Експерти: Тайно оръжие с микровълни стои зад атаките над агенти на ЦРУ

Разследването на случаите се превръща в приоритет
27 фев 2021 22:05, Нели Христова
173
Експерти: Тайно оръжие с микровълни стои зад атаките над агенти на ЦРУ
Снимка: БГНЕС

Марк Полимеропулос е бивш агент на ЦРУ, който става жертва на мистериозно руско оръжие, използващо микровълни срещу противника. Съществуването му не е доказано, а мистерията тормози както ЦРУ, така и Департамента за сигурност от години. Но сега все повече експерти са категорични, че щетите, нанесени върху Полимеропулос са именно резултат от оръжие, използващо микровълни.

Още по темата

Агенти на ЦРУ са били нападани с мистериозното оръжие в Куба, Китай и Москва. Разбира се, правителството на САЩ не е потвърдило категорично, кой стои зад атаките, но настоящи и бивши служители вярват, че именно Русия стои зад нападенията. Руското правителство отказва коментар за CNN.

Микровълните повлияват на баланса, зрението и слуха на Полимеропулос. Болката така и не изчезва напълно.

"От този ден, нататък, имам главоболие всеки ден, всяка нощ. Никога не изчезва", казва бившият агент пред CNN. Налага се Полимеропулос да се пенсионира преждевременно. Като офицер, служил в Ирак, Сирия и Афганистан, той трудно се примирява с факта, че нещо невидимо го е изкарало от строя.

"По-добре да ме бяха застреляли. Но това е невидима рана. Ако ме бяха застреляли, щях да мога да докажа на хората, че съм атакуван. След случилото се в Москва, медиците в ЦРУ не ми повярваха", обяснява агентът. Той трябва да се бори, за да получи специално лечение и едва този месец терапията му приключва - близо три години след онази травмираща нощ в Москва.

"Когато ми дадоха диагнозата, в която пишеше, че имам травматично увреждане на мозъка, очите ми се напълниха със сълзи", споделя Полимеропулос. Близо 40 служители на американското правителство са изпитали симптоми, подобни на неговите. През 2017 г. САЩ се налага да прибере дипломатите си от Куба, тъй като атаките са прекалено чести. Наскоро разсекретен доклад на ЦРУ сочи за "системен тормоз", в разследване на администрацията на Тръмп.

Сенаторът Джийн Шийн се бори да получи справедливост и медицинска грижа за жертвите на тези атаки: "Ако не потърсим отговорност от онези, които стоят зад това, атаките ще продължат. А това представлява риск за сигурността на САЩ", категорична е тя.

Според документи на тайните служби на САЩ, Русия разработва подобно оръжие от десетилетия.

Бил Бърнс, номинираният за ръководител на ЦРУ от новия президент на Америка Джо Байдън, заяви преди дни, че негов приоритет ще бъде да се стигне до дъното на тези нападения. 

"Преди атаката връзката ми с ЦРУ бе чиста любовна афера. След това - развод", казва Полимеропулос.

За първи път тази година ЦРУ създаде екип, който ще разследва атаките и ще реагира при бъдещи такива инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво излезе? Ако е лъжа, такива станаха ежедневие! Ами ако е истина? Значи руската наука създава оръжия, които супермените Рамбовци не могат не само да измислят, ами да си обяснят! Къде са тръгнали срещу Великата Русия, която води с три обиколки във военните технологии!
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Муждувременно агентите на ЦРУ се мъчат да преведат м а й н а .Получили са световъртеж и главоболие, имат изтръпвания на краката и ръцете, получават задух от опитите за превод. Възможно е утре да обвинят българите, че сме уморили техните агенти.
78
8
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
До Анонимен За това се говореше още преди доста години.------------------------------------------------------------------------Ако почна да ти изброявам за колко и какви неща се говореше през годините, свят ще ти се завие. Иначе си прав че руснаците нямат морални задръжки и са способни на всичко.
77
2
 
15
 
! Отговори
BASI MAMATA преди 3 години
Ловя бас че ЦРУ агента лъже като ром ТЕЛК , за да вземе пенсия .
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78 АнонименНикой не е искал да ги разпръсва из Капитолия. Напротив, това им бе необходимо.
75
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това се говореше още преди доста години.Навремето имаше разследване за използване на такъв излъчвател, монтиран точно срещу един определен прозорец на посолството на САЩ в Москва.Забелязано било, че всеки служащ в посолството, който седи точно до прозореца съвсем скоро се разболява от мистериозна болест и умира.Явно тия микровълни не могат да минават през стени но през стъкло могат.Руснаците нямат морални задръжки и са способни на всичко.
74
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя шпионин се е на-це-пил като руска батка с водката и сега се оправдава уж микровълни му пуснали. Той се е спиртосал само. Нищо му няма иначе.
73
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е законно да има агенти на ЦРУ в Русия, Китай или Куба поначало. Що за наглост, да ходят там и после да се оплакват от оръжия....
72
3
 
11
 
! Отговори
Тия преди 3 години
са тотално издухани. Нападнати с тайно оръжие. Системата 5же ви изгори мозъците. Толкова сателити за военни цели пратихте в космоса.И мисирките драскат яко измислените сценарии.
71
2
 
13
 
! Отговори
това добре преди 3 години
А тая гадост Ковида кой я натресе на света!?
70
6
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Ако изкараш реотана на Микровълновата си печка Вкъщи - сега,И ти ще имаш тайното Руско оръжие с микровълни ,Това го знаят и малките деца ХА-ХА-ХА-ХААААААААААЗащото Водните Молекули резонират само при тази честота - 2,45 гигахерцаХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Русия и маше такова оръжие, както го описвате, щеше да трупяся целия висш кабиент на САЩ и да поеме контрола.
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-накрая в ЦРУ си признаха, че в течение на няколко години са подслушвали телефона на Бойко Борисов, но така и не могли да преведат: "Шменди капели", "Българската политика е ла * но в целофан", "Редки са ни керемидите, напича много по главата." "кикотиха се по коридорите - ядат кюфтаци"Мъчили се да превеждат и нищо не разбрали. Най-накрая някой казал, че ББ е опитен политик. Знае, че го подслушват и говори кодирано - по нашенски само българите да го разберат. :D
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61Колкото ги разпръснаха из Капитолия, нали?
66
1
 
15
 
! Отговори
:) преди 3 години
Ако агентите на ЦРУ си седяха у дома, вместо да ходят да тероризират целия свят, нямаше да ги боли главата чак толкова. Мож пък да не са руснаците, а господ да ги наказва, кой знае.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААЗащо името ти е такова и завършваш всяко изказване с името си. Не е приятено.
64
5
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
При 2,45 гигахерца - водните молекули резонират и прегряват,На този принцип са Микровълновите ПечкиХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно, всички знаем, че Русия е Африка, но с нефт и газ. Не е възможно давай измислят каквото и да е, камо ли тайно пък и оръжие. Блатная, нали така соросоидчета.Това са лъжи на САЩ.
62
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търся работа за жена си. Или в ЦРУ, ФБР, КГБ или нещо подобно... Трябва да е секретна служба, че да няма право да ми разправя, как и е минал работния ден!
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КГБ обявило конкурс за производството на детектор на лъжата. Конкурсът бил спечелен от Московския завод за поялници.