Байдън: Върховенството на бялата раса е отрова

Необходима е промяна на законите в САЩ, заяви президентът
22 мар 2021 09:42, Ния Христова
277
Байдън: Върховенството на бялата раса е отрова
Снимка: БГНЕС
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че трябва да се направят промени в американските закони, за да се премахне расовата дискриминация, пише БГНЕС.
 
В изявление, публикувано по повод Международния ден за премахване на расовата дискриминация, Байдън категорично заяви, че "системният расизъм и върховенството на бялата раса са грозни отрови, които отдавна измъчват САЩ".
 
Американският президент подчерта още, че расизмът и ксенофобията са глобални проблеми, но трябва да се направят и вътрешни реформи.
Още по темата
 
"Трябва да променим законите, които дават възможност за дискриминация в нашата страна, и трябва да променим сърцата си“, каза Байдън и добави, че неговата администрация „няма да се свени да се ангажира с усилената работа, за да ликвидира вредното наследство от робството и нашето отношение към индианците. Нужна е ежедневната работа за справяне със системния расизъм и насилието срещу чернокожи, латиноамериканци, азиатци и други малцинствени общонсти".
 
Байдън припомни, че още в първия си ден на поста той е подписал президентска заповед, която установява цялостен правителствен подход към расовата справедливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
6
 
5
 
! Отговори
Той затова ли преди 3 години
Тръмпи непрекъснато се боядисваше оранжев с надежда да мине за цветнокож? Ето сега Байдън като приеме новите закони ще настане времето на цветнокожия Тръмпи.
142
2
 
18
 
! Отговори
Добра новина преди 3 години
Това трябваше да го кажеш преди изборите! Второ, най нормалната държава от 52 в Африка е ЮАР, където доскоро белите управляваха..... Радвам се за сащ наистима колко по бързо небелите вземат властта повсеместно там на щатско и федерално ниво, толко по бързо ще има гражданска война и разделение на сащ и светът ще си отдъхне!
141
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще им върнете ли земите на индианците?
140
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй Карлуково ако не бяха белите къде щеше да е Америка сега.. Той затова и Майкъл Джексън цял живот искаше да се избели
139
1
 
22
 
! Отговори
Я па тоя преди 3 години
От времето на расовата сегрегация в САЩ минаха много десетилетия, законодателството там беше прочистено много старателно даже от следи от расизъм. Какви ги плещи този никаквец, явно изпаднал във второ детство? Май увърта лукаво, за да прикрие, че започва епохата на цветния расизъм и белите ще станат угнетено и безправно население в страната, която са създали с труда си.
138
1
 
16
 
! Отговори
Война преди 3 години
Хора, Байдън говори за промяна на закони в САЩ. Демократите много ги е страх Републиканците да не вземат пак победа на избори. Страхът от загуба на следващи избори ги тласка отчаяно да блокират всички възможни предимства на Републиканците. Това е битката на Байдън. Страх на евреите от изтърване на властта в САЩ.
137
4
 
29
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Джеймс Уотсън и Френсис Крик получават през 1962 г. Нобелова награда за физиология и медицина. Те откриват химичната структура на ДНК съдържаща човишки гени. Уотсън твърди, чу гените влияят на умственото развитие на човека и, че белите хора са по-умни от чернокожите. Той не е съгласен с мнението, че всички хора са равни и казва, че който има работа с чернокожи той знае, че това не е така. Днес неолибералите искат неограничена свобода върху традиционната биологична същност и морал на човека!
136
1
 
17
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Кукундрел
135
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава защо не предаде властта на някой от малцинствата там?
134
1
 
22
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Дискриминация винаги е имало и ще има.Дискриминираме се заради възраст, пол, външен вид, раса, месторождение, тегло, акцент, образование и какво ли още...Аз съм над 50 години и вече много трудно си намирам работа по специалността.И на кой да се оплача!? :-)
133
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмпи поне ходише редовно на солариум, а тоя е по-бял и от Каспър.
132
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ развитите държави социалните помощи са задължителни,защото ако няма социални помощи,ще скочат престъпленията,кражбите,вкл. и убийствата поради глад и всички ще страдат,включително и белите,социалните помощи дават и възможност на хората, загубили за момент борбата за оцеляване,да стъпят отново на краката си и се върнат в обществото. Проблема не е в помощите,а защо има социално неравенство,няколко богати човека са ограбили мнозинството и то затова е бедно или трудно оцеляв
131
1
 
21
 
! Отговори
Стана тя преди 3 години
Мдааа, евреите с черните лесно се справят, но с белите явно не могат. А пък юдо-комунистите искат да владеят САЩ и света.
130
2
 
32
 
! Отговори
Бял избирател преди 3 години
Преди ме безпокоеше, че наш Бойко е ***. Сега истински се тревожа, че началникът му Байдън е по- *** от нашия Винету.
129
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това беше идеята от самото начало Джо да бъде разкаран и Камала да стане президент.
128
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха. Личи си, че не си върховен командир, Джо.
127
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя луд ли е?Това е чист расизъм
126
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върнете САЩ на индианците тогава, събирайте си партакешите и си им върнете земята
125
3
 
17
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Какво да направим ние белите, че работим, учим се, спазваме законите и си плащаме данъците за да има пари за социал за ония мързеливите с друг цвят на кожата на които най им се отдава да са *** в обществото !!!
124
1
 
24
 
! Отговори
Гредата в окото преди 3 години
- Джо Байдън, подай си собствената оставка - бял си - пък си станал президент! Расист!