Покрай пандемията скок на пушачите в САЩ

Все повече хора се връщат към опасния навик
1 фев 2021 11:29, Петя Славова
9
Покрай пандемията скок на пушачите в САЩ
Снимка: БГНЕС

Спадът в продажбите на цигари в САЩ, продължил десетилетия, спря миналата година, тъй като хората в заключване палят цигара по-често, а опасенията за здравето около електронните цигари накараха някои вайпъри да се върнат към цигарите, съобщи "Уол Стрийт джърнъл".

Преди пандемията продажбите на цигари в САЩ намаляваха с ускоряващи се темпове, достигайки 5,5% през 2019 г., когато пушачите се отказаха или преминаха към алтернативи като електронни цигари.

Пандемията задейства спирачките на този процес, предава БГНЕС.

През 2020 г. продажбите на цигарената индустрия в САЩ са равни на тези от предишната година, сочат данните, публикувани от производителя на Marlboro Altria Group Inc.

Хората имаха повече възможности да пушат, защото прекарваха повече време вкъщи и имаха повече пари за цигари, тъй като харчеха по-малко за бензин, пътувания и забавления, казаха от Altria. Те също така пиели повече алкохол, сочи информация от производителите на спиртни напитки.

В същото време някои потребители на е-цигари се върнаха към нормалните цигари поради увеличените данъци върху електронните цигари, забраните за ароматизирани продукти за вайпинг и объркването относно въздействието на вайпинга върху здравето, казват потребители и служителите в индустрията.

От Altria не предложиха прогноза за продажбите на цигари през 2021 г., заявявайки, че това ще зависи отчасти от въвеждането на ваксината срещу COVID-19 и как се променя поведението на потребителите след ваксинацията им.

Миналата година продажбите на цигари в САЩ дори са били с по-голям обем, отколкото през 2015 г., когато цените на бензина спаднаха рязко, освобождавайки средства и много хора се върнаха към цигарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: САЩцигари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
голям зор преди 3 години
Яко пробутване на електронните,ама нещо ядец!
8
0
 
1
 
! Отговори
Магьосника преди 3 години
не вервай на мен - ТЪРСИ информация ( най-вече в медицинските бази данни )пример: "sars-cov-2" menthol
7
3
 
1
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Магьосника - повервах ти! Мои познати пушачи изкараха Ковид. Някои - тежко. Така че, ха недей! Никотиновата зависимост е една болестно тежка зависимост. Привикваш бавно, но за това пък - почти нелечимо. Измислените "ползи" не компенсират вредите!
6
1
 
2
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
2008-*** пакет червено Малборо в Уолмарт струваше $3.5, а сега е $12. Прилична сума която не може да се пренебрегне. Кило глицерин или пропиленгликол са по $10 и се "пушат" за две години.
5
0
 
5
 
! Отговори
В САЩ преди 3 години
кутия марлборо струва 15$много се съмнявам че подружниците на Байден и цветнокожата му хубавица могат да си позволят да пушат
4
0
 
8
 
! Отговори
Магьосника преди 3 години
допълнение: спомняте ли си че на 20 май 2020 забраниха ментовите цигари :)а знаете ли какво прави Ментата ( Ментола, Ароматно съединение ) пука липидите ( обвивките ) на вирусите...
3
1
 
6
 
! Отговори
Магьосника преди 3 години
нещото в пушека ( цигарите ) е Nitric Oxide а какво прави на короната търсете в googleне се чудете защо не се пише за някой неща :)
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баш цигарите нямат нищо общо с парите за бензина. Човек със зависимост може да не яде, но все ще намери отнякъде цигари. А че вкъщи просто се пуши повече, е вярно, също и рекламата, че пазят от Ковид.
1
0
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
ще ще...никотина или нещо от пущека блокира ACE2 ама не смеят да пишат за това де не развалят "легендата"