Джо Байдън предлага среща на Владимир Путин в "трета страна"

Американският президент е обезпокоен от струпването на войски
13 апр 2021 21:04, Нели Христова
122
Джо Байдън предлага среща на Владимир Путин в "трета страна"
Снимка: БГНЕС

Aмериканският президент Джо Байдън е предложил на руския си колега Владимир Путин да се срещнат в „трета страна“. Това става ясно от съобщение на Белия Дом за разговор между двамата лидери. Байдън и Путин разговаряха на фона на ескалиращото напрежение в източна Украйна, визитата на държавния секретар Антъни Блинкън в централата на НАТО и на министъра на отбраната Лойд Остин в Германия.

Американският президент е изразил и безпокойство от струпването на руски военни части в „окупирания Крим“ и по границата с Украйна и е призовал Русия да деескалира напрежението. Подчертан е бил и „непоколебимият ангажимент на САЩ към суверенитета и териториалната цялост на Украйна.“

По време на разговора Байдън също е дал да се разбере, че Съединените Щати ще действат твърдо при защита на националните си интереси в отговор на руски действия като кибернахлувания и намеса в изборите.

В съобщението се посочва, че Байдън и Путин са обсъждали различни регионални и международни теми, в това число намерението на Съединените Щати и Русия за постигане на диалог за стратегическа стабилност.

Байдън е завил, че целта му е „изграждане на стабилни и предсказуеми отношения с Русия“ е предложил среща на високо ниво в „трета страна“ в следващите няколко месеца.

Байдън и Путин са обсъдили и "по редица регионални и глобални проблеми“, като стратегическата стабилност и удължаването на договора "Нов СТАРТ"  за контрол на ядрените оръжия. Президентът Байдън е "потвърдил целта си за изграждане на стабилни и предсказуеми отношения с Русия в съответствие с интересите на САЩ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
анал_лизатор преди 3 години
двамата лидера имат крайни различия във усвояването и упражняването на власт.биден е, съвсем ясно, *** на нерегистрираната организация Нов Световен Ред.няма право да взима решения от такъв калибър.дават му се готови решения.путин от друга страна, взима решения, заобиколен от съвет капацитети, като се вслушва в тях.първият е, извинете за френския-мишка.вторият-лъв.
97
0
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Тоя с треперещите си ръце сигурно си омазва целия *** когато се бърше в тоалетната.
96
0
 
7
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
САЩ клекнаха пред моща на Русия!Байдън моли Путин за среща
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да сложат една стена и граница в Украйна,така ще престанат поне конфликтите в самата Украйна.И се надявам да престанат конфликтите помежду им изобщо, а не само да си правят голи обещания.
94
0
 
5
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Зальоханият Джо не си дава сметка че докато говори за окупация на Крим ще види Путин през крив макарон.
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще пращаме ли войски на Източния фронт?В НАТО сме.
92
0
 
9
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Елате в България! В света няма по-трета страна от нашата! С хляб и сол ще ви посрещнем и "една българска роза от мен"...!
91
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А "чи" го търсят американските войски и ракети с атомен заряд в цяла Европа? А нашите *** предадоха цяла България на американските военни сили - част от базите на ВМС, ВВС и сухопътните войски станаха и американски. В БГ се намира обединеното командване на държавите от черноморския регион!
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не забрави името на страната и мястото на срещатаКато остарее човек и това се случва да си води записки
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩЕ ПИЯТ ЗАЕДНО ШАМПАНСКО ЗА НОВИТЕ ЦЕНИ НА ПЕТРОЛА
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Памперсът ще си иска 10-те процента от Путин за безоблачното предаване на Крим.
87
0
 
7
 
! Отговори
Боко защо чака? преди 3 години
Как още не ги е привикал, той знае как да посредници, нали беше рефер между Ердоган и Меркел. И без това България е и руска и американска!?
86
0
 
18
 
! Отговори
Калашников преди 3 години
Краварите още не могат да свикнат , че с ПУТИН не могат да си играят , както с цяла Европа ! Стига с този износ на ,, демокрация " !
85
0
 
15
 
! Отговори
komitata преди 3 години
Байдън се чуди ка да излезе от капана сега иска среща -преди години руското разузнаване усети че една от зелите на цветната революция в Украйн а е Крим и контрол над Черно море на НАТО обаче се провали играта сега се мъчиха с Беларус ама не стана да се доближат до границите с Русия -този път Украйн акоято беше създадена от Русия може да остане в историята .
84
0
 
13
 
! Отговори
Иво преди 3 години
До вчера не искаше и да чуем за среща.Явно руснаците изненадаха всички с действията си и ги свариха неподготвени.Може би вече не иска да им разрешат Северен поток 2
83
17
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ССЩ...Световни Съединени Щати ...г.н Президент...състоящи се от държави борещи се за Свободата и Справедливостта,готови да воюват за отстояването на Свободата и Справедливостта...милиарди сме по Света жадуващите Свобода и Справедливост!!!Бог да пази САЩ!!!...ССЩ са началото на края на диктатори и зависими...на мафията...на убийците и престъпниците...Нов Свят г-н Президент!!!Дайте шанс на Човечеството!!!
82
15
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Време е за нов проект г-н Президент...проекта ЕСАЩ...да да Европейски Съединени Щати...милиони народи населяващи Европа го искат...ЕС се провали...обслужвайки мафиоти и диктатори...финансира ги...строи проекти на путин...невиждан геноцид!!!ЕСАЩ...или нямаме голям шанс г-н Президент!!!
81
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
подразделение на НКВД,КГБ и ФСБ...и ти трябват топки за да го споделиш...дано не е новичок за бога...разстреляйте ме...поне веднъж постъпете хуманно
80
7
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонимен а защо ГУЛАГ не предложи тяхна територия...имат толкова много лагери...толкова много гробове на невинни човешки същества
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не възразява старчето и не забрави, може да се срещнат в Хирошима....или Нагасаки.По избор...