Бил Гейтс разтревожен не за коронавируса, а за изменението на климата

"Прекратяването на пандемията е "много, много лесно", твърди той
15 фев 2021 18:00, Петя Славова
117
Бил Гейтс разтревожен не за коронавируса, а за изменението на климата
Снимка: БГНЕС

Решаването на проблемите, свързани с изменението на климата би било "най-удивителното нещо, което човечеството някога е правило", казва милиардерът основател на "Майкрософт".

За сравнение, прекратяването на пандемията е "много, много лесно", твърди той.

Новата книга на Бил Гейтс "Как да избегнем климатични бедствия" е ръководство за справяне с глобалното затопляне, съобщава БГНЕС.

Петдесет и един милиарда е колко тона парникови газове обикновено добавяме към атмосферата всяка година. Нулата е нивото, до което трябва да стигнем.

В книгата си Гейтс се фокусира върху това как технологията може да ни помогне да направим това пътуване.

Възобновяемите източници като вятър и слънце могат да ни помогнат да декарбонизираме електроенергията, но това е по-малко от 30% от общите емисии.

Още по темата

Ще трябва да декарбонизираме и останалите 70% от световната икономика – производствата на стомана, цимент, транспортните системи, производството на торове и много, много повече.

В момента просто нямаме начини да направим това за много от тези сектори.

"Правителствата трябва да са водещи", заяви Гейтс, цитиран от BBC.

Отговорът, казва милиардерът, ще бъде усилие за иновации в мащаб, какъвто светът не е виждал досега.

Повечето потребители не плащат нищо за щетите върху околната среда, причинени от замърсяването от бензина в колата им или въглищата или газа, които са източник на електричеството в дома им.

"В момента не виждате болката, която причинявате, когато излъчвате въглеродни емисии", твърди Гейтс.

"Трябва да имаме ценови сигнали, за да покажем на частния сектор, че искаме зелени продукти", казва той.

Това ще изисква огромни инвестиции от правителствата в научноизследователска и развойна дейност, твърди Гейтс, както и подкрепа, която да позволи на пазара за нови продукти и технологии да расте, като по този начин ще помогне за намаляване на цените

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
2
 
! Отговори
До 80 преди 3 години
Излишна драматизация. Елементарно е. Старите автомобили се извеждат от употреба и се преориентираме към електрически такива. После минаваме изцяло към възобновяеми източници на енергия.
79
1
 
11
 
! Отговори
Ми преди 3 години
да затъмни слънцето. Нали това му бълнуваше главата.
78
1
 
13
 
! Отговори
Shut your windows преди 3 години
Не е разтревожен за коронавируса, защото основните акционери в Microsoft, големите фармацевтични компании, се набълбучиха с достатъчно мангизи покрай пандемията и ваксините.Сега ще "оправяме" климата.
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо му няма на климата,но определено този на снимката не наред с главата.
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, аз на кого да вярвам!? На форумните анализатори, които дрънкат, че нямало климатични промени, или на сетивата си? Промени има, очевидно е, ако не си кон с капаци, но въпросът е каква роля играе човешката дейност тук? Защото подобни климатични промени се случват откакто има планета Земя.
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78 И какво предлагаш, за да запазим психиката на хората? Да унищожим икономиката и хората да измират от глад, за да се радват на сняг на Коледа ли?
74
2
 
11
 
! Отговори
TheTruth преди 3 години
Разбира се. "Изменението" на климата им е главното оръжие в налагането на нов световен ред и пълен контрол над всичко. Вируса е само помощно средство.Папата отдавна ломоти за климатични промени и всички държави ще почнат да му се подчиняват директно, съвсем скоро. Антихриста, което е папството, продължава да действа подмолно с тайните си организации, скоро ще премахнат не само паричната система, но също и границите. Края е близо!
73
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам какво е човешкото влияние в случая, но промяна в климата има. Не е нормално в България на Коледа и Нова година да се ходи по тениска, един ден да е +15 градуса, а на другия да падне под нулата. Тези температурни амплитуди влияят на психиката и хората изперкват, както може да се забележи.
72
1
 
9
 
! Отговори
ПОЛИЦИЯ -1ВА ЛИНИЯ преди 3 години
ако населението бъде редуцирано до 1 милиард. После много лесно може да бъде редуцирано и до 10 човека. Накрая последния да изяде останалите.Живота е суров. Това, че сме развили и овладели до известна степен Света не означава, че в един момент не можем да изгубим всичко. В дивия Свят животните убиват хора. *** пробвай да поживееш малко в джунглата. Точно това ще се случи при редуциране на населението. Първо анархия и после дивата джунгла.Защо не редуцираме МАФИЯ-МУТРИ първо, еми само мантри
71
2
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 72ГЕНИАЛЕН ПОСТ! РАЗКРИ ГОПРИЗНАВАМ МУ УМЕН Е И ТИ СЪЩО
70
0
 
5
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Да си бяха спретнали една ядрена война за да редуцират населението и да се изчисти природата!Какво ни мъчат с тия шит-вируси и ваксини?!
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, тоя се взе много сериозно. Климат има откакто има атмосфера. Климатът се променя откакто има климат, това му е работата. За последните 100 г. (откакто има наблюдения на природни бедствия) броят на жертвите е намалял в пъти. При това климатичните бедствия намаляват като брой. Това важи най-вече за торнада и урагани. Ама Бил иска да ни плаши. И забележете, той самият казва, че за момента няма как да станат нещата, които иска. Т.е. човекът просто си приказва и надува климатичният балон.
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най новата технология която са измислили е да слагат добавки в горивото на самолетите които при изгарянето произвеждат облаци от супер леки рифлективки наночастици които се носят на 8-10км. височина в атмосферата с часове и изминават десетки километри като постепенно образуват слой мъгла който отблъсква слънчевите лъчи. Пръскането продължава поне 6 месеца от годината. Може да наблюдавате как пролетта ще започват да се появяват тези дълги следи които не изчезват а се разстилат по небето.
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да го качим на совалка,и към слънцето да го закрива,старческата деменция,е вредна за човечеството,тоз е за клиника псих.
66
0
 
10
 
! Отговори
ПОЛИЦИЯ -1ВА ЛИНИЯ преди 3 години
Аз много добре си спомням Бил Гей. Едно време беше специалист на темата смарт тоалетни. "The Reinvent the Toilet Challenge: India"Очаквам скоро да признае, че е секс гуро. Там в Индия има много за учене.
65
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слънцето трепе ковид, а чичко Бил иска да го зкрие.
64
2
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АЗ ПОДКРЕПЯМ БИЛ, ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО Е ТВЪРДЕ МНОГО И ТРЯБВА ДА ПАДНЕ ПОД 1 МИЛИАРД!ОДОБРЯВАМ ИЗТРЕБВАНЕТО МУ С ВИРУСА И ВАКСИНИТЕ :D НО ТРОВЕНЕТО НА ВЪЗДУХА И ВОДАТА СЪС ПРЕПАРАТИ ЗА ЗАТЪМНЯВАНЕ НА СЛЪНЦЕТО ТОВА НЕ ГО ОДОБРЯВАМ!!!БИЛ Е МНОГО МНОГО ОПАСЕН ЩОМ СЕ ОПИТВА ДА ГО НАЛОЖИ!
63
18
 
4
 
! Отговори
Нострадамус преди 3 години
Когато Бил Гейтс обясняваше за опасността от глобална пандемия, всеки си мислеше че не го касае. Относно климата и унищожението на природата сега хората също си мислят че не ги касае. Дакато не ги удари челно. Скоро.
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59Никакви вируси не пуска, вирусите са само в мечтите му, в медиите и в *** кратуни на страхливите хипохондрици. Всичко на което казват, че е причинено от вирус е от ваксини.
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 64Кой е този, някой твой колега ли е?