Байдън: Употребата на оръжие в САЩ е епидемия

Президентът ще затяга правилата за търговия с оръжия
97
Байдън: Употребата на оръжие в САЩ е епидемия
Снимка: БГНЕС

Актовете на насилие с използване на огнестрелно оръжие в САЩ се превърнаха в истинска епидемия и международен позор, заяви президентът Джо Байдън по време на речта си в Розовата градина на Белия дом, където представи мерки за затягане на правилата за търговия с оръжие.

Той подчерта, че предложението на неговата администрация не противоречи на втората поправка в конституцията, която гарантира правото на гражданите да притежават и да носят оръжие.

„Днес ние предприемаме стъпки, за да се изправим не само срещу кризата, свързана с използване на огнестрелно оръжие, но и срещу това, което в действителност е криза в здравеопазването. Нищо от това, което ще препоръчам, няма да повлияе на втората поправка”, подчерта държавният глава.

От Белия дом заявиха, че президентът няма да чака Конгресът да одобри съответните законопроекти, а самият той ще предприеме мерки в съответствие с правомощията си.

В рамките на 30 дни Министерството на правосъдието на САЩ ще разработи свое предложение, насочено срещу използването на самоделни пистолети, които може да бъдат закупени на части и сглобени в домашни условия „за по-малко от 30 минути”, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С "епидемия" срещу пандемията.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забранете на църните да носят оръжие и проблемът е решен. Ще се изравнят по нива на ниска престъпност, нали все искат равенство.
63
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 83Ти не се притеснявай за Байдън. Сикрет Сървис ще гръмнат всеки който само си е помислил да направи нещо подобно.
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този се притеснява да не го гръмнат и него.
61
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 81Бил съм там и знам за какво говоря, повярвай ми!Да, там има големи гамени. И се напиват още от детската градина и после вършат безобразия. Ама и полицията не си поплюва. Само оставаше и оръжие да продават в магазините за плодове и зеленчуци!
60
2
 
4
 
! Отговори
Голямо преди 3 години
изречение. Ами извън фащ оръжието е разрешено така ли ве.Там убивате на посоки и то се връща при вас.
59
2
 
9
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Затвориха ги по домовете, докараха ги да живеят на помощи, сега и оръжията като им оберат и стават едно стадо.. Американците имат право на оръжие, за да пазят демокрацията. Последната половин година хиляди българи се върнаха от европа, скоро очаквам да започнат и американците да се прибират :). Елате да си оправим държавата.. имаме прекрасна държава. Не разбирам защо живеете при разни африканци, пакистанци и друга ***
58
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 81Разбирам ти логиката, обаче е напълно погрешна.Знаеш ли колко лесно може да убиеш човек с огнестрелно (бойно) оръжие?Това може да го направи и 3 годишно дете!!! Разбира се, без да иска. На игра.За това става въпрос, а не изобщо за лошите.В белите държави има закони. Обаче те се спазват и прилагат с пълна сила.В една Швеция например, рядко може да намериш полицай по-нисък от 1,80m и със съответната атлетична структура.Тук, в България е друга бира...
57
1
 
1
 
! Отговори
Greshka преди 3 години
4oveka iska da kage 4e s tova koeto proizvegda shte reshi epidemiite po sveta i tam kudeto e toi. Statiqta e izvadena ot konteksta i za tova e greshno publikuvana.
56
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошите винаги ще имат оръжие, независимо от закона. Добрите също трябва да могат да имат. Това е.Пренесено в бг контекст - ако Джанго знае, че бабата може да има пушкало, едва ли ще влезе, за да я убие за 5 лв.
55
0
 
11
 
! Отговори
папуас преди 3 години
Целта е да се вземе оръжието!
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То цяла САЩ е световна епидемия като стреля по суверенни държави та вътре в нея ли да няма !
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Alissica17Ти ли си Корнелия?
52
0
 
6
 
! Отговори
дебилбайдън преди 3 години
Къде съм и кой съм???
51
0
 
12
 
! Отговори
SS преди 3 години
Кой ще си играе да прави самоделни пистолети в USA при наличие на толкова оръжие.Статията е написана неправилно.Това са си нормални пистолети но продавани в разглобен вид,с инструкция как да си го сглобиш в къщи Без сериен номер които трудно или въобще не могат да бъдат проследени.Самоделки се правят в България от знайни и незнайни майстори защото на *** му е забранено да има оръжие.Той формално само има права и право на живот.
50
3
 
7
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Големи приказки за малки дела - щял, изкуфелникът, да забрани продажната на самоделки!? Па то и без това такъв пазар няма.
49
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
толкова сме отчаяни и разочаровани...че мечтаем за Нов Световен Ред...ще подкрепя и Хитлер...отвратен от лицемерието на политическата класа която ни убива и ограбва...време е за Нов Световен Ред...импотентните политици сте отвратителни!!!
48
2
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Света в които живеем не е идеален...факт е,проблема е в нас...позволихме на хора без ценности и граници...крадци и убийци да опитват да се превръщат в..."герой",закриват училища...вменяват "ценности" които ги обслужват...хартийките...паричните знаци са им основен аргумент...имат само пари и ги налагат като ценност...убиват за пари...и са нещастни,Чиста и Свята Република!!!пари ще си напечатим...ама ако никои не произвежда хляб...хартийки не се ядат..имате пари ама нямате ваксини...смъртни сте..
47
1
 
17
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
МРАЗЯ вонята на марихуаната, дори на открито ! Повярвай ми, това не е злоба, а просто отвращение и непоносимост !
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината американски рапъри особено напушалките също са киснали в затвора. Там е традиция. Затова им викат gang star. Или даже те сами се хвалят с това. Щото от гетото им е по-лесно да се измъкнат като покиснат в затвора за слава. Обаче тукашните напушняци си мислят че това е пример за подражание.