Джо Байдън: Саудитска Арабия е нарушила човешките права

Принц Салман е одобрил убийството на журналиста Хашоги
27 фев 2021 08:28,
46
Джо Байдън: Саудитска Арабия е нарушила човешките права
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви, че е казал на саудитския крал Салман, че ще държи саудитците отговорни за нарушения на човешките права и САЩ скоро ще оповестят значителни промени в двустранните отношения, предаде Ройтерс.

"Разговарях вчера с краля. Пред него дадох ясно да се разбере, че правилата се променят и сме на път да обявим значителни промени. Ще им търсим отговорност за нарушения на човешките права", каза Байдън в интервю за испаноезичния телевизионен канал "Юнивижън".

"Готвим се да направим така, че ако те искат да си сътрудничат с нас, трябва да вървят по такъв път, че нарушенията на човешките права да спрат. Стараем се да водим такава политика в целия свят", каза президентът.

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман одобрил и вероятно разпоредил убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги през 2018 г., според оповестен вчера доклад на американското разузнаване, съобщиха световните агенции.

Според разсекретения четиристраничен документ принц Салман смятал Хашоги за "заплаха за кралството"

Американският държавен секретар Антъни Блинкън каза вчера, че преценката на разузнаването относно убийството на журналиста дисидент Джамал Хашоги говори сама за себе си, като добави, че предприетите вчера от Вашингтон стъпки са важни за пренастройването на американско-саудитските отношения.

Блинкън не каза защо САЩ не са стигнали до налагане на санкции на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, но посочи, че вчера са били предприети поредица от стъпки, които да предотвратят подобно поведение в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
18
 
! Отговори
Ехаа преди 3 години
ще има ли гей паради?
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А? Тези не били борци за свобода, а терористи!
16
6
 
13
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
никакви отношения не може да променя тоя със Златната кокошка Саудитска Арабия!и не е само заради нефта.. наскоро САЩ и Саудитска Арабия сключиха оръжейна сделка за доставка на щатско оръжие за над 100 млрд долара..!! оръжейните и нефтени лобита за нула време време на Дядото с деменцията ще му свият крилцата
15
3
 
15
 
! Отговори
Стандарт преди 3 години
Ми, ...осво-бодете ги! Но няма как да нападнете сауди-то, за съжаление! ;) Става въпрос за пари. Никой не рита парите ;)
14
3
 
4
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
И какво от това?
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7, къде видя действия на байДжо? Това са само думи. Пиндостанските думи "Ще им търсим отговорност" означават както винаги само едно - ще променят двустранни договори и едностранно ще приватизират печалбата на СА.12, какво е направил? Казва ни, че е говорил по телефона и ни убеждава, че бил казал бил за някаква промяна. Вярваш и скандираш браво, наивник. Верноподанничеството към пиндостанския хегемон и началник на твоя шеф е вид социалнаидиoтия.
12
5
 
13
 
! Отговори
До Джо Байден преди 3 години
Джо Байден ти си лъжлив човек не заслужаваш да си президент
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази деменция ще я призная ако подпука Саудитска арабия гнездо на оси.От там се плаща на ислямските терористични организации включително и на ислямска държава.
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви санкции?! Това е лицемерие. На охранителни, дребни служители и т. н. В същото време САЩ продават оръжие, самальотчета за стотици милиарди на Саудитска Арабия и това реално е най големия клиент на техните оръжейни заводи. Мислите ли че ще рискуват да загубят тези пари?
9
5
 
18
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Скъпи Другарю Байдън, гледайте си вашата кошара, стига се бъркайте в чуждите работи, Америка всеки ден нарушава нечии човешки права!
8
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това е сега истински президент. А не като Тръмп да им целува подметките само защото са от кралски фамилии. Браво Байдън! Така се прави!
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парадоксално. И Пиндостан веднъж да прогледне и да види очевидното.
6
6
 
19
 
! Отговори
Брей преди 3 години
Те само в Юесей не се нарушават човешките права !
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са първите действия на Байдън, които одобрявам. Всеизвестно е, че чалмалиите нарушават човешките права, но никой не смее да им каже копче, заради проклетия петрол. Позволено им е много повече от това, заради което други държави ги бомбят. Дано това да се промени.
4
3
 
18
 
! Отговори
Сметалото преди 3 години
Кооо? И какво правим с петро-долара простете?
3
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде после и приятеля на камиларя, късия Путин.
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти да видиш, ами наложете им санкции не им купувайте петрола и не им продавайте оръжие.
1
1
 
17
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Ще ги държат отговорни?Твърде много интереси. Съмнително.Шейховете пращат екип касапи да убият Кашоги в консулството, това може да стане само с нареждане на принц Салман.Санкции за принца и Саудитска власт?