Байдън: Употребата на оръжие в САЩ е епидемия

Президентът ще затяга правилата за търговия с оръжия
97
Байдън: Употребата на оръжие в САЩ е епидемия
Снимка: БГНЕС

Актовете на насилие с използване на огнестрелно оръжие в САЩ се превърнаха в истинска епидемия и международен позор, заяви президентът Джо Байдън по време на речта си в Розовата градина на Белия дом, където представи мерки за затягане на правилата за търговия с оръжие.

Той подчерта, че предложението на неговата администрация не противоречи на втората поправка в конституцията, която гарантира правото на гражданите да притежават и да носят оръжие.

„Днес ние предприемаме стъпки, за да се изправим не само срещу кризата, свързана с използване на огнестрелно оръжие, но и срещу това, което в действителност е криза в здравеопазването. Нищо от това, което ще препоръчам, няма да повлияе на втората поправка”, подчерта държавният глава.

От Белия дом заявиха, че президентът няма да чака Конгресът да одобри съответните законопроекти, а самият той ще предприеме мерки в съответствие с правомощията си.

В рамките на 30 дни Министерството на правосъдието на САЩ ще разработи свое предложение, насочено срещу използването на самоделни пистолети, които може да бъдат закупени на части и сглобени в домашни условия „за по-малко от 30 минути”, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSТочно в България е супер лесно да се сдобиеш с оръжие, легално или не. Да се ръсят някакви бисери за у нас във връзка със САЩ е някакъв ВИЦ.
4
3
 
18
 
! Отговори
SS преди 3 години
И този няма да изкара дълго.Оръжейното лоби е могъщо в USA.А правото на самозащита е свещенно право.Това не е България в която бият и убиват стари хора за 5-10-20лв.Но в посткомунистическа страна на Балканите народа трябва да е беден и безащитен за да може да бъде управляван и манипулиран и (ограбван) лесно.
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не решава проблема.Проблемът ще бъде истински адресиран, когато се забранят автоматичните и полуавтоматични оръжия и оръжията с голям калибър, без специално разрешително по специални причини.Дотогава само се умилквате около проблема.Тия играчки дето ще ги забранявате не са тия , с които стават големите касапници.
2
2
 
13
 
! Отговори
Любопитен преди 3 години
Тия дни падал ли е?То май няма какво повече да се повреди всъщност...Вече си е тотал щета.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъртия изкуфял, тотал щета