Сладките напитки водят до увреждане на паметта на децата

Оказват влияние и върх способността им за учене
4 апр 2021 19:50, Ния Христова
8
Сладките напитки водят до увреждане на паметта на децата
Снимка: Pixabay
Сладките напитки увреждат паметта на децата и способността им за учене. До този извод стигнаха американски учени от университетите в Джорджия и Южна Калифорния, чиито изследвания бяха публикувани в портала "ScienceDaily".
 
Експертите провели поредица от експерименти върху плъхове. Учените установили, че гризачите, консумирали вода със захар в ранна възраст, са по-склонни да имат проблеми с паметта.
 
Изобилието от сладки напитки довел и до промяна в съставът на чревните бактерии на животните, което от своя страна е повлияло отрицателно на функционирането на мозъка им.
 
В бъдеще учените се надяват да определят дали здравословният начин на живот може да обърне вредата, причинена от увеличения прием на захар в началото на живота.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
7
 
! Отговори
Така преди 3 години
Бедните деца пият вода, богатите само сокчета и кола. Изтегли кредит, купи да детето си сокче.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека отсега да почнат да забравят, че в момента се намираме в апогея на най-срамната ситуация в цялата история на българската държава.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама и аз това се чудя- защо са всичките тия реклами по ТВ-то на шоколади,бонбони, сладолед,бисквити.кока кола,всякакви подсладени или -още по лошо-със аспартам,напитки..а няма реклама на ябълки,круши ,портокали,моркови и други полезни плодове и зеленчуци :)
2
4
 
4
 
! Отговори
Това не е истина преди 3 години
Давайте си на децата само сладки напитки. Тези изследвания са фалшиви. Не им вярвайте.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С кока колата и накой шоколади сладоледи а и другаде има HEK human embrion kidney 293! Който се ползва като овкусител! И е легален!