Вечерен час в Маями Бийч заради луди купони и тълпи от народ

Хората станали неконтролируеми, има сбивания
21 мар 2021 07:15,
36
Вечерен час в Маями Бийч заради луди купони и тълпи от народ
Снимка: БГНЕС

Тълпите от гуляйджии, стичащи се в Маями Бийч, Флорида за пролетната ваканция, са станали толкова неконтролируеми, че властите наложиха вечерен час в събота, надявайки се, че ще осуетят парти-плановете, пише АФП, цитирана от БГНЕС.

През следващите 72 часа посетителите ще трябва да напуснат улиците, а ресторантите ще затворят врати в 20:00 ч. в главните туристически райони на Южния плаж, епицентър на купоните в града, съобщиха властите.

Освен това, трите моста, които свързват острова с континенталната част на Маями, ще бъдат затворени за движение от 22:00 часа.

Достъп ще имат само жители, работници и гости на хотели.

"Всичко е свързано с безопасността на хората ", заяви изпълняващият длъжността градски управител Раул Агуила.

Позовавайки се на фотографии на огромни тълпи, които се събират на Оушън Драйв, той добави: "Приличаше на рок концерт. Не се виждаше нито тротоар, нито трева."

Тази стъпка бе предприета след седмици на диви купони в Маями Бийч, което не е новост за неконтролируемите тълпи през пролетните ваканции.

Но тази година размерът очевидно надвиши този от предишните години, каза кметът на Маями Бийч Дан Гелбър.

"Мисля, че това се дължи отчасти на факта, че има много малко места в страната, които са отворени или пък времето другаде е твърде студено", каза той.

През последните няколко дни според местните медии, бяха широко разпространени видеоклипове, запечатали сбивания в ресторанти, които нанесоха сериозни щети, а също и опити от страна на посетители да избягат, без да платят.

Началникът на полицията в Маями Бийч Ричард Клементс заяви, че е силно обезпокоен от вероятността ситуацията да стане неконтролируема.

В четвъртък вечерта "имахме проблем, при който стотици хора тичаха едновременно. Маси и столове бяха хвърляни и използвани като оръжие", каза той.

Той добави, че полицията се е надявала, че това инцидентът няма да се повтори, но "предишната нощ имахме три от тези ситуации, а млада дама, пострада при опит да се измъкне от тълпата".

"Не можем да продължим да разчитаме на късмет. Трябва да направим някои неща, които ще смекчат тези обстоятелства", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ е Африка, само че пълна със *** и без бензиноколонки.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1: Къде видя хора на снимката? На преден план май.мунски зад.ник. Мероприятие BLM.
8
9
 
9
 
! Отговори
Радо преди 3 години
То там не е имало Ковид въобще. Всичко е медийна заблуда за масова употреба на хора и държави.
7
5
 
14
 
! Отговори
За съжаление преди 3 години
И тук има доста ОФце от тази порода...
6
12
 
10
 
! Отговори
Алигатор преди 3 години
Странно нещо е вируса Ковид измислен преди година и нещо..Силно заразен и много опасен безспорно ,но и с особено мнение. Чешит . Действа много избирателно. Блатата на Флорида го отблъскват. Там живеем само ние алигаторите . Не ходи. Заобикаля . Хиляди хора се струпват ,а той бяга?! Не така стоят нещата на други места. Там той се настанява трайно. Е, пак си избира часове в които да вилнее. И дни . Обикновено уикенда се кротва . Почивни дни .А някои казват ,че е не подбира ...
5
15
 
9
 
! Отговори
Ковид маска локдаун преди 3 години
320 милиона бай ***, дай му на *** кръчми, затворете всичко, удушете децата, изгорете магазините, подпалете заведенията, искам локдаун, само локдаун, интубация, локдаун, с невиждана ярост.
4
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отиде някой *** да им обясни как ще си заразят бабите и ще умрат или всички как ще са интубирани утре вечер, или как "друга песен ще запеят"
3
22
 
18
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Хората навсякъде им помръзнаха тия глупости. Кога е било да затварят здравите, а не болните? И да ти гласуват правото да умреш болен у дома без лекарска помощ? Тоя съвсем ни взеха за ***.
2
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрахте, че в САЩ локдауни не е имало, милиарди долари влизат в бизеса, самолетите летят, всичко работи.
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1И се държат като пещерни хора. Любопитна представа за свободен дух имате, макар че вероятно е абсолютно вярна. Човекът си е примитивно същество, и без ограниченията се връща към корените си.