Каква е тайната за дълголетие на 111-годишната и вече ваксинирана Мария?

Всяка вечер тя си има свой ритуал
22 фев 2021 18:30, Нели Христова
29
Каква е тайната за дълголетие на 111-годишната и вече ваксинирана Мария?
Снимка: CNN

Мария Ауленбахер е една от най-възрастните жени в САЩ. Тя е на 111 години, а преди няколко дни получи и втората си доза от ваксината срещу COVID-19. Това превърна Мария и в един от най-възрастните хора, приели препарата.

Столетницата живее с дъщеря си в Южна Каролина, но е родена в Германия. В родината си тя прекарва дълго време - повече от век, ако сме точни. Малко след стотния си рожден ден тя се мести отвъд океана и пристига в САЩ.

Мария е оптимист. Тя обича семейството си, да чете и да си поспива. Всеки ден тя извършва свой ритуал и вярва, че именно той е в основата на дълголетието й.

"Всяка вечер пия една чаша вино, една чаша бира и хапвам каквото ми харесва", споделя тя пред CNN. Това е и тайната на нейната преклонна възраст.

Ауленбахер е била съвсем малко дете, когато в ход е Първата световна война, а през 1918 година плъзва и Испанският грип. Преди повече от 75 години, по време на Втората световна война, когато е в своите 30 години, тя остава вдовица. Дъщеря й казва, че майка й е трябвало да бъде силна: "Всеки ден тя се събуждаше усмихната, правеше си кафе и продължаваше да живее."

За ваксината Мария казва, че не е изпитала болка. Не е почувствала и странични ефекти.

"За нас това беше обществен дълг - всеки трбява да приеме ваксините, защото това е единственият начин да се справим с това", казва Бриджит, дъщерята на Мария. Възрастната жена осъзнава, че сега тя е пример за подражание.

"Много съм щастлива, че получих ваксината", казва тя. Попитана колко дълго би искала да живее, тя казва: "Като Матусал."

Матусал е библейски персонаж, който умира на 969 години. Това е най-възрастният човек, чиято възраст е посочена в Библията.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Да, супер голяма полза има да се ваксинират хора над 100 години! Тия са тотално мръднали. Нали уж искат да ваксинират, за да отворят държавата?! Те тия над 100 и без това си стоят вкъши и са подвижни колкото костенурка.
22
0
 
3
 
! Отговори
Sw преди 3 години
Журналистка отива да интервюира 100 год. старец:- Каква ти е тайната, дядо? - Ами през '54 год. пуснах на един и той ми подари швейцарски часовник.- Не, не, за дълголетието питам, каква е тайната??- Ааа, кисело мляко и повече на чист въздух ...
21
0
 
1
 
! Отговори
илиана преди 3 години
И в Австрия в домове застари хора, болници, много обществени места, и по-възможност всички да се ваксинират. Ако не си ваксиниран те освобождават от работа, или не можеш да започнеш такава. Това си споделяха 2 млади жени, но напълно е възможно.
20
0
 
4
 
! Отговори
Макарон преди 3 години
Какво гадже!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден е пиела кафе. Кафето се доказа, че е антиоксидант.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАЙНАТА Е КОВИДА
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С ваксина или без едва ли до 200 ще кара.
16
2
 
11
 
! Отговори
Дъртанян преди 3 години
Деда ми е на 137 години. Всички от рода са дълголетници и с акъла си. Бабето е на 126 . В мазето имам коняк на 200+ години. Маайте пуканки и гледайте циркове.
15
3
 
24
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Причината за дълголетието и е, че не е ваксинирана като малка - сега ваксините ще и съсипят живота...
14
3
 
31
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Само на 111 години и вече е в рекламната индустрия!
13
5
 
18
 
! Отговори
преКОПИРАНО преди 3 години
Бойко е като радиацията, дори и да го премахнем на 4-ти април, щетите вече са наненсени. Ако стойш кратко време на радиация (да кажем рентген или подобно) най-вероятно няма да имаш проблеми. Ако живееш 10 години в Припят (Чернобил) , почти е сигурно че ще развиеш рак. За 10 години този индивид направи такива щети че дори бесепарите са нищо в сравнение с него.
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак някакви извращения в САЩ. След бременните издирват и най- дъртите за инжекцийка. Умират си да правят експерименти.
11
0
 
7
 
! Отговори
. преди 3 години
До Анонимен 8Пропускаш факта, че яде само вечер - веднъж на ден ;)
10
3
 
15
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До Adolf Jost коментар 6Ако е само тоз случай в този старчески дом . Масово в Германия, в Австрия в домовете умират стари хора след ваксата. Една приятелка на жена ми работи в такъв дом в Германия, разправя за 15 починали стари хора след ваксата от 80 в техния дом. И друго- получили персонала в началото на годината от шефа си писмо, че всички гледачи трябва да се ваксинират/въпреки че в Германия не е задължително, само който иска/ но който не се вакса ще последва освобождаване от работа
9
1
 
8
 
! Отговори
. преди 3 години
Живее спокойно и не се храни с храна за гои.
8
2
 
11
 
! Отговори
Бабето преди 3 години
Няма какво да губи да я правят на лабораторна мишка за тестове.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво разбрахме сега - тайната на дълголетието й е всяка вечер по чаша вино, 1 бира и да се храни с каквото си пожелае. Сега всички съвети за правилно хранене отиват по дяволите: да се храним умерено, само плодове и зеленчуци, избягване на хляб и месо и прочие.
6
2
 
4
 
! Отговори
Adolf Jost преди 3 години
Минусите за мен ли са, или за ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА? Потърсете AGAPLESION Bethanien Havelgarten retirement home in Berlin-Spandau
5
7
 
21
 
! Отговори
Adolf Jost преди 3 години
В старчески дом в Берлин, осем от тридесет и един възрастни хора са починали в срок 3-14 дни след "ваксинирането", или, както е по-точно да се каже, евтаназията. В момента се води дело.
4
3
 
22
 
! Отговори
А преди 3 години
Тия купешки статии са като фишинг мейлите по пощата. Малко са тия, които им се връзват още ахах