QAnon с нова конспирация: Тръмп ще стане 19-я президент на САЩ на 4 март

Конспираторите обединиха вижданията си с тези на движението на суверенните граждани
Обновена: 26 яну 2021 11:26 | 26 яну 2021 11:23, Нели Христова
141
QAnon с нова конспирация: Тръмп ще стане 19-я президент на САЩ на 4 март
Снимка: БГНЕС

След като очакваха с нетърпение Джо Байдън и враговете им в "дълбоката държава" да бъдат арестувани и екзекутирани по заповед на президента Тръмп, но това не се случи, конспираторите от QAnon измислиха нов план за спасяването на света.

Още по темата

Доналд Тръмп ще положи клетва като 19-и президент на САЩ на 4 март 2021 година - това е последната конспирация, която последователите на QAnon приеха след инаугурацията на президента Джо Байдън миналата седмица. Експерти се притесняват, че тя подчертава начина, по който привържениците на QAnon започват да обединяват своите вярвания - относно света, управляван от елитна кабала на сатанистични педофили - с още по-екстремни идеологии.

Последните твърдения на поддръжниците на QAnon отразяват тези на движението на суверенните граждани, група хора, които вярват, че не се управляват от същите закони като всички останали. Тази вяра е довела до насилствени конфронтации с правоохранителните органи, които ги смятат за най-големите вътрешни екстремистки заплахи, пред които са изправени Съединените щати.

"Имаше известно кръстосване между QAnon и движението на суверенните граждани и преди, но след януари идеята на суверенните граждани, че Съединените щати се управляват като "корпорация", започнаха да стават все по-популярни в QAnon", казва Травис Вю, изследовател по теории на конспирацията, пред VICE News. "Това е обезпокоително, защото означава, че QAnon взаимства идеи от по-утвърдени екстремистки движения."

Суверенните граждани вярват, че закон, приет през 1871 г., тайно превърща САЩ в корпорация и премахва американското правителство на бащите основатели. Групата също вярва, че президентът Франклин Д. Рузвелт е продал американски граждани през 1933 г., когато е прекратил златния стандарт и го е заменил, като е предложил граждани като обезпечение на група сенчести чуждестранни инвеститори.

Суверените използват неразгадаеми правни документи, базирани на тайни текстове, за да се отделят от юридическите лица, които правителството е създало на тяхно име, за да ги продават на инвеститорите. Когато методите на движението на суверенните граждани не сработят, те реагират бурно. През май 2010 г. баща и син от суверените убиха двама полицейски служители с щурмова пушка, когато бяха изтеглени в междудържавната зона, докато пътуваха през Арканзас.


Сега последователите на QAnon се придържат към теорията и я адаптират, за да отговаря на техните нужди.

През уикенда в групите на QAnon в Gab и Telegram, където повечето поддръжници на QAnon са намерили дом, след като бяха изгонени от Twitter, а Parler бе свален, коментиращите споделят документи, описващи акта от 1871 г., твърдейки, че това доказва, че Тръмп ще положи клетва на 4 март.

Източникът за тази дата е фактът, че 1933 е и годината, в която инаугурациите са променени от 4 март на 20 януари - за да се съкрати периодът, в който вече бившият президент трябва да напусне Белия дом. Последователите на QAnon вярват, че Тръмп ще стане президент на първоначалната република, а не на корпорацията, която според тях е създадена от 1871 г.

Въпреки че имаше известно кръстосване между QAnon и движението на суверенните граждани преди загубата на изборите на Тръмп, конспиративната теория придоби голяма популярност през последните дни, тъй като последователите на QAnon се бореха да съгласуват своите вярвания с инаугурацията на Байдън.

Пресичането между двете групи беше подчертано миналия ноември, когато Нили Бланшард, поддръжник на QAnon от Кентъки, беше арестуван по подозрение за убийството на Кристофър Халет, суверен гражданин. По това време Халет се опитваше да помогне на Бланчард да си върне попечителството над децата.

Твърденията за това, че САЩ са корпорация, започнаха да придобиват популярност и извън основните групи QAnon.

"Може ли някой да ми каже защо съм на 22 години и току-що научих, че Съединените щати са корпорация, а не държава", пита потребител на TikTok във видео, публикувано през уикенда и гледано 47 000 пъти.

В коментарите други потребители на TikTok повтарят лъжата за встъпването в длъжност на Тръмп на 4 март.

След встъпването в длъжност на Байдън последователите на QAnon първоначално бяха унили,и изразиха съмнението, че QAnon е фалшив. Но след няколко дни и по настояване на най-големите влиятелни лица на движението, последователите на QAnon започнаха да се появяват и отново да вярват в "плана".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
10
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
Дейвид Айк наскоро излезе с видео за тези да ги разобличава. Не че и той много познаваше през годините какво се случва. И все пак даде пример с една от книгите си, че всичките тези кю анон и други като тях се появяват през годините под различно име и говорят как щели да затворят педофилите и т.н.Както говореха и тези от уайт драгън сосайъти преди години.Всичко е една добре подготвена диверсия... дезинформация в дезинформацията... :)
18
11
 
20
 
! Отговори
Мхх преди 3 години
Прочетете за програма MK ULTRA и ще разберете какво правят с хората, а сега през 21-век направо ви контролират като в матрицата но щом ви харесва прав ви път, лошото е, че като узнаете какво правят с вас няма да искате да сте живи!
17
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реалността е такава в Америка. Пример ФБР и ЦРУ, за да заобиколят законите все повече отдели се предислоцират в чатсни агенции и бюра изпълняващи поръчки на същите тези агенции и ако стане скандал, както винаги става държавните агенции ни лук яли ни мирисали, а го отнася частната. Към момента съществуват частни агенции и бюра с над 1 милион персонал подвласни индиректно на ЦРУ и ФБР, които безнаказано извършва криминални престъпления, финансови операции и следене на граждани. Държава вдържавата.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са наследници на южняците от Конфедерацията .Щом не признават президентите след гражданската война какво очаквате.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом расте масата население у УСА вярващо в държава-корпорация, толкова по-вярно е твърдението и шорошпияците излизат на яве финансирани от частните корпоративни интереси. Скоро заминавате у панделата и ще ви третират като най-долните престъпници познати на човечеството.
14
24
 
20
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Това са болни мозъци Тръмпофили уви! За съжаление ги има и в България такива.Има и Бойкофили мислещи и желаещи др Борисов да ги клати докато тръгне с памперс и патерици! Такива както тогава подържаха гусин Костов от мракобесническата партия СДС !От 10 г сме в застой! Една партия,един ръководител както беше през соца.С тази разлика че на Живков вярваха поне 80% от населението ни тогава.А на др Борисов днес едва 25% ако имат и толкова де!Време е за промяна и тя ще настъпи искат или не Бойкофилите!
13
6
 
22
 
! Отговори
Бахтийй преди 3 години
Бахтий тюрлюгювеч а от който нищо не разбрах!С гугълпреводача ли са го превеждали тия?Бай Дън не става ..каквото и да са искали да кажат!
12
8
 
24
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 3 години
Мъкааааа.То не ни пръскат, ваксинират, па земята била плоска, рептили, илюминати, нов световен ред.Отиваш на фитнес и виждаш дебели хора тренират, за да отслабнат.Ако почнат и глупавите да ходят в библиотеки да се образоват....
11
7
 
8
 
! Отговори
бай Дън до бай Х у й преди 3 години
Може да звучи налудничаво, но това е самата истина.
10
2
 
19
 
! Отговори
Пореден преди 3 години
Ина..уна..малоу аргонизация... Така ли не успяхте една българска дума в превод да сложите бе... С Тоя копи пеист няма как явно
9
32
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност с Байдън се връща един нормален човек начело на САЩ.Така света се опитва да помогне и на щатите като цяло.Предвид изкукуригалото им население не е зле да се подменят милиони психопати с добри хора от Латинска Америка,Африка и Азия.
8
9
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Ако видиш какви патенти за какви гадости има в САЩ няма да искаш да си жив, а Досиетата Х ще ти се видят детска игра!
7
8
 
17
 
! Отговори
Хам Хум преди 3 години
*** е далече от тез неща за него е важно киселото зеле, ракията и смартфона нищо, че един плешив сатрап без ценз безчинства на Балканите!
6
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
К-анон и Суверените граждани?Я да видим:К-анон: САЩ се управляват от рептилирусофилете: САЩ се управляват от рептилиК-анон: САЩ се управляват от сатанисти, паедофилирусофилете: САЩ се управляват от сатанисти, педофилиТайните граждани: САЩ е корпорациярусофилете: САЩ е корппорацияДругаре, вие май също отговаряте на определенията за секта?
5
7
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Да не вярваш в шамани и извънземни.
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Даже и някой да си раздаде богатстовто, в Африка ще се наядът за два дена и после ще се върнат на старото деридже.
3
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Олеле ... Моля те! спри... просот спри да размишляваш и си пази мненията за себе си.
2
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да. А Байдън ще спре да посяга на малки деца, Хилъри ще се превърне в дърта версия на Грета Тумберг и ще спасява света, а Сорос ще раздаде всичкото си богатство на гладуващите в Африка и ще стане монах.Е няма начин
1
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С емигрантите някак ще се оправят щатите,но със тия *** незнам как.Още през 90 те г ми направи впечатление колко са вътре в паранормалността със сериалите досиетата хикс и Туйн Пийкс.