Facebook забрани "гласа" на Доналд Тръмп в платформата си

Бившият президент бе блокиран по-рано тази година
1 апр 2021 11:37, Нели Христова
189
Facebook забрани "гласа" на Доналд Тръмп в платформата си
Снимка: БГНЕС

Facebook премахна видео от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп от страницата на снаха му Лара Тръмп.

Още по темата

Социалната медия забрани достъпа на Тръмп от платформата му през януари след бунта на негови поддръжници в сградата на Капитолия във Вашингтон.

Лара Тръмп, нов сътрудник на Fox News, публикува видео, на което интервюира задава на Доналд Тръмп редица въпроси.

По-късно тя публикува екранна снимка на имейл, който получила от Facebook, предупреждавайки я за забраната.

"В съответствие с блокаva, който поставихме в акаунтите на Доналд Тръмп във Facebook и Instagram, по-нататъшното съдържание, публикувано с гласа на Доналд Тръмп, ще бъде премахнато и ще доведе до допълнителни ограничения в акаунта", пише в имейла.

Лара Тръмп, която е омъжена за сина на бившия президент Ерик Тръмп, вместо това публикува интервюто за собственото си онлайн предаване The Right View на видео платформата Rumble.

"Точно така, ние сме на крачка по-близо до "1984" на Оруел. Уау", коментира тя в профила си в Instagram.

Дългогодишният поддръжник на Тръмп и телевизионният водещ на Fox News Шон Ханити определи този ход като "екстремна цензура" в пост в Twitter.

Спирането на акаунта на Тръмп във Facebook на 7 януари, ден след бунтовете в Капитолия ,се преразглежда от новия надзорен съвет, създаден да се произнася по противоречиви решения за модериране.

Защитавайки забраната по онова време, шефът на Facebook Марк Зукърбърг каза: "Ние вярваме, че рисковете да позволим на президента да продължи да използва нашата услуга през този период са просто твърде големи."

Доналд Тръмп също беше забранен от Twitter и YouTube.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Време е за нова Световна война г-н Президент,милиарди обречени сме готови да жертваме животите си за да може нашите деца да живеят в Справедлив и Свободен Свят...Свят без путиновци и китайските им господари!!!...да го направим за Бога!!!ще оцелеем!!!Бог е Справедлив!!!изпитва ни!!!трябва ли да ставаме съучастници на престъпници убиващи невинни човешки същества?...предпочитам битката пред навеждането!милиарди по-света ни го предпочитат!
186
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е те нали са агенти на -цру и работят за новата администрация - нормално и демократично
185
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
и още нещо...децата на САЩ няма да умират заради властта и комфорта на шепа алчни и зависими...САЩ могат без вас...не е ултиматум...отговорност е...вие можете ли без САЩ???...пред руските посолства безкрайни опашки от молещ за визи...кваса и липсата на храна са новите ценности...липсата на Справедливост,убийствата на несъгласни...са новите ценности...това не е моят Свят...не искам децата ми да живеят в такъв Свят...Справедлив или Мъртав!!!Бог да пази САЩ!
184
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
невижданият позор в историята на човечеството е...че републиканската партия се оказа зависима от руските служби назначили тръмп,републиканската партия се оказа троянски кон на русия,предаваща интересите и ценностите на Американската Демокрация...за пари които путин плаща на тръмп през китай...всеки може да види видеата...тръмп призова платените си привърженици...умряха невинни американски граждани,посегнахте на Конгреса на САЩ...чудовищно престъпление...Съд за Тръмп!!!
183
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
разбираеми са твърденията на кгб троловете...кгб "назначи" тръмп,нямат ресурс да се противопоставят на Свободните и отстояващите Справедливостта в Света ни САЩ...имат ***...безплатни...ограничени...опитващи се да ви вменяват ценности носещи ви нещастия,несправедливости,зависимости и бедност....относно атентата има видеа и всеки смел и справедлив може да ги види...Справедлив и Свободен Свят!Бог да пази САЩ!
182
2
 
1
 
! Отговори
#TrumpForever преди 3 години
ББ, пий си хапчетата. Тръмп НЕ Е призовавал никой да атакува нищо. Точно ОБРАТНО! Тръмп призова всеки да си иде у дома с мир. Аз бях там!Либерастите много обичате да казвате на бялото черно и да изопачавате ВСИЧКО. Че и името на Бог споменавате, брей-брей...
181
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
по-гестаповски тръмп призова,расисти,анархисти,мафиоти и руски агенти да атакуват Конгреса на САЩ,цивилизованият свят няма да толерира атентатори и престъпници...Бог да пази САЩ!!!
180
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цукербюргера е едно дpиc;ливo Гестапо и нищо повече..
179
2
 
4
 
! Отговори
#TrumpForever преди 3 години
Няма никакво значение много отдавна. Нормалните хора се преместихме към други платформи. Щом фашисткия фейскрук продъжава да се *** като чуе името на Тръмп, значи Тръмп е правел правилните неща. #TheBestIsYetToCome
178
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Facebook, Instagram, Twitter, YouTube са платформи създадени и управлявани от части фирми. Те имат право да налагат правила за ползването на платформите и да решават, кой може да се изявява там и кой не. Това е. Ако беше държавата - която е изразител на обществения интерес, не на частния, тогава можем да говорим за цензура. Но частната собственост е друго и се ръковди от различни правила.
177
0
 
0
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Гласовете на дъ пРезидента и Прайм Министърът са незабраняеми, защото МутроБук не шпрехат булгарише.
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти очевидно много си чела и имаш големи познания, може би за маникюри и гримове, обаче темата сега е друга. Значи ако кажа "кръвни народни връзки" или "тайна полиция" съм нацист фанатик според теб!? Много интересно, абсурдна нелепица, но смешна. Фюреризъм? Няма такава дума. Евгеника е научно-философска теория. "Жизнено простронство" е доктрина разработена още от прусите. Антисемитизма, не е патент на нацистите. Много простотия се е насъбрала в теб.
175
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 172/173Антисемитизъм, ЕВгеника, кръвни народни връзки, тайна полиция, фюреризъм, теории за "жизнено пространство" и тн и тн.Аргументите ви, че всеки може да си формулира висчко под някакъв термин са на хора, които НИКОГА не са се занимавали с четене. С други думи, вие сте някакви по селата, които си нямат бегла идея от материята и си загубих времето с вас.Ай "у лево".
174
1
 
4
 
! Отговори
До 172 преди 3 години
Знаеш ли преди век, точно благодарение на такива кухи *** като теб, комунистите завземат властта в Русия, и основават един огромен затвор наречен СССР. Тогава милиони врагове на партията, стават врагове на народа и отиван на рехабилитация в Сибир, точно по същата схема която ти сега ни обясняваш колко е велика и прогресивна. Ти ме обвиняваш в нациска пропаганда, добре аз ще те обвиня в комунистическа пропаганда.
173
0
 
3
 
! Отговори
До 172 преди 3 години
Да пример за ясни белези за нациска пропаганда? Много интересно как използваш думи като "ясни", а писанията ти са пълна мъгла? Нищо конкретно, само наивно-глуповати розови фантастики. Аз лично отказвам да живея в свят, в който не мога да се изразявам свободно, да кажа истината, а някакви религозни фанатици да ми налагат, да наричам черното бяло - няма как да стане това! Всеки произвол си има лимит, скоро либерастки розов сапунен мехур ще се спука, това е повече от ясно и исторически доказано.
172
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 169/170"Да недемократично е, всеки има правото да се изразява в една истинска демокрация! Какво значи нациска пропаганда? Може да обвиниш, всеки неудобен за теб, че е нацист и на тази база да му запушиш устата."Горкия, ама ти наистина си смилиш, че няма никакви критерии за това кое какво е и всеки може да нарича всичко както си иска.Нека ти обясня: нацистката идеология си има ясни белези (ако не си наясно вземи се образовай), тъй че е ясно когато някой я пропагандира.
171
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долни джендърски юдейски измишльотини, абсолютно ненужни на хората - разни фейсбуци, туитъри и прочее излишна смрад
170
1
 
8
 
! Отговори
До 169 преди 3 години
Да недемократично е, всеки има правото да се изразява в една истинска демокрация! Какво значи нациска пропаганда? Може да обвиниш, всеки неудобен за теб, че е нацист и на тази база да му запушиш устата. Да смяташ, че само демократите например, имат право да говорят, че те са винаги прави, че те са единствения извор на истина, това не е демокрация! Кой си ти ще определяш кое е добро и кое лошо?
169
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 168Тоест, ако някой разпространява примерно нацистка пропаганда е "недемократично" да бъде цензуриран?Това буквално означават думите ти, без уточнения дали има ограничения над това за какви мнения става дума.
168
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как човек който е радетел на демокрацията да подкрепя цензурирането на който и да е било, да не говорим за цензура на политическа основа. Да налагаш на другите какво да правят, как да говорят и как да мислят е патент на червените диктатури.