"Пфайзер" поиска да се разреши ваксинирането на децата от 12 до 15

Компанията подаде искането в САЩ
87
"Пфайзер" поиска да се разреши ваксинирането на децата от 12 до 15
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Компанията "Пфайзер" (Pfizer Inc.) подаде до Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) искане за разширяване на разрешението за спешна употреба на ваксината, разработена съвместно с BioNTech, за подрастващите на възраст между 12 и 15 години, обявиха от компанията.

В изявлението на Pfizer се добавя, че искането е отправено въз основа на "данни от основно проучване във "Фаза 3" при юноши на възраст от 12 до 15 години", което компанията твърди, че демонстрира 100% ефективност на ваксината срещу Covid-19 в рамките на тази възрастова група и има подобен профил на странични ефекти, както сред млади хора на възраст между 16 и 25 години, участвали в минало проучване.

След искането за подобно разрешение от FDA, производителят на лекарства има желание да подаде искане за същото одобрение и до други здравни регулатори по света, се казва още в изявлението на "Пфайзер". /БТА/



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
20
 
7
 
! Отговори
Не! преди 3 години
До Разумен човекТроленце, заработи ли надницата? Дано си, защото се изчерпа, неграмотнико!
58
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Файзер иска да ваксинира децата, значи са стигнали до етапа да пуснат мутация, която да разболява и децата. По този начин ще принудят родителите да се съгласят да ги ваксинират. За съжаление антиваксърите са прави за всичко.
57
5
 
24
 
! Отговори
Разумен човек преди 3 години
До Не!Зле си с нервите, жалко че си интелектуално осакатен индивид. Байти *** гледал жирафу цъкал цъкал и ... отсякъл твърдо те такова животно нема. За масата от хората са като аборигени науката и медицината са напълно непознати неща плашещи, както сапуна и водата също са страшни за простите хора. Няма култура няма разум явно ще виждаме антиваксъри как носят станьол на главите, за да се пазят от 5G вълните и от ваксините да не ги нападнат случайно.
56
24
 
11
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Ковид троловете са активни, всеки който не върви по ковидалната права е дивак, плоскоземец, конспиратор и тн. Cancel culture в дйствие! Веки добър *** трябва да се включи!
55
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДивациКакво общо има "плоската земя" със доказано вредни и опасни, признато неработещи експериментални псевдоваксини бе, плоскоглавец злобен? Хората са способни да мислят, да анализират информация и да си правят изводи, а не само да слушат какво са им казали по телевизора!
54
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В секундата, в която стана дума за децата, би трябвало да проумеете, че нищо не се прави за здравето ви, че единствената причина зад всичко са парите и други задни цели. Децата предавали вируса? Ами нали сте ваксинирани, какво ви притеснява? Щели да заразят баба? Ами нали и баба е ваксинирана, какво тревожно има тук? Ама не, при децата ваксините имали 100% ефективност? Ами нали се установи вече за година и повече, че имунната им система има 99.99% ефективност срещу вируса?
53
9
 
29
 
! Отговори
Диваци преди 3 години
Какво друго да кажа за тежи тези, които са против ваксините и медицината. Некултурни и прости хора, които сигурно вярват и в плоската Земя. Омръзна ми от нечистоплътни примитивни хора, които нито са съвестни работници нито граждани а едни маймууняци хулигани които се наплодили и се смятат за голямата работа обричайки децата си на неграмотност, нисък интелект и нисък стандарт на живот и хигиена.
52
1
 
27
 
! Отговори
Г преди 3 години
Коментари като "трябва да има поне кашлица, за да стигне вирусът до някой друг" е показател за това в какво ниско образовано и елементарно общество живеем. Когато население с минимални познания и кадри в дадена област си позволява със самочувствие да се произнася, ситуацията е много зле.Заслужаваме си съдбата, братя българи. Не са ви виновни политиците.
51
23
 
16
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Тествай тази медицина върху твоето поколение, преди някой да посегне на моето - ще го унищожа. Явно си скаран с историята. Трябва да прочетеш малко повече какво се е случило с тези, върху които са изградени основите на днешната медицина. Поинтересувай се. Много от тези основи са положени в нацисткитт лагери на смъртта. Точно върху деца, жени и бременни жени. И сега е същото, но го замазват отгоре с фалшив хуманизъм. А някои държави в Африка не си правят труда и да замазват.
50
25
 
16
 
! Отговори
Не! преди 3 години
До Децата преносителиКой е срещу медицината, бе? Кой е срещу ваксините? Това, което се предлага срещу ковид НЕ Е ВАКСИНА. Точно защото пак се заразяваш и оставаш преносител. Какво не разбра?
49
15
 
30
 
! Отговори
Фанатици примитиви преди 3 години
Както едно време за индустриалните революции хората се плашели и мразели машините и автоматизацията и са чупели и бунтували.Сега същите примитивни нецивилизовани хора са против медицината, науката и хигиената щом трябваше толкова елементарни неща да се обясняват на хората, че трябва да си мият ръцете при хранене и също от и след тоалетната като ползват.За какъв народ и хора говорим? Едни първобитни примитвни талибани
48
19
 
6
 
! Отговори
.... преди 3 години
За експерименти, отколкото децата, чиито живот е тепърва пред тях!!!!
47
15
 
16
 
! Отговори
.... преди 3 години
Пълни, тотални ***!!!! Няма сила, която да ме принуди да си ваксинирам детето, макар че беше преносител на вируса и го предаде на мен, пак не бих посегнала на бъдещото му здраве и да рискувам с някакви експериментални препарати върху него. По- долу някакви неандерталци бяха изливали мисли за бабите и дядовците, които били погубени от внуци - преносители на инфекцията. Ами да се боцкат бабите и дядовците, хем ще са защитени и няма да се стига до фатален край, хем са по- подходяща група
46
13
 
14
 
! Отговори
Децата преносители преди 3 години
До Не!Ето за такива умопомрачени хора пиша! Разни сектанти против медицината, против кръвоплеливането, дори против 5G като смятат че от електромагнитне вълни също могат да прихванат вирус. Ваксините са важна и незаменима част от медицината и профилактиката.
45
16
 
13
 
! Отговори
Не! преди 3 години
До Децата преносители,умнико, как да ти се набие в главата, че ВАКСИНИРАНИТЕ СА ПРЕНОСИТЕЛИ!
44
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Личи си, че пишат хора които нямат нито жени нито деца."Момко, жена ми изкара вируса само със загуба на вкус. Аз и 7 годишният ми син го изкарахме безсимптомно. Защо не пробваш да пробутваш сектантските си глупости в някой друг сайт?
43
13
 
15
 
! Отговори
Децата преносители преди 3 години
Личи си, че пишат хора които нямат нито жени нито деца.Пълно е със зарази по детските градини въпреки че сме 21.век има и днес деца с гллисти, *** и дори въшки и то това са бели деца на уж грамотни и работещи български семейства.Напълни се с фанатизирани талибани които отричат медицината и отричат ваксините които просто са нещо нормално и необходимо за всяко едно цивилизовано общество.
42
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктор Менгеле пасти да яде, тези пренасят играта му на съвсем ново ниво.
41
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси фашистите! Нагли убийци - да посягат и на деца в опитите си, като насила искат това да им бъде и официално разрешено! Няма ли съд за тия хора?! Божият е недостатъчен!
40
9
 
12
 
! Отговори
Драго преди 3 години
Чудя се...колко трябва да си ***, за да мислиш, че ваксината е панацея?! Единствената ѝ цел е, ако се срещнеш с Ковида в последствие, изхода за теб да не е летален. Това ако е не ви стига, значи просто не си цените живота.