Вечерен час в Маями Бийч заради луди купони и тълпи от народ

Хората станали неконтролируеми, има сбивания
21 мар 2021 07:15,
36
Вечерен час в Маями Бийч заради луди купони и тълпи от народ
Снимка: БГНЕС

Тълпите от гуляйджии, стичащи се в Маями Бийч, Флорида за пролетната ваканция, са станали толкова неконтролируеми, че властите наложиха вечерен час в събота, надявайки се, че ще осуетят парти-плановете, пише АФП, цитирана от БГНЕС.

През следващите 72 часа посетителите ще трябва да напуснат улиците, а ресторантите ще затворят врати в 20:00 ч. в главните туристически райони на Южния плаж, епицентър на купоните в града, съобщиха властите.

Освен това, трите моста, които свързват острова с континенталната част на Маями, ще бъдат затворени за движение от 22:00 часа.

Достъп ще имат само жители, работници и гости на хотели.

"Всичко е свързано с безопасността на хората ", заяви изпълняващият длъжността градски управител Раул Агуила.

Позовавайки се на фотографии на огромни тълпи, които се събират на Оушън Драйв, той добави: "Приличаше на рок концерт. Не се виждаше нито тротоар, нито трева."

Тази стъпка бе предприета след седмици на диви купони в Маями Бийч, което не е новост за неконтролируемите тълпи през пролетните ваканции.

Но тази година размерът очевидно надвиши този от предишните години, каза кметът на Маями Бийч Дан Гелбър.

"Мисля, че това се дължи отчасти на факта, че има много малко места в страната, които са отворени или пък времето другаде е твърде студено", каза той.

През последните няколко дни според местните медии, бяха широко разпространени видеоклипове, запечатали сбивания в ресторанти, които нанесоха сериозни щети, а също и опити от страна на посетители да избягат, без да платят.

Началникът на полицията в Маями Бийч Ричард Клементс заяви, че е силно обезпокоен от вероятността ситуацията да стане неконтролируема.

В четвъртък вечерта "имахме проблем, при който стотици хора тичаха едновременно. Маси и столове бяха хвърляни и използвани като оръжие", каза той.

Той добави, че полицията се е надявала, че това инцидентът няма да се повтори, но "предишната нощ имахме три от тези ситуации, а млада дама, пострада при опит да се измъкне от тълпата".

"Не можем да продължим да разчитаме на късмет. Трябва да направим някои неща, които ще смекчат тези обстоятелства", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тамън са превели помощите от 1400 $ и репарациите и шимпанзетата наизлязоха на масова оргия да се възпроизвеждат, докато белите са се скрили като лалугери. Всичко върви по план на голбалистите.
29
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, като искат толкова много да празнуват да отиват на стадион Лужники там товарищ убиец Путин организира луд купон без маски и без ограничения по случай поробването на Крим от Русия.
28
7
 
10
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Отворили са клетките на маймуните в зоопарка е видно от снимката. Ясно е, че маймуните най много врякат срещу мерките
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д'иваци и д'обитък има навсякъде...В България особено много. Числата за пандемията са красноречиви.
26
2
 
4
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
ПАЗЕТЕ здравето и дyneто те са най важното
25
4
 
10
 
! Отговори
А? преди 3 години
И тез ли са байганьовци, че не спазват мерките на щаба?
24
2
 
12
 
! Отговори
От бореца преди 3 години
Е-па тоа филм съм го гледАл - планетата на маймуните.!.
23
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
30% от всички починали по света от ковид се пада на щатите , понеже са много умни също като в приказката -" Умник Гюро с умници другари" на Елин Пелин.
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинете снимката от Нигерия ли е или от САЩ?Щото на снимката виждам само ....
21
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Невярващите в пандемията спокойно могат да съкратят пътя си до орландовци , проблема е , че завличат и други хора на там.
20
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Масата американци никога не се е отличавала дори с минимален интелект.
19
5
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
ПИЧ, аз съм на 73години ,моите родители са на друго място! а децата и внуците ми живеят отделно от мен. Ти на краставичар ,краставици не продавай ,ами дано ти дойде акъла в главата че да почине някой близък ,не е нужно да живеете заедно. Твоя пост показва че точно ти ,все още живееш с родителите си,ако не си сирак !
18
4
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
На цял свят му писна факт!Но само пострадалите разбират опасноста ! Всеки си мисли ,,Това на мен няма да ми се случи" ,но изведнъж на някои им се случва ! И от имунният отговор на индивида зависи съдбата на заболелият.Вирусът предизвиква свръх реакция на имунната система,а там сме в божиите ръце! Някои го изкарват леко ,други много тежко ,а трети ,,угасват" бързо!.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да попитам, това ли е представата ви за наелението на държава претендираща да е свтовен лидер...?
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Пич, ти ако още живееш при родителите си, нормалните хора отдавна сме се изнесли изпод крилото на мама. Освен това, никой не те кара да се срещаш с хора. Стой си удома! При мама.
15
8
 
8
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Властите много се страхуват от тълпи здрави хора, които се забавляват по улиците. Най им е добре да гледат хората затворени и маскирани по домовете им, умирели от страх да не пипнат някой безобиден вирус.
14
3
 
8
 
! Отговори
До14-Така така преди 3 години
Две неща са безкрайни казва великият Айнщайн ,нали знаеш? За вселената всички знаем!Другото се отнася за такива като теб!...Ти в приют без родители ли живееш ? Защото ако някой от вашите или теб те гепи,няма да хукнеш към Алибегов, а към колегите на тези които си споменал !,,Не дърпай дявола за опашката",казва народът в такива случаи.!
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами накрая на хората им писва от тези мерки. Все пак никой не очакваше тоначалото цяло година да трябва да спазва някакви си мерки.
12
9
 
15
 
! Отговори
Всеки с акъла си ! преди 3 години
Бая невярващи в ,,скапания вирус" си заминаха!И млади и стари! Само като умре някой близък или родител пуберите почват да проумяват и вярват!Некрологът на един такъв невярващ виси на стената на входа на нашият блок в,, Ив. Вазов".Остави две малки деца сираци.Сега всички комшии станаха внимателни и туриха маските,пръскат в асансьора и избягват да се тъпчат в него .Животът си е ваш,но невежеството е винаги самоуверено,обаче разболее ли се някой тича към болницата ,а не в кръчмата !
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТВАРЯЯЯЯЯЙ!