Ново убийство на афроамериканец от полицаи в САЩ

Избухнаха протести, полицията ги разпръсна със сълзотворен газ
12 апр 2021 12:29, Елка Василева
77
Ново убийство на афроамериканец от полицаи в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Полицаите в американския град Бруклин Сентър, северно от Минеаполис, използваха сълзотворен газ, за да разпръснат гневни демонстранти. Протестите избухнаха заради поредното убийство на афроамериканец от полицаи. Кметът на града наложи вечерен час, предаде БНР.

Още по темата

Убитият е 20-годишният Донте Райт. Според полицията той е бил спрян за пътно нарушение вчера следобед. Полицаите открили, че мъжът има заповед за арест и се опитали да го задържат, но Райт влязъл в автомобила си, след което един от служителите на реда стрелял с пистолета си.

Стотици протестиращи скандираха името на Донте Райт при сблъсъка с полицията пред полицейския участък в Бруклин Сентър.

Полицаите са използвали сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, за да разпръснат демонстрантите. Местните медии съобщиха за грабежи в редица райони, а кметът на града Майк Елиът издаде заповед за вечерен час до 6.00 сутринта.

Губернаторът на щата Минесота Тим Уолц заяви, че наблюдава ситуацията внимателно и се моли за семейството на жертвата.

Напрежението в Минеаполис остава високо на фона на процеса за убийството на Джордж Флойд от бял полицай, притискал врата му с коляно.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 3 години
1во Майката на престъпника е Бяла!2ро Никой полицай не го е застрелвал,а той катастрофира при преследване.Бягал е,защото има пистолет,а според законите на Минесота трябва да е на 21,за да има.Той е на 20.С две думи-фейк нюз,повтаряни от всички неолиберални медии на Шорош по Света,за да оправдаят поредните грабежи на байдънясълите марксисти.
50
0
 
3
 
! Отговори
ГАБИ преди 3 години
Е БАТИ ДЬРЖАВАТА НА ДАНЧО БАЙДЬНА ТЕПАНЕ Е БАНЕ ПО ВРАЧАНСКИ
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ беше държава преди години.Сега след всеки гаф с престъпник,целия матрял граби и пали докато му е кеф.Полицията си бърка в носа,а съдиите обясняват,че онеправданите грабят луксозни стоки от глад!А един Резидент се търкаля по стълбите на еърфорс 1...
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Електоратът на Джо Байдън пак бере ,докато памперсът се чуди как да подари и останалата част от Украйна на Путин!
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странен начин да протестираш - избиваш си разходите за изгубеното време, като ограбиш някой магазин. Естествено целта на протеста е била да покажат недоволството си от станалото, а не да крадат и ако някой си помисли нещо друго, ще бъде обвинен в расизъм. Тези ако продължават така, скоро думата кражба ще се замени с протест. В САЩ имат опит със заменянето на думи (тя и той стават то), на пол (жени стават мъже, мъже жени, други стават двудушевни) и на други, така че няма да е нещо ново за тях...
46
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов повод афрото да "напазурава" щото найковете и адибаса от предишния протест остаряха
45
0
 
13
 
! Отговори
Поговорка преди 3 години
Да би мирно стоялоч,не би чудо видяло!
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евроамериканец убил афроамериканец.Евроамериканците правят линч на афроамериканците от стотици години. Сега го правят чрез съда и полицията.
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега никога не съм чувал за човек изпълнявал инструкциите на полицията в западна държава който да е бил убит. Полицията ти дава инструкции за това как да се държиш за да не им се наложи да използват сила. Има обаче хора които систематично не спазват инструкциите и така застрашават живота на полицаите.
42
0
 
21
 
! Отговори
зер преди 3 години
как пък веднъж някой арестант не оказа съдействие на полицая преди да го гръмнат? Защо все бягат, дърпат се и не се подчиняват на нарежданията им? Всеки път когато стане такъв скандал гледам клипчетата от bodycam-овете на полицията - ами винаги има съпротива и неподчинение. Един даже се опита да бръкне в колата и да извади нещо и полицаят тогава го стреля, щото осъзна, че онзи може да извади оръжие преди него. А БЛМ зеят, че било расизъм.
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпникът си е престъпник, без значение ли е или оранжев. Браво на полицаите.
40
0
 
5
 
! Отговори
до Deep Zone преди 3 години
Брей, как ти се промени мнението. Изчезна часта за плюс и минус
39
14
 
1
 
! Отговори
Deep Zone преди 3 години
Много жалко е да се четат коментарите под тази новина, не мислех, че има толкова много омраза, събрана у хората..Надявам се да сте само форумни *** и да не мислите това, което пишете. Препоръчвам филма "Сблъсъци" (2004), точно по темата е. Няма значение дали сме бели, черни или пембени, важното е да сме хора и да мислим за другите, а не за себе си.
38
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Готино, а? Поредния престъпник - обявин за светец! И на този ще му изплащат обезщетения за робството и родата му ще се ползва от предимствата на "позитивната" дискриминация!Там най-добре е да си многополов *** с поне 3 неизлечими и заразни заболявания!
37
0
 
2
 
! Отговори
Илийчо преди 3 години
Излишен си бе педа? Изпьрдян и цялата ти клика
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук ако ги стрелят и на съда може да излезе в отпуск
35
0
 
30
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 3 години
Повечето от тия застреляните са наркомани и рецидивисти с по 20-30 присъди и престой в затвора преди 30 годишна възраст. Даже сами си казват "Let me die!", за да не влезе пак.Video Leak Police в Тубата.
34
1
 
36
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Черните протестират като трошат и ограбват магазини! Повече какво да говорим.. Тоя шушляк най-вероятно е бил за трепане
33
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ако полицията в САЩ простреля бял човек, това влиза в мълчаливата статистика на полицейските им сводки, никой не разбира. Ако обаче простреля афроамериканец, влиза в международния информационен обмен. Ето това е расизъм в най-чистата му форма.
32
3
 
28
 
! Отговори
ky40 преди 3 години
амрика се превръща в блато. там всичко живо е на наркотици, просто не е нормално. латиносите правят всичко на мармалад