Отзиви от САЩ: Данните за "Спутник V" са достатъчно добри

Фаучи изтъкна, че не се притеснява от страничните ефекти на ваксините
Обновена: 7 мар 2021 07:24 | 7 мар 2021 07:23, Ния Христова
205
Отзиви от САЩ: Данните за "Спутник V" са достатъчно добри
Снимка: БГНЕС
Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи коментира, че данните, които са му известни за руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", са добр.
 
"Данните, които знам за "Спутник V", са достатъчно добри. Нямам достатъчно информация за китайската ваксина, защото те имат две или три различни ваксини. Така че не наблюдавах отблизо тяхното представяне, но руските данни изглеждат добре", каза Фаучи.
Още по темата
 
Той изтъкна, че не се притеснява от страничните ефекти на ваксините срещу COVID-19.
 
"След първата доза има известна болка в ръката, която продължава около 24 часа. При втората доза реактивността е по-висока. Появява се 21 дни по-късно за Pfizer и 28 дни по-късно за Moderna. След втората доза се появяват симптоми на умора, болка, студени тръпки и е възможна лека температура", каза Фаучи, като подчерта, че нежеланите реакции рядко продължават повече от 24 часа.
 
През последната седмица и у нас се разгоря спор за внасяне на руската ваксина. БСП настоя правителството да започне преговори за "Спутник V", но в парламента мнозинството редактира предложението и в решението си записа, че кабинетът ще консултира с ЕК осигуряването на ваксини от страни извън Евросъюза и Европейското икономическо пространство.

Според Корнелия Нинова, ако се внесе и руската ваксина, ще се осигури свободен достъп на хората до имунизация, а това ще гарантира здравето им, ще възстанови икономиката и социалния живот в страната.

 
Близо две трети от руснаците не искат да се ваксинират с препарата "Спутник V", най-голям е процентът на нежелаещите във възрастовата група между 18 и 24 години. Повечето хора посочват страничните ефекти, които могат да включват треска и умора, като основна причина да не искат да бъдат ваксинирани.

Проучването, обхващащо 1601 души в 50 региона на страната, показва също, че 64 процента от запитаните смятат, че новият коронавирус е бил създаден като биологично оръжие.

Русия, където броят на заразените с коронавируса е над 4,5 милиона души от началото на пандемията, е одобрила три ваксини собствено производство срещу COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На запада им писна от руската пропаганда с тая ваксина. Според мене сега ще одобрят ваксината само за да се види, че руснаците нямат капацитет да произведат бройки.
118
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До141. Прав си. България е руска територия за политически, финансови и други експррименти от времето на Соца. Нинова и тя е лабоаторията , но е платена.
117
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много от руските учени винаги са били на високо ниво, за разлика от руските политици. Инетересно, Нинова ли ще произведе ваксината, за да помогне за бързата имунизация у нас. Ще гласувам за тези, които не си губят времето в празни приказки. Може би за празнодумците има някаква полза от това, но за народа ни - няма никаква такава.
116
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук пишещите пишехте че а американската ваксина била с чип,бийте си от нея ),не да плюете руската
115
8
 
0
 
! Отговори
Американска поговорк преди 3 години
Който няма пара, бчне заслужава да живее.
114
2
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Аз съм ***'е раст и харесвам всичко западно.Но само на русофили позволявам да ме лашкат отзад.
113
13
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Ние на тях писменост, те на нас съветска власт.
112
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ ЛЮБИТЕЛИ НА РУСКОТО ДА ЗАМИНАВАТ ЗА СИБИР ЗА ДА НЕ ЯДАТ БОЯ
111
10
 
10
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 3 години
Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи коментира, чеданните, които са му известни за руската ваксина срещу COVID-19 "СпутникV", са добри"Завалията сега нашите родни неолиберални,еврроТейски и юдомасонски русофоби,ще го изкарат,че е полковник от КГБ, това ще им е малко,така ,че по съвместителство ще бъде назначен и в ГРУ,и то в десето управление.Най-вероятно ще го обявят за виден комисионер,на "Гамалея", е не чак колкото Борисов.Човека е специалист и реалист
110
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако пристигне руската ваксина в България ще ес харчи като топъл хляб и голям процент от населението ще си я сожи.Помнете ми думата.
109
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефовете ви не знаят ли, че като си избираш *** трябва да имат поне основно образование?Или ги збират като тях да са си.Че е по-лесно.
108
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина изглежда добре за предатели и майцепродавци.
107
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината Родоостъпник V!!!!
106
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя право признание за руската ваксина ,но тук се услушват ,видяха че има желаещи за ваксина ,но на практика няма достатачно
105
21
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Земята поробена от Хитлер и Сталинвече не е робска земя!Благодарение на САЩ и Британияотново Балкана свободно запя.
104
21
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
БЪЛГАРИЯ И НЕЙНИТЕ СЪЮЗНИЦИ - САЩ И БРИТАНИЯ! СЛАВА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
103
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вазов е на 50% русофил.Другото е малко се гърчее, малко българее
102
14
 
10
 
! Отговори
до 119 преди 3 години
Айде пак илитерати.Пък като ви напише човек от кого е почерпил данните поне се засрамете.Ама руски *** срам нямат.Сигурно и за азбуката си знаее, че не е българска, а руска?А за Вазов ПАК да те светна - не НЕ Е РУСОФИЛ.Бил е русофил докато не е разбрал с какви неандерталци си има работа.Също така Раковски, Ботев и Левски СЪЩО НЕ СА БИЛИ РУСОФИЛИ.Точно обратното, смятали са Русия за враг на България.И са били съвсем прави.
101
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука сте толкова залюхани, че и Меркел да си сложи Спутник, пак ще го оплюете само защото така ви е казано! А пък аз вярвам на технологията доказала своето качество през годините. Колкото и да плюете по руснаците те винаги са имали страхотна наука! И преди да започнете да сравнявате руските и американските технологии ще кажа само едно- летящи космически кораби или взривяващи се такива! Всеки има право на избор!
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, кво да каже антъни фаучи като не стига гроздето, ще каже че е кисело естествено.