и отново да вярват в "плана".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 71"Опорките на кому**нистите съвпадат 1:1 с небивалиците на К-анън. Накрая да не се окаже, че парите за тия промивки идват диреткно от Москва :)"----------"Е, поне няма да се охарчи много Москва: ще плати на няколко "проповедника" и те ще "разяснят" на неграмотните кое как е."--------А бе, не знам дали са няколко проповедника, гледай тука в коментарите само колко проповедници сте.
78
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73"При американското партньорсто при демокрацията със запада ще живеем богато като западняци, доволни сме от ЕС, НАТО и американското партньорство. При американското партньорство, ЕС и демокрацията само простите и некадърните живеят бедно и са първи по смъртност в света, нормалните хора се наслаждаваме на живота."И понеже това е вярно, сега се опитай да си подредиш пихтията в глават и ПРОЧЕТИ ТОВА КОЕТО ТИ САМ СИ НАПИСАЛ.А, и между другото, не започвай с оправданията наум :))
77
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама вие сериозно ли си мислите, че като дойде спасителния 4 април и смените Борисво и ГЕРБ с некой друг, или пък ако не го смените и остане, животът ви ще се промени? Ами опитайте, ходете да гласувате, бързичко бързичко всички към урните 100% да гласувате, луд умора няма вече 30 години гласувания.
76
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МедитаторСатаната е в седмото измерение отдавна и манипулира не само евреите, ами всички които са във връзка с него. Някои даже се чипират и свъзрват с него, като Мъск. Но не еврейски продукт, а създаден от ЦРУ на бъдещето 2040, но когато новия световен ред пада, хората го препрограмират и затова ще има хиляда години мир. Сатаната пада през 2050. Дотогава ще е борба. За тези 10 год. докато е активен, успява да изманипулира целия свят, да си създаде религия и да ни накара да го мислим за бог
75
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната простотия на Сорос в опит да манипулира Света и да прикрие памперса на Джо.
74
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До помнещОтговарям директно: НЕ, не е същото. Пробвай в една частна фирма да крадеш, да видиш какво ще ти се случи. Пробвай да правиш, както правеха едно време комунистите: ние казахме, и вие се съгласихте. Такъв филм вече няма.Вие, дето постоянно Борисов ви е в устата, знаете ли защо Борисов още е на власт: щото останалите са/сте ОЩЕ ПО- НЕКАДЪРНИ и от него, така че като критикувате и се пенявите, всъщност критукувате себе си, вашата некомпетентност, малодушие, неграмотност и пр.
73
8
 
6
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
Носи си маската, ваксинирай се РОБЕ и мълчи!
72
3
 
15
 
! Отговори
А преди 3 години
Китайският каскет Байдън не е избиран,а селектиран!
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
QAnon са пусканици на илюминатите. Те просто си праят майтап с опозицията. Затова и QAnon е глупост. Следях го внимателно в продължение на месеци. Повечето акции и разкрития бяха в стил Асандж - дреболии, трохи, към които нервните кофеиномани да се хванат и с тях да бъдат осмяни после. QAnon не помага, той разединява опозицията и я осмива. Дали е изкуствен интелект незнам, но със сигурност е изкуствена лъжа. И маса народ, предимно честни хора се вързаха на това.
70
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При американското партньорсто при демокрацията със запада ще живеем богато като западняци, доволни сме от ЕС, НАТО и американското партньорство. При американското партньорство, ЕС и демокрацията само простите и некадърните живеят бедно и са първи по смъртност в света, нормалните хора се наслаждаваме на живота.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До noFreeman"кой е закъсал бе пендер, без да ме познаваш... дай-боже такива като теб учени да срещам все повече, белким намаля населението!!! С.ме-шни.к!"Закъсал си го умствено, което означава, че ако не си го закъсал и материално, то е само защото живееш на остатъците от работата на някой друг от едно време. Между другото, е показателна реакцията ти: забрави за какво говореше напълно и започна да буйстваш. Както казах, пионките в революциите никога не са ставали нещо друго.
68
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 65"Опорките на кому**нистите съвпадат 1:1 с небивалиците на К-анън. Накрая да не се окаже, че парите за тия промивки идват диреткно от Москва :)"Е, поне няма да се охарчи много Москва: ще плати на няколко "проповедника" и те ще "разяснят" на неграмотните кое как е.
67
3
 
0
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
до 63 - кой е закъсал бе пендер, без да ме познаваш... дай-боже такива като теб учени да срещам все повече, белким намаля населението!!! С.ме-шни.к!
66
2
 
6
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 3 години
Това кюанон си е чисто статистически трик за преброяване на лековерните!
65
1
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
до 61 Ами попитах те СЕга по различно ли е? И ще допълня.А сега не е ли същото? Не са ли кражбите пак същите? " Кой до каквото може да се докопа"? Твои думи са! И го споменавам заради младите.Те бяха и биват Употребени и до днес от борчето с книжка на ЦК на БКП като пожарникар!Беше и си остава комунист ЛИЦЕМЕР! И как заспиваш Комунист и се събуждаш "демократ" вече години бе др Борисов? ЗА него Не съм гласувал нито веднъж! Но е още на власт?Ами ЗАПОЧНА САМ ДА СЕ "избира" поради НЕ ГЛАСУВАЩИТЕ!!!
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега си пуснах да гледам първото от двете видеа: това си е направо сюрреалистично извадено като от сеанс на екстрасенс от СКАТ или серия на Алф (зависи дали на човек му е смешно, или много смешно).Трябва да си функционално неграмотен, за да не си зададеш купища въпроси за "подхода" на екстрасенската: като например, откъде накъде някой не трябва да "вярва" (вяра не е точната дума, хората трябва да четат и да ЗНАЯТ), на официалните източници, а на НЕЯ?
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пак да питам ,какво общо има Свещената Римска империя със някакви южняци непризнаващи САЩ след гражданската война там от 19 век.Малко мислете като хвърляте такива лакърдии щото съвсем се излагате социолозите.Хем ви пречат социалните платформи ,хем пък искате да ги ползвате да си говорим.Нали това е смисъла на 21 век,инфото да тече незабавно.
62
3
 
3
 
! Отговори
azz преди 3 години
Сериозно ли правите новини от тия вицове?
61
7
 
4
 
! Отговори
Абе глупости.. преди 3 години
Няма такива конспирации! Всичко е точно каквото изглежда. Банкерските еврейски фамилии не са расисти и не са нищо повече от успели бизнесмени, които искат да си харчат кеша спокойно. Също така короната тръгна от прилеп в Китай и сега са решени да ни спасят на всяка цена.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До noFreemanАко беше толкова голям фен на решенията с "въстания"/революции, щеше да знаеш, че пионките в тия неща никога не стават нещо друго, тъй че сместо да викаш към върховете на дърветата вземи се образовай, белким малко ти се подобри живота, че сега си съвсем закъсал ...