Байдън обяви тежко природно бедствие в щата Тексас

Милиони жители са без ток и вода
20 фев 2021 21:42, Анисия Иванова
147
Байдън обяви тежко природно бедствие в щата Тексас
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън одобри обявяването на тежко природно бедствие в щата Тексас, в големи части от който няма ток или има сериозни проблеми с водоснабдяването поради необичайно мразовитото време, съобщи днес Федералната служба за управление на извънредните ситуации (ФЕМА), цитирана от Ройтерс.

Милиони жители на Тексас - най-големият производител на петрол и газ в САЩ - са без електричество, а близо половината жители на щата вчера нямаха вода. Повече от 20 души починаха в резултат на зимната буря и рязкото застудяване.

Обявяването на тежко природно бедствие дава възможност за оказване на федерална финансова помощ на хората в щата, включително съдействие за временно настаняване, жилищни ремонти и предоставяне на заеми с ниски лихви.

Байдън обмисля също да посети Тексас, за да инспектира федералните действия при първата кризисна ситуация (като се изключи пандемията), с която се сблъсква, откакто преди месец стана президент.

Белият дом работи в тясно сътрудничество с губернатора на Тексас Грег Абът - републиканец, който първоначално не признаваше победата на Байдън на изборите през ноември миналата година.

Всички електроцентрали в щата отново работят и въпреки това над 195 000 домакинства вчера сутринта все още нямаха ток, а в 160 от общо 254 окръга в Тексас водоснабдяването беше прекъснато, сочат данните на щатската Комисия по качеството на околната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
ГАБИ преди 3 години
НАЙ ДОБРОТО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ ТЕКСАС ЖИВЕЯТ В БАРАКИ МАЛКО СНЯГ И ВЯТЬР И БЕДСТВИЕ
114
0
 
0
 
! Отговори
Бабаидьн преди 3 години
Да пият повече - антифриз за да се стоплят докато отмине бурята
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
USA umre ot 5 sm snqg aaxaaxaax
112
2
 
6
 
! Отговори
Леле мале леле мале преди 3 години
Кво ви чака пред Москва аахаахаахпитайте немците
111
0
 
4
 
! Отговори
Немат сол даже преди 3 години
Къде е солта и почистващите машини аахаахаах???????
110
0
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Тъпите кравари ще изпукат от студ, но ще налагат санкции на "Северен поток 2 ". Не си гледат собствения двор,ще налагат на други какво да правят.
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се поклони на Путин
108
0
 
8
 
! Отговори
Нема преди 3 години
страшно за милионите жертви които избихте гопспод ви наказва и за извращение с природата.
107
1
 
11
 
! Отговори
До 112 преди 3 години
А сега разгледай снимката! Това сняг ли е? Руснаците биха казали "Припорошило!". Гледай руска ТВ, какво беше тези дни в Мурманск, ами в Сибир! Утре в Москва очакват -30 оС! Ето това е студ! И за България това е обикновен, не силен снеговалеж. Значи какво? Почеши си гънките и не ме учи на хуманизъм!Много мой човек живя там година под навес, сред безделници, докато й оправят документите за признаване на специалност! През цялото време са се чудели, защо иска да работи, наместо да бъде на помощи!
106
1
 
12
 
! Отговори
ДядоСтою преди 3 години
Лелеее искат да бият Русия тея ще пукнат още на границата от генерал зима требе да им е топло комфортно дрислйовци
105
1
 
4
 
! Отговори
ПОП Грую преди 3 години
ТОЙ КМЕТА БЕГАЛ АЗ ПИТАМ ЗА КОМИСИИТЕ ПО АВАРИИ
104
2
 
8
 
! Отговори
ПОП Грую преди 3 години
ВЕЛИКИТЕ САЩ ЦЯЛА СЕДМИЦА НИКАКВА РЕАКЦИЯ ДЕ ИМ КОМИСИЯТА ПО БЕДСТВИЯ И АВАРИИ ТЕЯ ПО ЗЛЕ ОТ ЛЕСОТО И ЗЕЛЕНИНОС БЕ
103
2
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
:)):))Кметът им за когото са гласували, избягал на топло със семейството си. Другият път , пак да гласуват за него
102
6
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Б*а*'й*д*'ъ*н се грижи за всички американци еднакво. Когато в Русе хората протестираха срещу мръсния въздух и искаха да се закупи пречиствателна станция, Б*о*ко казал:Нали си имате червен кмет, оправяйте се!
101
2
 
9
 
! Отговори
Премръзнал преди 3 години
До 112: Бъди сигурен, че ако в България се случи подобно нещо, на американците въобще няма да им пука за нас. Ама много сигурен бъди в това.
100
1
 
2
 
! Отговори
Космонавт преди 3 години
Яки лъчи пратихме, Биден. Хареса ли ти ?
99
3
 
9
 
! Отговори
Индианец преди 3 години
Дуай, дуай, дуай, Бидон. Яко дуай ти и целият ти народ. Дуай под вода, дуай докат изсъхне, дуай от бедност, дуай докат замръзнеш. Планетарният климат е срещу тебе. Дуай яко.
98
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се подиграваме, а се учудваме, и то много. Освен това не е цял месец, а 5 /пет/ дни и никакава организация. Бях в Смолян, когато вечерта срещу 8 март 2015 г. падна мокър и тежък сняг - на места преспите бяха над два метра, затворени пътища към селата, особено отдалечените, скъсани електропроводи заради пречупени дървети. Работеха само клетките на Глобул. В града ток нямаше около 10 часа, а в магазините имаше достатъчно минерална вода, хляб - никой не се биеше за продукти от първа необходимост
97
6
 
11
 
! Отговори
112 преди 3 години
Не се смейте и подигравайте! В Тексас също живеят обикновени хора и страдат. Ако у нас останем за близо месец без ток и вода не ми се мисли, дали и как, кой и с какво ще ни помогне? Никой не е застрахован от природни бедствия и катаклизми! Богатите и там и тук ако нещо се случи като плъховете, първи ще са си били камшика. Уважение, респект и съобразяване с природата е нужно. Не сме по-големи и всесилни, колкото ни се иска
96
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако снимката е от петия ден - нима Тексас се намира на Марс, че все още не получава помощ от други щати? Нима, ако президентът не обяви извънредно положение, няма помощ и не се очаква? Нима са толкова независими един от друг дори и при бедствие?Ако е така, разбирам защо преди години имаше проблеми след урагана в Ню Орлиънс.