САЩ към Русия: Агресивните действия в Донбас ще имат последствия

Държавният секретар Антъни Блинкен с предупреждение към Москва
11 апр 2021 19:18, Красимир Ангелов
276
САЩ към Русия: Агресивните действия в Донбас ще имат последствия
Снимка: БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви за възможни "последствия" за Русия от страна на Вашингтон, ако продължат агресивните действия по отношение на Украйна.

За момента мога да кажа, че сме сериозно обезпокоени от руските действия край границата с Украйна. Намираме се в много близък контакт и взаимодействие с нашите партньори и съюзници в Европа и всички споделят нашето безпокойство. Президентът Байдън се изрази много ясно по този въпрос: Ако Русия действа безразсъдно или агресивно, ще се плати цена, ще има последствия“, заяви Блинкен в интервю за телевизия NBC.

Русия неведнъж е заявявала, че не е страна по конфликта в Украйна, но доставя на бойците в Донбас военна техника, боеприпаси и друга помощ.

Както подчерта Блинкен, президентът на САЩ е заявил ясно, че Русия и САЩ имат теми, по които могат да работят съвместно, като например контрола върху въоръженията, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
6
 
4
 
! Отговори
ло преди 3 години
Св. Вмчк Ихтамнет Вагнеревич да закриля руската армия!
132
6
 
8
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 104,До ПСВ такава държава Украйна не е имало. С разпада на Руската и Австро-унгарската империи се образува Украинската народна република. Малко по-късно териториите на същата тази република са разделени между Полша и СССР. Тогава западноукраинската република е водела война с Полша, която е загубила! По-късно комунистите определят границите на Украинската република, която веднага влиза в състава на СССР!
131
6
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен121Без общи приказки, моля, или веднага те обявявам за БСП! Аз съм била омъжена за руснак, живяла съм в Русия и познавам много неща по-добре отколкото можеш да си представиш...Да отстояваш Истината, не означава да си сляп!...
130
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕрдоооАко Ердоган потопи кораби на САЩ, утре ще има ИСТИНСКИ опит за преврат, който ще е най-вероятно успешен, а новоизлъченият президен ще моли на колене САЩ да не го напада, а Европа да продължи да търгува с Турция...
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големи глупости пишете!Дайте нещо свястно де!
128
3
 
1
 
! Отговори
Ердооо преди 3 години
А Китай - дал 600 Милиарда на Иран ,И направо са купили целия ИранХА-ХА-ХА-ХААААААААААХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 119Демократите винаги са гледали да се репчат на СССР, сега на РФ :)) Не забравяй също, че те са най-големите износители на оръжия, требва да има некаква война, сега урките ще плащат :))) Иначе нема да стане война м/у 2-те военни сили, просто Украйна ще го отнесе :)
126
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"44 мил. Украинци, ако бяха мотивирани да воюват, никаква помощ за ДНР и ЛНР нямаше да ги спре. "Щеше да ги спре липсата на храна, вода, добри санитарни условия, комуникация ... както най-вече оръжие и военна тактика.Щяха да гръмна десетина хиляди за 2-3 минути и опстаналите да се разбягат във всички посоки :)
125
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаИмам принцип с неграмотни русофили да не водя разговор без да реша.Нещо като принципа, че с терористи не се преговаря.
124
1
 
7
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен123Докажи ми, че не съм права и ставам трамвай, значи! Ама не можеш, защото съм права. Защото ако руснаците бяха поискали да ни налапат, досега са имали хиляди възможности! Дори БСП им е предлагала нещо в тази посока, защото един техен разузнавач от онова време държи някакъв откраднат от него документ за педателството на БСП - за да не го убият "великите" ни /т.е.БСП/...
123
5
 
7
 
! Отговори
ИХТАМНЕТ преди 3 години
Руските военни в Сирия много обичали да слушат " Вагнер"
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До не може да бъде!Най-обичам престорено възмутени терористи!:)))
121
6
 
6
 
! Отговори
Ердооо преди 3 години
САЩ са изпратили 2 смешни кораба за Украйна Ердоган се чуди, да ги пусне ли през Босфора, или да ги потопи направоХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
120
4
 
6
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Струва ми се ,че г-н Блинкен почва да си изпуска нервите.Който следи събититята в този район знае,че Украйна непрекъснато заплашва,че ще си върне Крим и Донбас с военна сила и постоянно тормози цивилното население на Донбас с разни обстрели !Г-н Блинкен като че ли иска да предупреди Русия да не се намесва,ако Киев нападне!?В същото време се прави всичко за спирането на Сев.поток -2 и заради Украйна!?Но аз мисля,че ако Киев нападне Донбас,после за Украйна ще бъде все едно дали има или няма СВ-2!
119
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще ритат рушкото мече. Не се заблуждавайте, САЩ няма да хвърлят ракети, просто ще игнорираме хулиганите както се прави и в реалния живот. Ще станат като Северна Корея и маргинализацията им ще продължи с пълна сила.
118
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаВинаги ми е било интересно, колко са бедни такива като вас, че да се продават на руснаците така?:)))
117
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 118Не са 80хил.кв.км. ,а 150хил. и то морска територия с нефт.Норвежците явно знаят къде ,колко да се плати!Освен това Путин подари на Китай два острова на р.Амур за които СССР имаше военен сблъсък с Китай през 60те год.Морският спор с Норвегия е от повече от 60год. и Путин го реши като се отказа от голяма част от претенциите .Иначе Путин е защитник на Русия от империалистите!Ха,ха,ха!
116
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко време отне на Байдън и демократите да се опитат да разпалят война, за да изнесат напрежението навън от САЩ с цел не се избият помежду си. Виждам, че са избрали Украйна за тази цел. Уви, отново ще последва загуба, ако Русия използва редовната си армия. Нито ЕС, нито САЩ могат да помогнат ефективно на Украйна, но умело ги бутат към самоубийство. От друга страна, при конфликт в Донбас, Китай може да се възползва и да анексира Тайван. Стратегията на САЩ тук е с малко печалби и големи загуби.
115
3
 
7
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен128А ти като си толкова умен, не можеш ли да схванеш, че има малка разлика между една Одеса, пълна и сега с руснаци и една София, пълна сега с всякаква смрад, но не и с турска или пък гръцка...Изобщо не е известно дори миналото на София по турско и гръцко дори...Виж, от римско време са ни останали доста каменни спомени...В Одеса самите хора са с руско самосъзнание...
114
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛекарГледам че имам последователи :)) Ползват усмивчицата, та за Раша сега :) Има армия има и въоражение, те за това им налагат само санкции а не "демокрация" :))) Не са слабите Ирак или Афганистан че да нахлуят и да се тупат в гърдите колко са велики :))) Раша не успя в Афганистан, американците още се мъчат с талибаните....иначе всички са велики :))) Важното е, нас да не ни закачат, ако искат да се трепят, това е от мен :)))