Бил Гейтс разтревожен не за коронавируса, а за изменението на климата

"Прекратяването на пандемията е "много, много лесно", твърди той
15 фев 2021 18:00, Петя Славова
117
Бил Гейтс разтревожен не за коронавируса, а за изменението на климата
Снимка: БГНЕС

Решаването на проблемите, свързани с изменението на климата би било "най-удивителното нещо, което човечеството някога е правило", казва милиардерът основател на "Майкрософт".

За сравнение, прекратяването на пандемията е "много, много лесно", твърди той.

Новата книга на Бил Гейтс "Как да избегнем климатични бедствия" е ръководство за справяне с глобалното затопляне, съобщава БГНЕС.

Петдесет и един милиарда е колко тона парникови газове обикновено добавяме към атмосферата всяка година. Нулата е нивото, до което трябва да стигнем.

В книгата си Гейтс се фокусира върху това как технологията може да ни помогне да направим това пътуване.

Възобновяемите източници като вятър и слънце могат да ни помогнат да декарбонизираме електроенергията, но това е по-малко от 30% от общите емисии.

Още по темата

Ще трябва да декарбонизираме и останалите 70% от световната икономика – производствата на стомана, цимент, транспортните системи, производството на торове и много, много повече.

В момента просто нямаме начини да направим това за много от тези сектори.

"Правителствата трябва да са водещи", заяви Гейтс, цитиран от BBC.

Отговорът, казва милиардерът, ще бъде усилие за иновации в мащаб, какъвто светът не е виждал досега.

Повечето потребители не плащат нищо за щетите върху околната среда, причинени от замърсяването от бензина в колата им или въглищата или газа, които са източник на електричеството в дома им.

"В момента не виждате болката, която причинявате, когато излъчвате въглеродни емисии", твърди Гейтс.

"Трябва да имаме ценови сигнали, за да покажем на частния сектор, че искаме зелени продукти", казва той.

Това ще изисква огромни инвестиции от правителствата в научноизследователска и развойна дейност, твърди Гейтс, както и подкрепа, която да позволи на пазара за нови продукти и технологии да расте, като по този начин ще помогне за намаляване на цените

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Бай *** е разтревожен, че кръчмите са затворени, а той друго, освен да бачка като сервитьор, не може.
59
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БИЛ:ТОЗИ ПАТЕНТОВАН НАШ ВИРУС КОЙТО РАЗРАБОТВАХА ВЪВ УХАНСКАТА ЛАБОРАТОРИЯ ПО ФИНАНСИРАН ПРОЕКТ ОТ ФАЩ Е ТВЪРДЕ БАВЕН!!ВАКСИНАТА НА БИОНГЕЙТСХ И ТЯ ЛИКВИДИРА ТВЪРДЕ БАВНО!!!-------НАЙ-ДОБРЕ ДА ОТРОВИМ ВЪЗДУХА НА ПЛАНЕТАТА И ЩЕ КАЖЕМ, ЧЕ Е ЗА ДОБРОТО НА ВСИЧКИ БОРИМ СЕ С КЛИМАТА :D НО ОСВЕН ВЪЗДУХА ЩЕ ОТИДЕ И ПИТЕЙНАТА ВОДА ЩОТО ВСИЧКО КОЕТО ОТИВА КАТО МРЪСОТИЯ НАГОРЕ СЕ ВРЪЩА ОБРАТНО ПОД ФОРМАТА НА ДЪЖД!БИЛ: ОЧАКВАЙТЕ НОВИЯ МИ ПРОЕКТ СЛЕД КЛИМАТА ВСЕ ЩЕ ИЗМИСЛЯ ОЩЕ НЕЩО
58
0
 
3
 
! Отговори
Fatal Error преди 3 години
И аз!Send Error report to Microsoft , so we can laugh at you later!
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много вредно човече! Много поразиии направи и продължава. Още от както пусна уиндолса и почна да съсипва света. Преди това добре си живеехме без технологии.Технологиите са от дявола.
56
0
 
18
 
! Отговори
Мика преди 3 години
Тия двамата с Илон Мъск да не се състезават кой може да унищожи света първи? Това за съжалението е бъдещето, трябва да се надяваш на някой мултимилиарден да не му хрумни идеята да взриви Земята, защото май никой не може да го спре, какво правят парите само. Да не е на баща му планената че ще решава да затъмнява слънцето, пcихoпат.
55
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичо Бил иска да ликвидира световното население. Той пуска вирусите и прави отровни ваксини и иска да скрие слънцето да стане по студено.
54
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БИЛ Е НАЙ-БОГАТИЯ ЧОВЕК НА СВЕТА, ЗАЩОТО АКО ТРЪГНЕ ДА ПРОДАВА АКЦИИТЕ СИ ЩЕ СМЪКНЕ ЦЕНАТА С МАЛКО И ЩЕ ВЗЕМЕ ПОЧТИ ТОЛКОВА КОЛКОТО ГО ОЦЕНЯВАТ! ТОЙ ПРИТЕЖАВА МАЛКА ЧАСТ ОТ КАПИТАЛИЗАЦИЯТА НА МАЙКРОСОФТ КОМПАНИЯ ЗА ТРИЛИОНИ ДОЛАРИБЕЗОС И МЪСК АКО ТРЪГНАТ ЗА ПРОДАВАТ ЩЕ СРИНАТ ЦЕНАТА НА БАЛОННИТЕ СИ КОМПАНИИ В ПЪТИ ЩОТО ТЕ ДЪРЖАТ ПО 1/4!------БИЛИ ПОЛУДЯ, ЧЕ НЕ СЕ ВОДИ НАЙ-БОГАТ ОЩЕ И РЕШИ ОТНОВО ДА Е НОМЕР 1 КАТО БЛЕСНЕ С ТОВА ДА ИЗТРЕПЕ НАСЕЛЕНИЕТО ДО ПОД 1 МИЛИАРДА ИНАЧЕ НЯМА ДА МИРЯСА!!
53
0
 
13
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Не знам ама много ми изглежда разтревожен на снимката, започвам наистина да се притеснявам заради него, от тук нататък ще карам само на колело и каруца, даже и лампата няма да пускам вечер, може на свещи като в средновековието.
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гейтс финансира програмата за затъмняване на слънцето. Самолетите дето пръскат химикали да отблъскват слънчевите лъчи.Това отдавна не е теория а си факт и всеки може да го провери. Даже имат програма в Харвардския университет където разработва различни технологии и търсят най ефективните начини да затъмнят слънцето.
51
0
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Когато търговеца и мениджър джак *** се опита да разсъждава, императора го поправи и посъветва. Това е разликата между били и джакито.
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичо Бил и подобните му управляват света. Държавите вече са просто една формалност която я поддържат само за си мислят робите че са свободни и че нещо зависи от изборите.Корпорациите са новите държави! Накрая ще остане само една световна корпорация която ще притежава целия свят и борда на директорите на тази корпорация ще решава световната политика.
49
1
 
16
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
тоя чичак съвсем изтреще, вече издава и "ръководство за справяне с глобалното затопляне" след като издаде такова за ваксините и създаде компютрите. Хахахахаха хахахаха хахахаха
48
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Е сега си такова таковата на таковата и на климата кардинално! Тоя като се разтревожи за нещо и има-няма и 3 години и му се разтакова таковата! Разтревожи се за здравето на човешката популация и ей на : КОВИД! И като оправи и климата дали ще спре да се тревожи?!
47
15
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Бил Гейтс има акъл , колкото всички българи по света, не само това, но той работи за просперитета на такива държавички , като българската, защото въпрос на време е ислямския радикализъм или китайския дракон да ги отвеят, ако са сами в този жесток свят селяни прости!Агент Алвин Бонър!ЦРУ!!!
46
1
 
5
 
! Отговори
Белок преди 3 години
Билко много добре знае,че отровената атм.иде от колите,самалиотите,воен.техника,всич.което е с двигат..с вътрешно горена,и изкуствените торове. и най-ве4е всички знаем това,Той е излишен
45
1
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Тоя вамп няма ли кой да го декарбонизира?
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Били Ваксината стана Били Климата. В сравнение с него и концепцията му за златния милиард (толкова хора да живеят на Земята), Йозеф Менгеле е виден хуманист.
43
1
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОЗИ НЯМА ДА МИРЯСА!!!СЛЕД ВИРУСА И ВАКСИНИТЕ НОВИЯ МУ ПРОЕКТ Е ДА ОТРОВИ ВЪЗДУХА И ТОВА ДА ОТИДЕ И В ПИТЕЙНАТА ВОДА КАТО УЖ ЗАТЪМНЯВАЛ СЛЪНЦЕТО СЪС НЯКАКВА МРЪСОТИЯ КОЯТО ЩЕ ПРЪСКА В АТМОСФЕРАТА!!!
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ема то няма никакво изменение на климата
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Билгей"безброй ресурси и енергия."Не си отварял компътр скоро, нали? Ако нагуна платката на Mac-а, ще събера всичко в портфейла. 10-15 пъти по-малко са отпреди само 20 години. Стария комп, дето е още в мачето, не знам дали върви, дърпаше 300 w. Тоа дърпа 15.