НАСА тества новата ракета, която ще лети до Луната

Беше симулирана фаза на изстрелване
19 мар 2021 09:35, Ния Христова
56
 
Американското космическо управление НАСА извърши успешно статичен тест на двигателите на новата си гигантска ракета, която трябва да отведе астронавти до Луната, съобщи Bulgaria ON AIR.
 
Тестовете бяха осъществени на изпитателния център "Стенис" в щата Мисисипи. Четирите двигателя са с размерите на автомобил и бяха запалени в продължение на 8 минути, за да симулират фаза на изстрелване.
 
Тестът е втори за ракетата. При първия, който беше проведен в края на януари, двигателите спряха след около минута работа.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
John преди 3 години
До Анонимен Rusko-fashiski trol si TI!!!
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската лунна програма!!!!?Ракета носител с 32 двигатела!!!!!!!!!!!! Максималното време на работа което са постигнали е било 103 секунди!!!!!!След което следва едно болшое БАУ...!!! 103сек. и 8 мин.!
49
1
 
0
 
! Отговори
wARNINGS ABOUT преди 3 години
STOP ANTI MOON TERROR WITH DIGITLA HOLOGRAPHIC BLACK DEATH WEAPONS!!!СЕ ПОЯВИ ВЧЕРА НА ВИДЕО РЕПОРТАЖИ ОТ ИЗПИТАНИЯТА НА ОПАСЕН ТЕЖКО ТЕРОРИСТИЧЕН АНТИ ЗЕМЯ АНТИ ЛУНА ЕКСПЕРИМЕНТ
48
5
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
Стига глупости .Това е технология от втората световна война .Същия двигател са използвали .Двигатели с водородна молекула са еднакви .Водород ,метан или етанол .Това последното са използвали нацистите щото не са имали гориво в края на войната. Американците ползват абсолютно същия двигател и проект в по голям мащаб и само соплата дето са разширили. Напредък няма никакъв. Ама да наливат там и да не са притесняват има кой да мисли.
47
2
 
1
 
! Отговори
Жан-Люк Пикар преди 3 години
До до 37Викаш, научил съм опорките на науката. За какво съм се занимавал да науча нещо, като е можело просто по пътя на логиката да стигна до очевидното заключение, че всичко е менте?Аз ти препоръчвам да продължаваш да се съмняваш в разни такива неща, но преди да стовариш мнението си върху нас, невинните минувачи, ти препоръчвам да прелистиш някоя и друга реална или виртуална страница, за да научиш нещо за технологии, ракети, физика, история.
46
6
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
абе...Мога да се изразя много остро и категорично,но ..ще опитам "с мекия бруст":-ЗАЩО след като Щатите "ИМАХА" мощната ракета,която "Пренесе бая астронавти до Луната и ги донесе обратно",сега се опитват да направят двигател,който да върши работата,която "СВЪРШИХА" перфектно двигателите от 1968-*** година?Някой има ли отговор?Защото аз виждам само един:-Просто СУПЕРПРОДУКЦИЯТА "Американец ходи по Луната" е била необходима да се "натрият носовете на рашъните",които тогава бяха две гърди пр
45
2
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
Това, че някой е погълнал цялата безсмислена пропаганда за космоса, научил е терминологията и вярва в това сляпо, защото е като религиозен фанатик, не значи, че хората, които се съмняват са невежи. Невежи са балъците, които кълват на официалните опорки без грам критическо мислене. Може да са запаметили научните факти и да са много вещи, но от логика и здрав разум понятие си нямат.
44
5
 
3
 
! Отговори
хах преди 3 години
Само пълен наивник не се съмнява в кацането на луната и мисиите в космоса били те на НАСА, Китай или Русия. Има толкова въпросителни, че наистина трябва да си адски наивен човек, за да вярваш сляпо в това.
43
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще и може, тук не се брои.За такива новини е важно да са в минало време иначе си остават пapтeнки.
42
2
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Поема за Ирина Бокова : Ирина - богинята една за всички времена . Ирина " звездите " си ги нареди други пък ги разреди . Тя уредите взе да ползва , за да подреди всичките звезди и планетите ги натовари други пък ги разтовари , за да уреди всичките беди на планетата Земя . Автор: Георги Илиев Митев. София (2014). Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.
41
4
 
0
 
! Отговори
Американофобски трол преди 3 години
За постижението - браво!(да не сме като зелените *** да плюем по всичко наред!)
40
6
 
1
 
! Отговори
V преди 3 години
Няма значение кво правят.Сега е важно да се налива за да може да фалира запада.На фондовата борса вече няма да може да се изнасят капитали в долари.Руснаците не искат и в имоти в Германия да изнасят капиталите така че нещата ще почнат да се оправят важното е да се налива за да се фалира .После ще има смисъл хора с идеи да ги реализират и да не се върви по тия отработени модели а да се развива нещо.Когато ракети не се правят само от САЩ и Русия а от хора с идеи тогава ще дойде и техно. пробива.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще се радвам чак когато полети в лунна орбита. Правих малко бакалски сметки... Не искам да съм лош пророк. Да изчакаме да видим какво ще стане с тази ракета.
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи опорката на НАСА е, че видиш ли стотици хиляди работници работили за "свръх модерния" двигател на приличащата на клошарски кораб тенекия, чудото на техниката :)))) То и аз мога да накарам 10-*** човека да работят за нещо, ужким правят нещо и да си повярват, не е някаква "голяма" работа това с психологията :))))Да не говорим за макетчетата и зрителната измама, ама айде няма да ви занимавам, ще вземете да се гътнете :))
37
2
 
2
 
! Отговори
Жан-Люк Пикар преди 3 години
До VРакетите на SpaceX не се взривяват. Последният такъв инцидент е през 2016. Понякога се взривяват първите степени при приземяване - 1-2 пъти в годината. Вече имат степени, които са ползвани 8-9 пъти при предполагаем максимум 10. С всеки опит и взрив подобряват нещата за да увеличат живота им.Иначе преизползването доста им се отплаща. Доколкото знам, полет им струва 20-30 милиона, при положение, че на сайта го продават за 60, а при държавни полети върви 100-150 .
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВсе повече хора се питат това, защото невежеството става все по-масово. През 90те наивните Интернет пионери се заблуждаваха, че мрежата ще изкорени невежеството, но ето че стана обратното. Въпреки че днес не е нужно да имаш абонаментна карта за библиотеката и енциклопедиите и изданията за космически полети са на един клик, все още има хора, за които това е непосилен труд. В случая ти дори не разбираш термините, които употребяваш - совалки, луната, а отгоре и щипка магданоз.
35
4
 
2
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 32,То и сега като летят до МКС не се виждат звездите. Дори когато поправят нещо по нея от към тъмната страна.Много бих искал при живо включване да можем да наблюдаваме открития космос, но за съжаление винаги е тъмно. :(
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, те мириканците са кацали навсякъде.Сега остава да кацнат и отзад.
33
8
 
5
 
! Отговори
Прометеис Василакис преди 3 години
САЩ след програмата АПОЛЛО + САТУРН 66-75 год. + СОВАЛКИТЕ от 1974- 2011 год.1974 Г. ГАММА ВЕРСИЯ НА СОВАЛКАТА..1976--БЕТА ВЕРСИЯ..1979--АЛФА ВЕРСИЯ (ЗАВЪРШЕНА)..И 12 АПРИЛ 1981 Г..ПЪРВО ИЗЛИТАНЕ СЪС ЕКИПАЖ ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА АТМОСФЕРАТА НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ .И КАКВО ИЗЛЕЗЕ---САЩ ПОЕХА ПО СЪВЕТСКИЯ / РУСКИЯ ПОДХОД..СЪС РАКЕТИ-НОСИТЕЛИ + КОМАНДНА КАПСУЛА -- ЗА ХОДЕНЕ ДО КОСМОСА !!ХАА ХАА..А ТОВА Е СЪВЕТСКА ТЕХНОЛОГИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА 60-ТЕ ГОДИНИ !!КЪДЕ ОСТАНАХА СТАР ТРЕК, КОРАБИ И ДР НЕЩА ?
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Твърди се, че с космонавтите е имало и оператор с неподвижна камера по това време на 20 век не е съществувала друга. Дори и да са оставили камерата на луната то кои следователно е оперирал с нея при тръгването на екипажа обратно към земята.