Спират ваксината на "Янсен" в САЩ заради случаи на тромбоза

Пациентите са са жени на възраст между 18 и 48 години
13 апр 2021 15:28, Елка Василева
62
Спират ваксината на "Янсен" в САЩ заради случаи на тромбоза
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати временно спират употребата на ваксината на "Янсен"/"Джонсън и Джонсън". Причината са шест случая на тромбози след имунизация с препарата.

Още по темата
Всички пациенти, получили страничната реакция, са жени на възраст между 18 и 48 години. Според вестник "Ню Йорк Таймс" една от тях е починала, а друга е настанена в болница, предаде БНТ.

Американската агенция по храните и лекарствата засега не забранява употребата на ваксината на "Джонсън и Джонсън", но е издала препоръка временно тя да не се прилага. Този ход обаче може чувствително да забави масовата имунизация в САЩ.

Към момента близо 7 млн. американци са получили ваксина именно от "Джонсън и Джонсън".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Какво стана, преди 3 години
няма една свястна ваксина, всички са опасни! Сега само на стари хора ще ги изпробват, решили са първо тях да уморят!
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус който дойде"Незнайно"откъде,вирус който порази целият свят,и какво виждаме, ваксините по изпитаната стара векторна технология изведнъж една след друга се оказват"Вредни"а всички експериментални"Иновативни"РНК ваксини който никога не са били в масова употреба се оказват изведнъж"Качествени" Не ви ли се струва,че нещо много взе да НАМИРИСВА цялата тая ситуация???
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според ваксърите, трябва да приемеш риска да умреш от ваксината, защото някой друг бил умрял от болестта, но ти обаче не си умрял. И трябва да се чувстваш виновен, че не си умрял. Ваксърите, лекувайте се, но при психиатри.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До kkБрат, ходи се прегледай. На психиатър. И се лекувай.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Sняма никакви критерии за поставяне навсксина срещу коеид-19 всички юруш да се имунизират без изследвания а яако са нодители на вируса могат ли да се имунизират нашите големци дето уж си направиха ваксина казват ли дали са си правили изследване преди това не айде марш на имунизациите безплатен обяд няма
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен34 Жена ми е на 45, изкара месец ноември сравнително леко. Края на февруари започнаха панически атаки и грохване по стълби. До тогава тичкаше. Всичките и изследвания са в ред.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На практика всички, които биха направили тромбоза от вируса, ще направят и от векторните ваксини. Но ще бъде по-леко за повечето.
47
1
 
1
 
! Отговори
kk преди 3 години
Човешкият живот е безценен. Много хора си отидоха от короната, много други от това, че не получиха лечение за другите си заболявания т.е те коствени жертви. Вървете и обяснете на техните близки колко ще спечелят фарма компаниите. Защото те биха дали всичко, което имат, за да са живи близките им. Това обаче егоистите няма да го разберат
46
0
 
1
 
! Отговори
Съотношение преди 3 години
При 7 милиона шест случая.... вероятността да те убият в Америка в училище е по голяма😂
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бог гледаКОЙ ИМ Е КАЗАЛ, ЧЕ СМЕ ГОТОВИ ДА МРЕМ? ИМАМЕ СИ ЗАДАЧИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ!
44
0
 
2
 
! Отговори
марш натам! преди 3 години
В пъкъла са осигурени много места!
43
1
 
3
 
! Отговори
Бог гледа преди 3 години
Ами спрете да ни трепете бе!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ТАКА, НЯМА ЧИТАВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ......
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялото семейство го изкарахме мналата година!37-38 градуса, треска, ту хладно-ту горещо, тъкмо си мислиш, че ти е минало и хоп, вечерта започва да те тресе...И така една седмица.Само аз, за два дни загубих чувство за вкус.За мен Свинския грип се оказа по-тежък, още помня чувството, че все едно валяк ме беше газил.Не само мускулите, костите ме боляха!
40
0
 
2
 
! Отговори
Kuro Tores преди 3 години
До kkКакто го смяташ е добре на хартия ама тука ти е затворена системата ,в действителност няма как от населението на България 7млн да знаеш колко в момента са болни от КОВИД,повечето даже нямат и симптоми ама тия не влизат в статистиката нали ?! В уравненето смяташ само тези,които са тествани и ги е хванал теста да кажем днес се тестват 20 хил човека и от тях 15% са болни и от тях 3% ще го прекарат зле,да ама другите ,които нямат симптоми и нищо им няма тях към кои ги бройш?
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм, пак векторна ваксина на прицел. Следващата ще е Спутника, че тя дори е с два аденовируса.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво излезе, че ваксините не са достатъчно тествани? Чакахме спасение, но спасение е лекарство, да се направи. Ваксина се слага когато човек е здрав, а няма добър критерий за това дали не си заразен. Тестовете и те се оказаха ала, бала
37
1
 
2
 
! Отговори
гогич преди 3 години
До kkСамо за БГ - очаквания за 2 мил. ваксинирани по 20 евро на ваксина по 2 дози от ваксина = сметни сам що пари и печалба съответно само от БГ от ваксините (дотук над 500 000 ваксинирани). Естествено ваксините са начина за печалба. Колкото противогрипните ваксини работят, толкова и тези (на един принцип са горе-долу).
36
0
 
2
 
! Отговори
kk преди 3 години
До АнонименЗа съжаление, аз познавам доста почининали. Свестни хора
35
0
 
1
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Дайте я насамДруги *** Ако имате ги давайте също към бантустана...