Джо Байдън ще се опита да ограничи продажбата на оръжия

Не е ясно обаче дали Сената ще го подкрепи
14 фев 2021 22:15, Нели Христова
66
Джо Байдън ще се опита да ограничи продажбата на оръжия
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън призова днес Конгреса да действа "сега" за ограничаване на разпространението на огнестрелни оръжия в САЩ. В неделя се навършват три години от масовото убийство в гимназията в Паркланд. Застреляни бяха 14 ученици и трима души от персонала, информира АФП.

Сегашната администрация няма да чака следващото масово убийство, за да чуе призивите да се действа, заяви президентът демократ в изявление по случай третата годишнина от този кървав инцидент, станал на 14 февруари 2018 година.

Днес призовавам Конгреса да работи за приемането на реформи, които са израз на здравия разум и засягат разпространението на огнестрелни оръжия, каза Байдън. Той настоя да се въведе проверка на предишните прояви на купувачите при всички продажби на оръжия, както да бъдат забранени автоматичните и полуавтоматичните огнестрелни оръжия.

Ще приеме тези закони и други, които ще спасят животи, реагира незабавно председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Демократите вече имат и много крехко мнозинство в Сената, но ще се нуждаят от гласовете на поне 10 републиканци, за да бъдат одобрени тези закони, а засега това изглежда трудно, отбеляза АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.