Експерти: Тайно оръжие с микровълни стои зад атаките над агенти на ЦРУ

Разследването на случаите се превръща в приоритет
27 фев 2021 22:05, Нели Христова
173
Експерти: Тайно оръжие с микровълни стои зад атаките над агенти на ЦРУ
Снимка: БГНЕС

Марк Полимеропулос е бивш агент на ЦРУ, който става жертва на мистериозно руско оръжие, използващо микровълни срещу противника. Съществуването му не е доказано, а мистерията тормози както ЦРУ, така и Департамента за сигурност от години. Но сега все повече експерти са категорични, че щетите, нанесени върху Полимеропулос са именно резултат от оръжие, използващо микровълни.

Още по темата

Агенти на ЦРУ са били нападани с мистериозното оръжие в Куба, Китай и Москва. Разбира се, правителството на САЩ не е потвърдило категорично, кой стои зад атаките, но настоящи и бивши служители вярват, че именно Русия стои зад нападенията. Руското правителство отказва коментар за CNN.

Микровълните повлияват на баланса, зрението и слуха на Полимеропулос. Болката така и не изчезва напълно.

"От този ден, нататък, имам главоболие всеки ден, всяка нощ. Никога не изчезва", казва бившият агент пред CNN. Налага се Полимеропулос да се пенсионира преждевременно. Като офицер, служил в Ирак, Сирия и Афганистан, той трудно се примирява с факта, че нещо невидимо го е изкарало от строя.

"По-добре да ме бяха застреляли. Но това е невидима рана. Ако ме бяха застреляли, щях да мога да докажа на хората, че съм атакуван. След случилото се в Москва, медиците в ЦРУ не ми повярваха", обяснява агентът. Той трябва да се бори, за да получи специално лечение и едва този месец терапията му приключва - близо три години след онази травмираща нощ в Москва.

"Когато ми дадоха диагнозата, в която пишеше, че имам травматично увреждане на мозъка, очите ми се напълниха със сълзи", споделя Полимеропулос. Близо 40 служители на американското правителство са изпитали симптоми, подобни на неговите. През 2017 г. САЩ се налага да прибере дипломатите си от Куба, тъй като атаките са прекалено чести. Наскоро разсекретен доклад на ЦРУ сочи за "системен тормоз", в разследване на администрацията на Тръмп.

Сенаторът Джийн Шийн се бори да получи справедливост и медицинска грижа за жертвите на тези атаки: "Ако не потърсим отговорност от онези, които стоят зад това, атаките ще продължат. А това представлява риск за сигурността на САЩ", категорична е тя.

Според документи на тайните служби на САЩ, Русия разработва подобно оръжие от десетилетия.

Бил Бърнс, номинираният за ръководител на ЦРУ от новия президент на Америка Джо Байдън, заяви преди дни, че негов приоритет ще бъде да се стигне до дъното на тези нападения. 

"Преди атаката връзката ми с ЦРУ бе чиста любовна афера. След това - развод", казва Полимеропулос.

За първи път тази година ЦРУ създаде екип, който ще разследва атаките и ще реагира при бъдещи такива инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
8
 
! Отговори
факт преди 3 години
Има електромагнитно оръжие, звуково, химическо, биологическо. В Куба твърдяха, че е звуково, маскирано като строеж. Има обаче нещо странно. Каква е причината да се използва подобно оръжие в мирно време? Службите са на принципа око за око, зъб за зъб... Кой ли учен си е забравил името преди това?
99
5
 
15
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Доста агенти в Москва се оплакват. При изследванията се оказва обикновена параноя.
98
3
 
13
 
! Отговори
Дааааам преди 3 години
Така е. Кофти е. Разбирам ги, но... ще свикнат.
97
11
 
2
 
! Отговори
МАМА, Маая преди 3 години
Мама, Маама, маю серце, я тваи целу ю руки, я любю те я! Образ твой гада не старят, как любю голя снежни мама! Маама, непавтаримая мая!
96
3
 
30
 
! Отговори
ВГЗ преди 3 години
Така написано изглежда, че бедната слаба Русия им е бръкнала в гз.Или...
95
3
 
27
 
! Отговори
Емиии... преди 3 години
тогава или да се признаят за победени от малката лоша Русия или да стискат xaлки и да мълчат.Не може и да си победител, и да мрънкяш, и двете не може. Тяхната работа малко като на вдовицата, сърби ги, че и махнаджии.
94
8
 
4
 
! Отговори
Папа Пророк Мохамед преди 3 години
Пророкът МОХАМЕД е бил запленен фен на гръцката цивилизация към която се числяли Християнската част от АрабитеНе е случайност че Пророка Мохамед е целял комай само Обединение на Арабите като искал да сключи сделка с Константинопол да му подарят Северна Африка и най-много Западна Европа с РимП-ов Арабия са БЕДУИНИ нехристияни а в цяла Северна Африка/без Египет/ в пустинята Сахара над Средиземно море живеят арабите BARBARIUS или на гръцки ВАРВАРИУС също нехристиянизирани и после знаете.....
93
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно, че това ще кажат, някой да е изненадан... ЦРУ на шиш да ги печеш, добра дума за Русия от тях няма да чуеш.
92
1
 
26
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 3 години
АМИ ОТ ТОВА СТАВА ЯСНО РУСИТЕ КОЛКО СА НАПРЕДНАЛИ В ТЕХНОЛОГИИТЕ ДА ЧИСТЯТ АГЕНТИ НА ЦРУ БЕЗ ОТРОВА И КУРШУМИ.
91
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На амеиканците и особено на цру това им е работата.Щеше да е чудо, ако бяха казали нещо друго.Да си обновят репертоаът, че този отдавна ни втръсна.
90
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На микровълновото оръжие вече са му измислили име - 5G
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега как да вярва човек на такива съчинения по картинка?
88
1
 
7
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
До До УчуденАз пък си те представих като един Ну Погади.А че американците бият нег..те, си го знаем
87
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен--В ЦРУ от сутринта се опитват да преведат БАЙ Х * Й на английски.--Глупости говориш. Погледнах в речника и ясно си пише че се првежда, БайДън
86
1
 
3
 
! Отговори
Музика от ДС и РУМНО преди 3 години
Оня червенокосия Нерон му изгорял двореца заедно с цялата императорска хазна а и еврейчето Йосиф треперел от страх пред въоръжените му почитатели легионери в армията на Отон-Нерон Втори та го махнали да не просят като улични музиканти римчетатаза ЧЕРНАТА ВЪЛНОВА МАГИЯ на Дарк Уейва разбрах още 1989 от МУЗИКАЛНИ БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТИ от това че вокалът на Систърс ъф Мърси е професионален ДИПЛОМАТ от кариерата-СЪРВсичкото ДС,РУМНО,ГРУ,КГБ се набутало при МУЗИКАНТИТЕ от Слави до МарицаКак сте?
85
2
 
16
 
! Отговори
До Учуден преди 3 години
Представям си учуденото ти личице и ме напушва смях. Даже те нарисувах. Не съм плагиатствал от Уолт Дисни, но имаш бегла прилика с Мики Маус.За разлика от руснаците, американците пращят по шевовете от морални задръжки! София, Дрезден, Хирошима, Нагасаки, Корея - милиони жертви, Виетнам - Ми Лай, десетки хиляди избити деца, ориндж ейджънт - рак, Ирак - деца, сварени от парата на ударен резервоар, касетъчни, фосфорни бомби, свален ирански пътнически самолет, Сирия, ами Мезоамерика! Висок морал!
84
3
 
12
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Явно системата работи само за незаконно пребиваващи агенти на ЦРУ..... нормални хора не се оплакват и не страдат!!!!!И тогава що търсят там... да си седят дома и ....."да одат пеш"!!!
83
1
 
4
 
! Отговори
Гладна Журналистка преди 3 години
Колко доказателства трябва да има в една статия за да се публикува в сериозните истински медии, за да не бъде банната и обявена за фейк нюз?Питам за нас, тия дето ги преписваме!
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие да не си мислите че 5Г е за да можете да сваляте клипчета по-бързо ?5Г е оръжие.
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До BASI MAMATAИ това на което си написал и на това което е написано в статията за сега се доверявам 50-50