Ню Йорк стартира ваксинацията и на младежи

Хора на възраст между 16 и 29 години могат да се записват
7 апр 2021 03:00, Ния Христова
6
Ню Йорк стартира ваксинацията и на младежи
Снимка: БГНЕС
В щата Ню Йорк от днес стартират ваксинацията срещу COVID-19 на хора на възраст между 16 и 29 години, предаде АП. Това става след като от миналата седмица във ваксинационните планове бяха включени и хората над 30 години.
 
Юношите на 16 и 17 години ще могат да бъдат ваксинирани само с ваксината на "Пфайзер", тъй като тя е единствената одобрена за хора под 18-годишна възраст. За ваксинирането обаче необходимо родителско съгласие. Изключение ще се прави за хора на такава възраст, които вече са сключили брак или са станали родители.
Още по темата
 
Нито една от другите налични ваксини не е одобрена за поставяне на хора под 16-годишна възраст, отбелязва АП.
 
Досега средно всеки пети жител на Ню Йорк вече е ваксиниран с две дози, става ясно от данни на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията. Малко повече от една трета от жителите на щата са получили поне по една доза от ваксината.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
ех преди 3 години
Хайдее,подкараха и децата.След 2 години-бум на автоимунните болести, мистериозните случаи на смърт от тромбози и свръхреакция на имунната с-*** ,неврологичните симптоми и никой няма да намира връзката между този факт и ваксините,а и да я намерят,та и дори да я докажат,не могат да осъдят компанията производител.Намерете на ю-туб филма на АЛ Джазира за ваксинацията за ДЕНГА, на филипинските деца,от които 160 умират след време от тромбози и кръвоизливи
1
7
 
9
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Страхотна новина! Защо ни съм по-млада, да ме боцкат с Мерцедеса на ваксините- Пфайзер! Това би ме направило не само фешън-кифла, но би ми вдигнало и АйСи Кюту!