САЩ и Китай се обединяват в борбата с климатичните промени

И двете страни са решени да подобрят комуникацията помежду си
21 мар 2021 10:18,
18
САЩ и Китай се обединяват в борбата с климатичните промени
Снимка: БГНЕС

Китай и САЩ решиха да създадат съвместна работна група за борба с климатичните проблеми, съобщава китайската делегация, участвала в преговорите в Анкъридж, щата Аляска, предаде ДПА.

Делегацията заяви, че и двете страни са решени да подобрят комуникацията помежду си и сътрудничеството по този проблем, съобщи агенция Синхуа, цитирана от БТА.

Първата среща на високо равнище между Вашингтон и Пекин не доведе до пробив в двустранните отношения и двете страни си размениха публични обвинения. Въпреки това тя е била "откровена, задълбочена и конструктивна", според китайската агенция, която приветства резултатите от нея.

И двете страни са изразили "готовност да подобрят сътрудничеството или координацията в някои конкретни области"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
Неучуден преди 3 години
Комрад Байдън за пореден път предаде интересите на работещите в САЩ !
13
0
 
2
 
! Отговори
ъх преди 3 години
Да оставят ,,климатичните промени и глобално затопляне,, а да започнат да се борят с глоблното замърсяване, където Китай е първи в класацията, а колемите компании на които производството е в Китай, са щатски,Сега се произвеждат пластмаси с период на разпадане от стотици години, пестициди, които застрашават екоравновесието,да не отварям дума за ГМО.Събрали се да се гъделичкат и да се чудят как да си пръскат *** със самолети , уж за да ни,,предпазят,, от слънцето
12
1
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Байдън колкото китайски пари е "усвоил"-не е истина.Ама докато американците го проумеят,дупе да им е яко!Пак ще ги спасява Путин-от самите тях.
11
1
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Висшист започнал да говори , за да уговори някаква игра значи е в беда . Учен да те защити от " селските черти " и " градските мечти " значи , че греши , защото най-голямата беда е планетната мечта . Автор: Георги Илиев Митев. София (2014). Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.
10
1
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Поема за Ирина Бокова : Ирина - богинята една за всички времена . Ирина " звездите " си ги нареди други пък ги разреди . Тя уредите взе да ползва , за да подреди всичките звезди и планетите ги натовари, други пък ги разтовари, за да уреди всичките беди на планетата Земя . Автор: Георги Илиев Митев. София (2014). Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.
9
3
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
От "1984" няма да избягате, човекът е бил пророк. САЩ не могат да задържат Европа, евентуално само Британските острови.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай няма териториални претенции към САЩ нито обратното. Териториалните претенции на Китай са към Русия по точно Външна Манджурия област от далечния изток на Русия с град Владивосток с територия 1.5 милиона кв. км. която е била китайска провинция до 1856 година. Така че Китай няма полза от конфронтация със САЩ, Единствените търкания между тях е остров Тайван обявил независемост от Китай и признат от САЩ. Но все пак Външна Манджурия е много по-апетитна хапка от Тайван.
7
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай ще си вземе половин Росия, само му трябват 3-6 години.РФ за нищо не става вече.Гледайте новата китайска комедия.
6
6
 
8
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Ето това е смисълът на изказването на Байдън, че Путин е "убиец". Рязка смяна на курса, но не в посока конфронтация с Русия, която никой не иска, а изместването на Китай от главата на американците като враг номер 1. Колкото до възможността за война с Русия - няма никакъв смисъл в това и двете страни го знаят.
5
4
 
9
 
! Отговори
Россиан преди 3 години
Генерал Буганин:САЩ не са наш враг, трябва да се пазим от Китай!Прочетете цялото интервю.
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия пак е вън от нормалния свят.Разбираемо е, Москва за нищо не стаеа.
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМозък, Русия, САЩ и Китай работят заедно по климата, независимо от разногласията им в други обасти. Радвай се, че е така.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На дипломатичен език това ще рече, че са се срещнали, говорили са си общи приказки за времето и са казали ще видим.
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотална конфронтация с демократична Русия и обединяване на силите с комунистически Китай. Пиндостан и оглавяваната от него задкулиса не се борят с комунизма, а с източното православие и със славяните.