Байдън: Употребата на оръжие в САЩ е епидемия

Президентът ще затяга правилата за търговия с оръжия
97
Байдън: Употребата на оръжие в САЩ е епидемия
Снимка: БГНЕС

Актовете на насилие с използване на огнестрелно оръжие в САЩ се превърнаха в истинска епидемия и международен позор, заяви президентът Джо Байдън по време на речта си в Розовата градина на Белия дом, където представи мерки за затягане на правилата за търговия с оръжие.

Той подчерта, че предложението на неговата администрация не противоречи на втората поправка в конституцията, която гарантира правото на гражданите да притежават и да носят оръжие.

„Днес ние предприемаме стъпки, за да се изправим не само срещу кризата, свързана с използване на огнестрелно оръжие, но и срещу това, което в действителност е криза в здравеопазването. Нищо от това, което ще препоръчам, няма да повлияе на втората поправка”, подчерта държавният глава.

От Белия дом заявиха, че президентът няма да чака Конгресът да одобри съответните законопроекти, а самият той ще предприеме мерки в съответствие с правомощията си.

В рамките на 30 дни Министерството на правосъдието на САЩ ще разработи свое предложение, насочено срещу използването на самоделни пистолети, които може да бъдат закупени на части и сглобени в домашни условия „за по-малко от 30 минути”, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
21
 
! Отговори
Българин в САЩ преди 3 години
Управниците имат частна охрана. За това не им пука, тях никой не ги напада. Такива като Джордж Флойд стоят в затвора 5 вместо 40 години и после правят зулуми и се оплакват. Онзи дето риташе азиатската баба в Ню Норк е убил майка си и е седял в затвор 15 години вместо да е там до живот. Нормалните хора имат оръжие за самозащита, зашото полицията ще дойде след 5 минути, а това е доста дълго време да стоиш беззащитен когато въоръжен те млати и бие семейството ти. Трябва ВСЕКИ да има оръжие.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пубер, тук не става въпрос за личните ти пристрастия, а за управленски решения. Аз предпочитам бира. Алкохола в сащ даже е забранен до 21г. по закон. Като гледам даже и да имаш години на акъл си на 15.
43
8
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До SSне, време е да бъдеш искренна...плащат ти в рубли,убивате с макаров и новичок...ама пишете статии за долара и колт...и си мислите,че някои ви вярва...и ковид 19 пуснахте...и ще сме тук...ще се борим за Свободата си...кгб престъпници
42
0
 
2
 
! Отговори
до 46 от 47 преди 3 години
Ъъъ?!
41
6
 
9
 
! Отговори
Целувката на преди 3 години
Комунизмът е Смъртоносна за всяко едно общество!
40
1
 
9
 
! Отговори
SS преди 3 години
И който няма меч,нека си продаде дрехата и да си купи меч ! Само силният с оръжие спи скокойно.(цитати от евангилие от Лука) А вие уважаеми сънародници се въоръжавайте кой с каквото може.Идват лоши години.Защото когато оръжията заговорят законът мълчи.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колко е нагъл, типично по либерастки- прескача Конгреса и разбира се нарушава 2-та поправка на Конституцията.Либерастията е хванала вече марионетките европа и канада и не е добре, няма кой да я спре. А двете показни акции в колорадо и джорджиа са активни мероприятия на Джо, винаги преди "важните" им речи се случва нещо, което налагало да се направаят удобните промени.Просто го е страх от народа.75 млн са наясно какво носи този военен престъпник, педофил и войнолюбец,никой не се връзва на всичките му мазни фалшиви приказки и хвалби на либерастките им медии..
38
6
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
хаха теоретично си представете,че в русия и китай има опция свободна подажба на оръжие...а замислете се...ония на литър спирт с калашник в ръка...
37
2
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
До 34. Докато аз съм жив тя ще стои тук в България.И моля придържайте се към темата?
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя още ли живее в оня бункер под Капитолия.
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън е металист.
34
1
 
4
 
! Отговори
Морски преди 3 години
Моята първа пушка. Това е слогъна на реклам на марка пушки в сащ. Там има милиони тонове оръжие, по къщите, много е късно за разоръжяване...
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лимонадения Джо, агитира за постепенно разоръжаване на средния янки.
32
2
 
12
 
! Отговори
Бог да Пази преди 3 години
САЩ от Комунизмът!
31
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSПретенциите нямат значение генетичният *** да бъде разкаран от Българската територия.
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На дядо Скруч изобщо не му пука за жертвите. Просто го е страх от народа, който измами на изборите.
29
5
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 години
До 28.Какво ми предлагаш? Да разкарам бирманката и да взема татуиран бг ***?С голяма уста и безброй претенций ? А вие май по чисто български нещо завиждате?
28
3
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Трюдо е син но Фидел Кастро - майка му е любовница на Кастро! Китайската Армия вече е в Канада и чака знака за нахлуване в САЩ!!
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSРазкарвай я бързо от България.
26
6
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 години
До 17.Жена ми не е виетнамка а е от Бирма (Мианмар) Правите ли разлика?