Бил Гейтс: Светът може да се изправи пред по-страшна пандемия

Бизнесменът отбеляза постиженията на съвременната медицина
28 яну 2021 13:00, Петя Славова
79
Бил Гейтс: Светът може да се изправи пред по-страшна пандемия
Снимка: БГНЕС

Светът може да бъде изправен пред пандемия десетки пъти по-страшна от настоящата с COVID-19. Тази мрачна прогноза сподели основателят на "Microsoft" и съпредседател на благотворителна фондация Бил Гейтс в интервю за германския вестник "Зюддойче цайтунг", съобщава портала "Лента.ру".

Тази пандемия е ужасна, но следващата може да бъде десет пъти по-страшна, предава БГНЕС. Според него, светът все още не е готов за нова епидемия от такъв мащаб.

Още по темата

В същото време Гейтс отбеляза постиженията на съвременната медицина и наука. Той подчерта, че ако пандемията от коронавирус е избухнала преди пет години, едва ли би било възможно да се разработят ваксини толкова бързо.

Милиардерът призова да се подготвим за нови пандемии. Според него, те трябва да се приемат толкова сериозно, колкото потенциален военен конфликт. В тази връзка той счита за разумно да предприеме сериозни стъпки от целия свят, за да се противопостави на инфекциите. По-специално, Гейтс предлага да инвестира милиарди в развитието на науката, тестването и създаването на глобална система за предупреждение за нови огнища на болести.

В допълнение, основателят на "Microsoft" отбеляза важността на формирането на специален „екип за реакция“. При липса на рискове от нова пандемия, нейните членове трябва да се съсредоточат върху повишаване на своите компетенции. Той също така предложи да се провеждат редовни учения за тях, като тези, през които преминават военните.

Мислете за тях като за пандемична пожарна бригада. Тези висококвалифицирани специалисти трябва да бъдат подготвени да реагират на потенциално кризисна ситуация веднага щом стане известна.

Милиардерът говори за ваксинациите на 22 януари. "Едно от предимствата на 65-годишна възраст е, че мога да получа ваксината COVID-19. Получих първата си доза тази седмица и се чувствам страхотно", написа той в Туитър. Отделно Гейтс благодари на всички учени, участници в процеса, регулатори и здравни специалисти, които са били в челните редици на борбата срещу коронавируса.

Гейтс и съпругата му Мелинда притежават собствена благотворителна организация "Фондация Бил и Мелинда Гейтс". Основните му области на работа включват борба с опасните болести в развиващите се страни, както и различни програми в областта на здравеопазването и образованието в САЩ. Към днешна дата фондът е отпуснал около 1,75 млрд. долара за противодействие на пандемията на COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
Учена глава преди 3 години
Щом го казва Бил Гейтс - ЩЕ СТАНЕ . Той така говори за пандемията от коронавирус а всички се смееха . Сега , смешно ли ви е ? Човека предупреждаваше години наред . В НюЙорк събра 300 човека от бизнеса , лекари и държавна администрация за да ги предупреди. ТРИ МЕСЕЦА преди първия заразен в Ухан. Притеснява ме само онова пророчество на Бил , където казва че населението на земята ще намалее с 4-5 милиарда . Съвсем скоро . Ще започна да правя запаси от ракийка и биркани с трушия .Дано оцелея.
68
0
 
3
 
! Отговори
чичо скруч преди 3 години
***, мръсен!Не си мисли, че плановете ще ти се сбъднат!Скоро ще те остранат!
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме кога ще затъмни слънцето, за да предпази Земята от глобалното затопляне.Този чичак е основният донор на СЗО. Неговата вноска чрез разни фондове е 2 пъти по-голяма от тази на САЩ.Сега ще си осребрява вноските чрез милиарди ваксини. А стадото - на заколение. Ритуални жертви за Рогатия.
66
0
 
8
 
! Отговори
se преди 3 години
Това е предварителна подготовка за следващото унищожение.Тиха трета сввтовна..Интереса на самовлюбените молиардери е да има постоянен терор и да контролират популацията на човека.
65
0
 
6
 
! Отговори
факт преди 3 години
Бедните не се интересуват от плановете на богатите...
64
1
 
14
 
! Отговори
Bili преди 3 години
глад ни готви тоа...филантропа удвои богатството си по време на "пандемията" (150 млрд) и стана най-големия собственик на обработваем земя на света...а, да и инвестира в генно модифицирани храни, синтетично месо и т.н.тоя стана като злите герои по комиксите, гротескно, но винаги има готови да го цунат отзад и отдолу...за некой лев.
63
2
 
5
 
! Отговори
муспи преди 3 години
До Анонимен - Ламята е целия свят, той изцяло лежи в зло. Юнакът е малкото добро което се противи на злото, и в приказките сече глави. В свта обаче е мухлю, с нго се майтапят децата, в редки случаи се крие в пешери, клии, и така побеждава ламята. Защото тя вилнее заради тези мухлювци юнаци, а те бягат от нея с отвръщение, от което й падат главите.
62
1
 
22
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Като гледам началника Гейтс и си мисля, че смъртта е благословенна, пречиства човеците от такива плазмодии като него. Представете си, ако бяха вечни, както на Бил му се иска, но и той е смъртен като всички нас.
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахайра
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 53, за ламята - Благодаря за отговора... :) ... Може би говорим просто за някаква метафора на злото, но има една поговорка "дим без огън няма". Във фолклора на племена и народи от всички континенти има истории за влечугоподобни. В Китай май имали Драконови царе или нещо такова, в Австралия змиехора и т.н. Също има предания и за рептилоиди посещавали Земята в древността. Ние пък си "пеем" за лами... :) ... Да не излезе вярна и тази конспирация, че вече ще ми дойде в повече хахах
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 53, за ламятаЛамята е българската версия на дракона. А дракона е в повечето пъти метафора на злото.Сатаната в старите книги често е представен като змия / дракон.Историята за змията започва от разумните рептилоиди които живеят под земята. Сега дали наистина живеят или е измислица - никой не знае, но и тогава се е говорело за това - примерът е в библията.Така че ламя, змия, дракон, сатана... всичкото е зло.
58
1
 
35
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Тоя''филантроп'' щом знае за следващата''десет пъти по-страшна пандемия от настоящата'' значи отдавна я е приготвил - неговата фабрика за пандемии явно няма отпуски!?
57
1
 
38
 
! Отговори
Илюминат-Заговорник преди 3 години
Тъй ще е като не щете да се чипирате , човека се налага да инвестира допълнителни пари в нов по-страшен вирус.
56
2
 
33
 
! Отговори
В преди 3 години
Бил Гей ни е приготвил още отрови
55
4
 
6
 
! Отговори
Ще вудим преди 3 години
Не вярвам да има по-страшно от СДС ,БСП,НДСВ, ГРОБ и ВМРО Чумите.
54
3
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Никой като Бил Гейтс не може да е по-силен от Господ и създадената от него имунна система. Още по-малко дребни *** като Мутафчийски и Кантарджийски...
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За сметка на това пък вече БДЖ разполага с най-добрите локомотиви в света. Борисов го каза.
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой може ли да ми обясни защо в много от народните приказки един юнак се бие с ламя, за да спаси хората от злото. Тя понякога има даже повече от една глави. Ламята може да се приеме и за рептилоидно същество. Та защо ламя? Защо юнакът не се бие срещу мечка или лъв например, а срещу ламя? ... :) ... да не би още едно време да са имали съмнения относно рептилоидния произход на някои лоши хора? Честно казано това е една от малкото конспирации, в които не вярвам, но все пак... :)
51
1
 
14
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
е тотално изкукал има тикове които несъзнателно показва. Долен лъжец. Неща му парите ни милиардите .Да си ги навре долу.
50
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако си наблъскал ваксините с всевъзможни отрови, мно е вероятно следващата пандемия да е по-страшна.