Отзиви от САЩ: Данните за "Спутник V" са достатъчно добри

Фаучи изтъкна, че не се притеснява от страничните ефекти на ваксините
Обновена: 7 мар 2021 07:24 | 7 мар 2021 07:23, Ния Христова
205
Отзиви от САЩ: Данните за "Спутник V" са достатъчно добри
Снимка: БГНЕС
Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи коментира, че данните, които са му известни за руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", са добр.
 
"Данните, които знам за "Спутник V", са достатъчно добри. Нямам достатъчно информация за китайската ваксина, защото те имат две или три различни ваксини. Така че не наблюдавах отблизо тяхното представяне, но руските данни изглеждат добре", каза Фаучи.
Още по темата
 
Той изтъкна, че не се притеснява от страничните ефекти на ваксините срещу COVID-19.
 
"След първата доза има известна болка в ръката, която продължава около 24 часа. При втората доза реактивността е по-висока. Появява се 21 дни по-късно за Pfizer и 28 дни по-късно за Moderna. След втората доза се появяват симптоми на умора, болка, студени тръпки и е възможна лека температура", каза Фаучи, като подчерта, че нежеланите реакции рядко продължават повече от 24 часа.
 
През последната седмица и у нас се разгоря спор за внасяне на руската ваксина. БСП настоя правителството да започне преговори за "Спутник V", но в парламента мнозинството редактира предложението и в решението си записа, че кабинетът ще консултира с ЕК осигуряването на ваксини от страни извън Евросъюза и Европейското икономическо пространство.

Според Корнелия Нинова, ако се внесе и руската ваксина, ще се осигури свободен достъп на хората до имунизация, а това ще гарантира здравето им, ще възстанови икономиката и социалния живот в страната.

 
Близо две трети от руснаците не искат да се ваксинират с препарата "Спутник V", най-голям е процентът на нежелаещите във възрастовата група между 18 и 24 години. Повечето хора посочват страничните ефекти, които могат да включват треска и умора, като основна причина да не искат да бъдат ваксинирани.

Проучването, обхващащо 1601 души в 50 региона на страната, показва също, че 64 процента от запитаните смятат, че новият коронавирус е бил създаден като биологично оръжие.

Русия, където броят на заразените с коронавируса е над 4,5 милиона души от началото на пандемията, е одобрила три ваксини собствено производство срещу COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да избираш измежду всичките ваксини за така наречения Ковид е същото като да избираш с каква марка брадва да ти бъде отрязана главата. А иначе уж ти предоставят избор. Има една книга Управлението на тълпите.Преди два века е писана, но няма нищо ново под слънцето.
78
11
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА за 87 преди 3 години
До АнонименСамо да ти кажа, че мнението на комунисти не ме интересува. Вие не сте дето да определяте кой какво прави и каква стойност има направеното. Вие сте предатели без морал и без род.
77
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз на американски сенатори не вярвам, знаем точно тия колко са корумпирани! Жалко за парите дето са им дадени че та плюят, някоя бг партия се е обрала без никакъв ефект върху съзнанието ни!
76
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този идеот с име Странджата е ромей с турско потекло. Ржба на турски тираджия и ромска магистрална жрица.
75
12
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Покайте се русофилски роби. Върнете се към България и нейните съюзници - САЩ и Британия.
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странджа, ако беше истински националист щеше да напишеш свои си стихове, а не да ползваш за основа доказани итакива, като ги сквернословиш и с това плюеш автора! Това би го направил само човек с анадолска кръв!
73
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родоотстъпник V - върви в комплект с Боярщник.
72
20
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Всичко туй е ваше делорусофилски роби.Мизерията и простотиятащо България гроби.Корупцията, мутритенеграмотно сричащи.И лъжата и измаматащо дружба наричате.
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американския главен специалист е на мнението на лекарите от цял свят , а не на ,, ***"
70
7
 
4
 
! Отговори
до 55 Банко преди 3 години
Банко,това са само двама корумпирани сунатора.Братчед, нали не вярваш,че в сената на Америка са само двама сенатора?Тези двамата, които визираш или по-точно двамата корумрипани сенатора са изразили някакво си мнение след като Цветанов е ходил да дудне и да плати подкрепа от САЩ.С тези двамата можеш и ти да се снимаш срещу 10 000 щ.д..Дори може и да ти напишат коментар или да вечеряш с тях когато ти дойде реда.В САЩ това е законно.Нищо,че 1 от тях е с 8 обвинения в корупция и малолетна просmиmуц.
69
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
В РУСКО-ТУРСКИТЕ ПАЛАТИ РАЗТРЕПЕРА СЕ ПУТИН! ПРАЩА ДАРОВЕ БОГАТИ В БАТЕ БОЙКОВИЯ СТАН!
68
15
 
3
 
! Отговори
Стига отзиви , бе... преди 3 години
Докарай "Модерна" и "Джонсън и Джонсън".....!"Спутника" е за пътника за Сибир !
67
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За един час 75 поста.Нема лабаво, бизнеса си е бизнес.Путин иначе не плаща.Давай!Като убедите някой да се ваксинира до довечера, обадете се.Май направо идете на Позитано - реколтата ще е добра.
66
17
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
АМЕРИКА ИДЕ, КОМУНИСТИТЕ РЕВАТОТ СТРАХ СЕ ПРЕПЪВАТ И ПАДАТ ИМРЪТ!ИДАТ КАТО ВЪЛЦИ,БЯГАТ КАТО МИШКИАМЕРИКА СЛАВНАВСЯКЪДЕ ГИ ЧИСТИ!
65
2
 
11
 
! Отговори
Осранджа, преди 3 години
ти и тук ли дойде да акаш? Що не ходиш да правиш деца на мaйкa си?
64
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилите си боцкат руската ваксина Родоотстъпник V!!!!! и после по един *** на руския си господар.
63
2
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
до ГОРД БЪЛГАРИН,ЗАТОВА ЛИ ГО ОТНЕСОХА КОМУНИСТИТЕ ОТ СИМЕОНОВСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ БОРИСОВ И КАСКЕТ ГЕШЕВ
62
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДВАМА ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ - БОЙКО И ЦЕЦО РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ! СЛАВА, СЛАВА, СЛАВА!
61
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиерът Цветан Цветанов спасява България от руско робство.
60
15
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Всички продажници ще се ваксинират с руската ваксина.