Мъж пусна две малки деца от 4-метрова стена между САЩ и Мексико

Контрабандистът пуснал от върха две момиченца на 3 и 5 години
1 апр 2021 09:52,
24
Мъж пусна две малки деца от 4-метрова стена между САЩ и Мексико
Снимка: БГНЕС

Посреднощ две малки еквадорски момичета, на три и пет години, бяха повдигнати и спуснати от върха на 4-метровата стена, маркираща американо-мексиканската граница, преди да бъдат прибрани от американски служители, съобщи Франс прес.

"Във вторник вечерта агент в Санта Тереза, използвайки камера за наблюдение, наблюдава контрабандист, който спуска две малки деца от върха на приблизително четириметровата гранична бариера", се казва в изявление на американската служба за митническа и гранична защита (CBP), цитирана от БГНЕС.

Децата били отведени до пункт за CBP в Санта Тереза, Ню Мексико и след това бяха транспортирани до местна болница като предпазна мярка.

От CBP заявиха, че момичетата ще останат задържани от агенцията. "Ужасена съм от начина, по който тези контрабандисти хвърлиха невинни деца от 4-метрова гранична бариера снощи," заяви главният патрулен агент Глория Чавес. Чавес каза, че американските агенти работят с мексиканските власти, за да идентифицират виновните.

Тя недоумява за целта на действията на трафикантите на хора, защото дечицата са щели да престоят часове сами в суровите условия на пустинна среда, ако не е била модерната техника, с която се наблюдава границата.

Съединените щати са изправени пред увеличаване на пристигането на мигранти на южната граница на страната, предимно от централноамериканските страни, които казват, че бягат от бедността и насилието в собствените си държави. Напоследък средно около 500 непридружени деца преминават всеки ден.

Администрацията на президента Джо Байдън е изправена пред нарастващ натиск за справяне със ситуацията и критики относно начина, по който непридружените непълнолетни са обгрижвани, докато са под попечителството на правителството на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин трябва да каже: Мистър Байдън, разрушете тази стена!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не ги пускат през Берлинската мексиканска стена?Ужасени сме от спирането на хората към свободата и парите.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрация, пък стена.Що така, бе Миме?
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То на ден колко такива като тях пускат, никой даже не знае, ама иначе тук цяла статия нацвъкали.И по-лошо ще става, тези нямат спиране. Докато не се премести цяла Южна Америка там, няма да кандисат.
17
1
 
13
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Така ще бъде, на тези, които сте крали ресурсите - сега ще ви дойдат на гости и ще са мнозинство след години-така ще стане и в Европейските колонизаторски държави. След време трудно ще видиш бял в западна Европа!Но не е виновен този, който яде баницата! Пускайте ги ей така да си влизат като у тях си и рано или късно ще Ви завладеят-справка селджукските турци!
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички се натискат да отидат в "прогнилите джендаристки САЩ".Никой (освен някой заблуден етнически руснак от бившите републики) не се натиска да ходи в "православния" рай на Путин.Защо така?:))))
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне вече са СВОБОДНИ!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко,ако бяха направили оградата 14 метра и оня ги беше хвърлил от там щеше да ги убие и да лежи две доживотни. Това което виждаме е манипулаторски акт използван от най-обикновени измамници но коравосърдечни и жестоки (та те нямат проблеми да им разпорят коремите и да им сложат пакет наркотик вътре и да го зашият обратно) та това е с цел раззни добродушни наивници да се възмутят и шокират :"Олеле горките деца!! Как ги хвърлят като отпадъци ,махнете стената" Ето това е целта-манипулация и измам
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо като нашите римляни, които оставят децата сив болниците. Никоя система не може да се справи с хуните.
12
3
 
8
 
! Отговори
666 преди 3 години
Значи викаш,три и пет годишните преследват американската си мечта.....ти да видиш!!!
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено , че в Щатите ще ги пусне, а не в Куба, например. После какво, ще се чуди как да ги прати от там в Маями ли? Всеки преследва американската мечта, а не да бяга в Русия . Колко наши видни управляващи купиха къщи или пратиха децата си да учат в Щатите , и колко ще искат да се върнат? Така че, какво се учудват някои?
10
5
 
10
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи мога да кажа, че някои държави от ужна и централна америк са мнооооооого богати! Петрол диаманти злато територии като в рая! Но поради не знам каква причина, те не са! Дали поради това, че САЩ са наблизо и некак си пречат! Или може би поради това, че САЩ са наблизо и пречат! Не знам не знам не мога да преценя защо е така раздвоен съм!
9
2
 
4
 
! Отговори
свирепия заек преди 3 години
До Гошо...ТъпотоПравителството плаща на хората да стоят там!
8
7
 
15
 
! Отговори
пецата преди 3 години
На американците им трябва робска сила и си правят оглушки за такива незаконни миграции даже сами ги движат каналите от юж америка , това си е евтина робска ръка , трафик на деца и органи , любимото на демократите
7
5
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Анонимен: Европа е комунизъм какво очакваш :)
6
5
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Наплива ще се увеличава по суша и...море,отиде им...имането на Хамериканците.Аз се чудя тази Аляска,кой я охранява,що не се засилят на там мигрантите и там е САЩ,след това ще се...прехвърлят по на...топло.
5
18
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Ами имат си държави. Нека вземем Венецуела например. С тези запаси на петрол могат спокойно да бъдат Дубай, но уви лош управник поддържан от Съвецкия съюз това е причинаата за нещастията им. Куба друга подобна държава а могат да бъдат туристически рай...... Та тези държави да се обърнат за помощ към другаря Путин ! Той ги е довел на това дередже защото те са просто пионка в неговата игра.
4
2
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Пускат ги, щото много добре знаят за модерната техника. Айде сега, на цапнати се правим за пред хората.
3
4
 
12
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Пускат ги ит другата страна не щото им е кеф, вярвайте ми. Какво недоумяват пък тези?
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей това е стена, а не като нашата на винкела, дето вятър и дъжд я отнесоха.И като добавка, между двете стени мини, така никой няма да си помисли да минава.