111 души са станали жертви на студа през февруари в Тексас

Милиони жители на щата останаха без ток заради лошото време
26 мар 2021 10:55, Ния Христова
6
111 души са станали жертви на студа през февруари в Тексас
Снимка: БГНЕС
Най-малко 111 души са загинали в САЩ заради необичайно студеното време и снежните бури в Тексас през февруари, съобщи СNN.
 
Здравните власти в щата публикуваха доклад, според който всички смъртни случаи са настъпили между 11 февруари и 5 март и са били причинени предимно от хипотермия. 
 
"Има и голям брой смъртни случаи, свързани с пътни произшествия и отравяне с въглероден окис", пише още в документа, цитиран от телевизионния канал.
 
През февруари необичайните студ и снежни бури в щата доведоха до смущения с огромни размери в електрическото захранване в Тексас. Милиони потребители останаха без ток в продължение на няколко дни, а почти 15 милиона тексасци са имали проблеми с водоснабдяването. Много от тях пострадаха от хипотермия или бяха ранени, докато се опитваха да отопляват домовете си с подръчни средства. 
 
Президентът на САЩ Джо Байдън издаде заповед за оказване на федерална помощ на властите в Тексас за компенсиране на насените щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Студът и снегът стигнаха до Мексико, до северната тропична окръжност (23 градуса и 30 минути с.ш.). Такава метеорологична ситуация се случва веднъж на 100 години. По принцип в южните щати климатът е субтропичен. Със сигурност са измръзнали и лимонови, и портокалови дръвчета. Е, за толкова редки капризи на времето хората не са подготвени. Но времето се затопли бързо, южното слънце е силно.
4
1
 
2
 
! Отговори
111 души, но преди 3 години
Ако не включваме милионите на купони, под мостовете, злоупотребяващи с дрога, проституиращи, наркодилъри, изнудвачи, наемни убийци, слушалки на полицията и други от този елит.
3
1
 
5
 
! Отговори
Видяхте ли преди 3 години
А вие не вярвахте в глобалното затопляне
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако им дръпнат по един PCR-тест, може и да открият, че от друго са починали... if you know what I mean.
1
4
 
3
 
! Отговори
Млад социалист преди 3 години
Дpyrape, няма ли да искаме оставката на Борисов и Гешев