Почина адвокатът на Саддам Хюсеин, екс министър на САЩ

Рамзи Кларк e бивш министър на правосъдието на САЩ
11 апр 2021 07:15,
7
Почина адвокатът на Саддам Хюсеин, екс министър на САЩ
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на правосъдието на САЩ Рамзи Кларк, който подкрепяше движението за граждански права в САЩ и по-късно беше част от международния адвокатски екип, защитаващ Саддам Хюсеин, почина на 93-годишна възраст, пише "Фигаро", цитиран от БГНЕС.

Фондацията и библиотеката, носещи името на президента Линдън Б. Джонсън, при когото той служи, публикуваха съобщение в Туитър за кончината на Рамзи Кларк, предан висш служител и бивш министър на правосъдието от 1967 до 1969 г. Кубинският президент Мигел Диас-Канел почете паметта на един "честен човек, който застана до нас в решаващи битки и осъди големите несправедливости, извършени от неговата страна по света."

По времето когато бе министър на правосъдието, Рамзи Кларк наблюдава в частност разработването на "Закона за справедливи жилищни условия", поредица от закони срещу дискриминацията по отношение на жилищата и заетостта, и се противопоставя на смъртното наказание. После той се превърна в пламенен критик на американските военни интервенции зад граница, от Виетнам до Ирак.
Политическата му ангажираност го накара да подкрепи определени противоречиви каузи, като по този начин се присъедини към комитетите по защита на личности като бившия иракски диктатор Саддам Хюсеин и египетския ислямистки проповедник Омар Абдел Рахман. Той също бе и един от правните съветници на Слободан Милошевич преди процеса на бившия сръбски президент пред Международния наказателен трибунал за бивша Югославия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Пъъъъъъъъй... преди 3 години
и ся ко...
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тридневен траур кога ще обявят, казаха ли вече?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"поредица от закони срещу дискриминацията по отношение на жилищата и заетостта"Ужасен закон! Благодарение на него сбъркаха кварталите!!!
3
1
 
5
 
! Отговори
КочинатаФАЩ преди 3 години
Много интересно как краваринът ги е защитавал , след като клиентите му увисваха на въжето?Всичко е било"пунта-мара",както казваше нашият вожд Асфалт паша.
2
4
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
И защо си мислите, че това ще е интересно за някого?
1
1
 
10
 
! Отговори
Православен славянин преди 3 години
Американците са престъпници !!!! Убиха Садам и Милошевич !