Байдън ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността

Тя ще се проведе онлайн
12 фев 2021 20:15, Петя Славова
20
Байдън ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън ще бъде първият американски държавен глава, който ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността, провеждаща се следващата седмица. Форумът обаче ще бъде в онлайн формат заради коронавирусната пандемия, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Планираше се конференцията да се състои в периода 19 -21 февруари, но сега в онлайн формата си тя ще продължи само няколко часа.

Още по темата

Председателят на конференцията Волфганг Ишингер определи решението на Байдън да участва във форума, като изключително удовлетворяваща новина. Според него фактът, че Байдън е приел поканата за участие показва, че Германия е важна за него.

"Ако президентът на САЩ реши да произнесе своята първа реч към европейската аудитория в контекста на Мюнхенската конференция по сигурността, това показва, че той има значителни очаквания от германските лидери, особено по отношение на трансатлантическите отношения", заяви Ишингер.

Освен Байдън лектори на онлайн конференцията ще бъдат председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш и американският емисар по климатичните въпроси Джон Кери. Не е ясно дали самата германска канцлерка Ангела Меркел ще участва във форума.

Ишингер се надява, че по-късно през годината Мюнхенската конференция ще може да протече и в присъствен формат и че тогава Байдън също ще участва. Той добави, че е възможно да бъдат планирани така нещата, че тогава конференцията да е по-същото време, в което Байдън може да има и други ангажименти в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Руснаци,китайци и севернокорейци са си "самодостатъчни"...елате на себе си...заплашвате света с ядрени оръжия за да ни принудите да се отречем от ценностите си,от мечтата ни за Справедлив и Свободен Свят...империи са загивали в подобни опити...Справедлив и Свободен Свят!!!или мъртав!!!
13
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До ББПич, от кога не си ходил на лекар... Или може би някъде дето изследват функционалната неграмотност, та поне да дадеш някакъв принос за обществото?
12
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До z-rockКофти ли ти е да ти са напомня, че си роб на робите?
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е Президента на народа.Този е назначен от олигарсите!
10
9
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
благодаря на службите Ви за минусите г-н Лавров...със вашата "самодостатъчност"колко гладни милиарди човешки,превърнати в не чо.еци можете да излъжете или нахраните...да спрете???...насилието и заплахите,лицемерието и кражбите ли ще превърнат Света които обитаваме в Справедливо и Добро място за живеене...Децата и внуците ви да не би да живеят в друг Свят,г-н Лавров???как ще им обясните,че Света им загива заради политиките,алчността,жаждата за власт...г-н Лавров???Кога Справедлив Свят???
9
9
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
вие ни заплашвате със "самодостатъчност" ако не приемем геноцида в С.Корея...Армения...диктатурите в източна европа...липсата на справедливо и независимо правосъдие...милиарди са разочаровани от вас г-н Лавров...искате ли децата ви да са "самодостатъчни"...или да живеят в С. Корея г-н Лавров???
8
10
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Президента Байдън...не е тръмп терориста...лавровци и компания играят опасна игра...г-н Лавров...да си "самодостатъчен" както се изразихте е...извратено е,много сложно ли ви звучи израза ...Свобода и Справедливост...илиимате аргументи или сте поспедователи на престъпници убиващи невинни човешки с цел да запазят властта и парите си...парите са фалшива ценност...злато...биткони...не се ядат...не лекуват...не ни правят Свободни и Щастливи...Бог ни е създал Свободни...
7
8
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До ХахахахахахахахаТроле има хора които остаряват като Катедрали,и такива като теб хранещи се....само с пари не става...елементарно всеки може да си направи историческа справка в мрежата....как са загинали най-богатите и силните...позорно и мъчително...и не сме им фенове,даваме ги като лоши примери...Бог да пази САЩ...г-н Лавров внимателно с пожеланията...САЩ ви спасиха и европейските народи разбира се във ВСВ!!!приятели сте на С.Корея въобразявайки си,че..."назначихте си и президент"за 4 г. .
6
3
 
2
 
! Отговори
z-rock преди 3 години
До Христо Христов: Бе, Ице, че мразиш Германия, то е ясно и го знаеме отдавна и то знаем защо - неудачен бизнес, затъване със заеми и т.н.!! *** що постоянно ни пробутваш твоите комплекси - не знам!! Ае сапри се!!
5
15
 
5
 
! Отговори
БРАВО НА ДЖОУ! преди 3 години
Джоу Байдън е надеждата на всички цивилизовани хора от Свободния свят.
4
6
 
3
 
! Отговори
Деменция на байден преди 3 години
Няма да го пусна в Мюнхен
3
4
 
9
 
! Отговори
Олеле преди 3 години
Ужас !
2
2
 
9
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Да тръгва още отсега с яхта през океана, че не се знае дали ще издържи трансатлантически полет на крейсерска височина от 10 000м.Пък и нали с яхта е по екологично, както викаше онова малкото *** гретка бяснната.
1
2
 
10
 
! Отговори
Браво преди 3 години
На младежа! Нека продължи да се пъха навсякъде.