Джо Байдън предлага среща на Владимир Путин в "трета страна"

Американският президент е обезпокоен от струпването на войски
13 апр 2021 21:04, Нели Христова
122
Джо Байдън предлага среща на Владимир Путин в "трета страна"
Снимка: БГНЕС

Aмериканският президент Джо Байдън е предложил на руския си колега Владимир Путин да се срещнат в „трета страна“. Това става ясно от съобщение на Белия Дом за разговор между двамата лидери. Байдън и Путин разговаряха на фона на ескалиращото напрежение в източна Украйна, визитата на държавния секретар Антъни Блинкън в централата на НАТО и на министъра на отбраната Лойд Остин в Германия.

Американският президент е изразил и безпокойство от струпването на руски военни части в „окупирания Крим“ и по границата с Украйна и е призовал Русия да деескалира напрежението. Подчертан е бил и „непоколебимият ангажимент на САЩ към суверенитета и териториалната цялост на Украйна.“

По време на разговора Байдън също е дал да се разбере, че Съединените Щати ще действат твърдо при защита на националните си интереси в отговор на руски действия като кибернахлувания и намеса в изборите.

В съобщението се посочва, че Байдън и Путин са обсъждали различни регионални и международни теми, в това число намерението на Съединените Щати и Русия за постигане на диалог за стратегическа стабилност.

Байдън е завил, че целта му е „изграждане на стабилни и предсказуеми отношения с Русия“ е предложил среща на високо ниво в „трета страна“ в следващите няколко месеца.

Байдън и Путин са обсъдили и "по редица регионални и глобални проблеми“, като стратегическата стабилност и удължаването на договора "Нов СТАРТ"  за контрол на ядрените оръжия. Президентът Байдън е "потвърдил целта си за изграждане на стабилни и предсказуеми отношения с Русия в съответствие с интересите на САЩ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да му дам годините. Такъв жизнен и младолик човек е Джо Байдън! Удивително.
57
1
 
4
 
! Отговори
До На...(56) преди 3 години
13,14,15 поправка са вкарани от Републиканската партия със сериозна опозиция от партията на Дядо Джо. Партията на дядо джо започва гражднаската война защото иска роби. от 300 000 робовлателци в америка и 4 млн роби 8 робовладелци са републикаци , останалото е от партията на джо. И на обама и на камала семейството са имали роби, НО това не е важно...
56
3
 
13
 
! Отговори
Жалък е преди 3 години
С такива съюзници, врагове нени трябват...
55
2
 
13
 
! Отговори
Класика преди 3 години
Като усети че започва да мирише на изгоряло звъни и иска среща и мир.... Зле започва мумията.
54
3
 
3
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ЧУВАМ ГЛАСОВЕ!
53
1
 
11
 
! Отговори
БАБА преди 3 години
Ние тук си живеем и сме си у дома. Какво търсите вие тук?
52
4
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ДО 59-НЕМА ДА ТИ МИНЕ НОМЕРА ДА ПИШЕШ ОТ МОЕ ИМЕ-СТРАХЛИВЕЦ СИ ТИ-НЕ МОЖЕШ И ДА СЕ ИСПРАВИШ И ДА КАЖЕШ ОТ ТВОЕ ИМЕ КАКВО МИСЛИШ.
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Делото срещу полицая "убил" Джордж Флойд се води директно.Защо нито един път не сте дали подробности за това дело?Байдън може ли да пробяга 100м без проблеми?Може ли да ни каже таблицата за умножение?
50
1
 
7
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Бедните го Ду**Можеш да си сигурен, че инициативата за съвместен бизнес е била на Украйна, не на сина на Байдън! Украинците "работят", значи, по проекта си срещу Русия....Горките те!...Не се виждат какви са мухл.ьовци без Русия, седнали да воюват с нея...***.нари! - какво друго можеш да очакваш в една следтоталитарна страна освен бемозъчни хора...Гледайте нашто БСП как ни подреди и не се чудете въобще за това, което става там...Ум умува, ум робува, ум патки пасе...
49
1
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Атанас ВелмазовИ АЗ!!!
48
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15.04.2021Секретаря на Байдън: Господин Байдън, Господин Путин се съгласи на срещата която предложите. За кога да я насрочим?Байдън :Каква среща?
47
2
 
9
 
! Отговори
На... преди 3 години
...Чичо Джо давам два факта:- Щатите отменят робството на 06. Декември 1865 г. Това става с тринадесетте поправка на Конституцията *** САЩ и сама няколко години, и за жалост едва чак след Гражданската война. Бас държа, Джо и тва не е научил в училище. Това обаче не е най-страшното. Ужасът идва от това, че едва от 156 години само САЩ са принудени, поне на хартия да не мислят инакомислещите и инакоизглеждаките като на РОБИ. Никой не може да ме убеди, че само след 160 години американците нямат тази
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Байдън птицата Жар му нашепванякой неща,през нощите и му подгрявакълките.Но щом се махне и дядото сесплита в мозъчния си тръст.Синчето енарко- дарко изперкал.Краварите няматполезен ход.Не познават Черно море.
45
1
 
12
 
! Отговори
Емиии... преди 3 години
по прицип, Вва не възразява, стига старчето да не забрави.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ооу това ще е забавно джо горкия нема да може да каже 2 приказки
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може бе деде, може и в трета страна, ГДР е добре мисля. Ама хайде да не те разкарвам чак толкова че може и да не и държиш по пътя, става и в Хавана, поне ти е близко.
42
3
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До ГОСПОДИН 43-ДА САМ СЪМ -СРЕЩА ЛИ ИСКАШ?-ДА ПРАТА КОЛА ДА ТЕ ДОКАРА?-ИЛИ И ТИ ИСКАШ СРЕЩА НА НЕУТРАЛНА ТЕРИТОРИЯ?
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SHEFAСамо ли си?Или бръмбарите буйстват?
40
0
 
14
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
Няма го вече Баце да организира такива срещи с цел сдобряване. Да му мислят коя ще е тази страна. Евсиновград отпада.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38Е той докато ги премести тия бавно развиващите и той ще се премести. На по спокойно място. Или ако случайно ги дочака и му докладват че вече са там където ги е преместил ще пита: Тия какво правят там?