Нападателят до Конгреса на САЩ привърженик на "Нация на исляма"

Властите не определят нападението като терористична атака
3 апр 2021 07:48, Елка Василева
49
Нападателят до Конгреса на САЩ привърженик на "Нация на исляма"
Снимка: БГНЕС

Един полицай загина, а втори е ранен, след като автомобил се вряза в барикадата пред американския Конгрес. Органите на реда откриха огън, при което заподозреният за нападението загина.

Комплексът на Капитолия беше блокиран малко след 1 ч. следобед в петък, местно време (20 ч. бълг. време), след като автомобил се вряза в заграждения. По данни на властите след сблъсъка шофьорът е слязъл от автомобила и с нож се е насочил към охраняващите. Тогава органите на реда са открили огън.

Нападателят на комплекса на американския Конгрес е 25-годишният Ноа Грийн от щата Индиана, съобщи американската телевизия Ен Би Си.  Той бил привърженик на движението "Нация на исляма", което се застъпва за подобряване на положението на афроамериканците.

Властите не определят нападението като терористична атака.

Още по темата

На своята страница във Facebook 25-годишният Ноа Грийн съобщава, че е загубил работата си и търси духовно наставление, съобщава още Ен Би Си.

Беше съобщено и че полицаят, който загина при нападението до американския Конгрес, е служил в полицията на Капитолия в продължение на 18 години.

Президентът Джо Байдън публикува изявление, в което подчертава, че заедно с първата дама Джил Байдън са съкрушени от новината за атаката, съобщи Би Би Си. Джо Байдън е наредил и знамената на Белия дом да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към загиналия полицай.

При нападението беше съобщено за мобилизиране на Националната гвардия и затваряне на улици в района. Работещите в Капитолия са били призовани да стоят далече от прозорци и да намерят безопасно място. Смята се, че малко хора са били в сградата заради почивните дни около Великден.

Наскоро бяха свалени загражденията от външния периметър на Капитолия, но вътрешните останаха. Засилените мерки за сигурност са в сила от щурма на Капитолия през януари от привърженици на тогавашния президент Доналд Тръмп, припомня БНР. При атаката стотици се сблъскаха с охраняващите, нахлуха в сградата и отправиха заплахи срещу законодателите. Един униформен загина в резултат на щурма, както и четирима други, които са участвали или са били в близост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1"Демокрациите работят за да направят човека пълноценен свободен индивид."Глупости. Демокрациите разделят обществото на враждуващи фракции и разрушават нациите. Вижте за пример САЩ. Там е всеки срещу всеки и са пред разпад. Просто са гоеляма империя и разпада им може да се превърне в дълго мъчителнмо разлагане като на римската империя.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Байдънова америак всеки бял човек е терорист а всеки цветнокож убиец е англече.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До някой 20В нацизма и фашизма няма нищо човеконенавистно. Те са необходимо лекарстов срещу чумата на света: юдаизма и либерализма.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бъркай Нацията на Исляма със Ислямаската Държава. Ислямската държава е международна терористична организация спонсорирана от Саудитска Арабия и ръководена от Израел а Нацията на Исляма е НЕГ-ГЪРСКА организация в САЩ.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 999Не бъркай Нацията на Исляма със Ислямаската Държава. Ислямската държава е международна терористична организация спонсорирана от Саудитска Арабия и ръководена от Израел а Нацията на Исляма е *** организация в САЩ.
30
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До наблюдаващна кирилица с руски акцент лъжеш мой,копираш македонците...и те така на кирилица,на български...вкарвайки някакви мяукания...гьобелс ли ви е учителя???объркали сте играта!!!
29
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Какво толкова се пените - инжинерна е намерил духовно просветление в религията на мира. Няма как да бъде терористичен акт! Само знаете да тролвате!
28
1
 
4
 
! Отговори
наблюдаващ преди 3 години
Хиляди мигранти на границата с Мексико.Хиляди амер.граждани от Ню Йорк бягат към Флорида.Хиляди също бягат от Калифорния... Църковно общество от Сакраменто начело с проповедника са мигрирали.Тексас стана прибежищен щат за бялите!Републиканските щати в скоро време ще се отделят от фед.правителство. Работещите и честни жителите на димократичните щати се оказаха незащитени и изоставени.
27
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
" УВАЖАЕМА " АКЛЕ В. ---НЕ СА "ЧЕТИРИМА ДРУГИ" ....ЗАГИНА ЧУДЕСНА ЖЕНА -СРАЖАВАЛ СЕ БОЕН ПИЛОТ НА САЩ !!!!!!!!!!!!!!!!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли изненадани?
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава,в която погребват престъпниците в златни ковчези,а убитите полицаи тихомълком..е обречена!
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барак Хюсеин Обама какво измуча по въпроса?
23
2
 
21
 
! Отговори
Идилия преди 3 години
Джо се търкаля по стълбите,Хънтър смърка бело в спалнята на Линкълн,а Кабала се кикоти истерично.САЩ от два месеца няма граница,през ден атентати срещу белите,бензинът нагоре с 40 процента!Америка загива ,а в Масква и Пекин има дефицит на шампанско!
22
2
 
23
 
! Отговори
Тръмп беше прав преди 3 години
Те не идват за мен-те идват за Вас!Аз съм само на техния път!
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОРЕДНИЯ БАЙДЪНЯСЪЛ РАСИСТ, КАТО ТОЗИ В КОЛОРАДО ОТНЕМА ЖИВОТИ!
20
0
 
12
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Лицемери!
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бас държа, че е подбран специално- хем ислямист (за да освободят света от тях), хем безработен (че да измислят някоя специална причина за печатане на пари за справяне с безработицата), хем основание да докарат още 100 000 военни да охраняват Капитолия ( май им е ясно какво значи да не те иска 1/2 от народа).Сценария е добър, но много бързо шит и с твърде бели конци!
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Животът на нетерористите, които нападат полицаи matters!"
17
6
 
10
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: 1 (номер 21)Така е. В това число можем да включим и комунизма и нацизма и фашизма като човеконенавистни идеологии.Сталин е държал умишлено цяла Източна Европа в бедност и мизерия, за да може да ги управлява.Генерал Франко е обещавал на испанците труд и семейни ценности.Сега с коронавируса май пак нещо подобно опитват, ама не знам.С тези ваксини - не виждам особена полза от тях... засега.
16
2
 
16
 
! Отговори
някой преди 3 години
Това е пълна кpeтения - понеже е недоволен от живота се пише ислямист и почва да трепе хора! Така можеш да си вървиш по улицата и да утрепеш когото си искаш без особена причина.Ама и той намерил как да се "бори" - с нож в ръката срещу въоръжени с автоматични огнестрелни оръжия полицаи. Сигурно са били и с бронежилетки - не че е имало нужда в дадения случай.Просто абсолютно безсмислен и нечовешки акт.Не че избиването на хиляди хора е по-различно.