САЩ се среща с Китай за климата, преговорите "критични"

Джо Байдън ще е домакин на срещата на върха
14 апр 2021 08:07,
15
САЩ се среща с Китай за климата, преговорите "критични"
Снимка: БГНЕС

Американският пратеник за климата Джон Кери ще посети Шанхай, за да преговаря с Китай преди срещата на върха за климата, на която президентът Джо Байдън ще е домакин следващата седмица.

След голям дипломатически спор в ООН и двете страни се надяват да си сътрудничат по плановете за драстично намаляване на въглеродните емисии.

САЩ искат Китай да спре да строи електроцентрали, работещи с въглища, и да спре финансирането на въгледобивни предприятия в чужбина.

Китай настоява САЩ да отделят повече пари за развиващите се страни, така че те да имат достъп до чисти технологии и да се адаптират към изменението на климата.

Пекин иска Вашингтон да се ангажира със съществени съкращения на въглеродните си емисии.

В интервю за CNN Кери каза, че сътрудничеството с Китай е "абсолютно критично" в борбата с климатичната криза.

"Да, имаме големи разногласия с Китай по някои ключови въпроси. Но климатът трябва да е на първо място”, заяви той.

Кери се надява да постигне предварително споразумение в Шанхай, за да осигури напредък в преговорите преди виртуалната среща на върха, организирана от президента Байдън на 22 и 23 април.

Учените предупреждават, че без споразумение между големите супер-замърсители в света шансът за предотвратяване на опасните климатични промени е малък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво означава "опасните климатични промени"? Дайте да ги видим тези "учени", прогнозиращи климатичен апокалипсис? Да не се окаже, че това са прогнози на шведско аутистче и шайката която го финансира? Обществото се залива с лъжи и манипулации по темата, нищо общо с науката. Климата се променя и това е нещо нормално, апокалипсис няма да има, просто ще трябва да се адаптираме към новите реалностти, другия вариант е да си инвестира в глобален механизъм за контрол на климата - това е истината.
11
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Един термоядрен удар по Йелоустоун решава проблема с глобалното затопляне радикално.Както и с Америка...
10
1
 
2
 
! Отговори
Циник преди 3 години
Трябват ни още вируси. Населението на Земята трябва да намелее поне с 4 милиарда, за да оправим климата.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Друг е въпросът,че няма как да глобят вулканите,че замърсяват!"Вулкани са изригвали винаги. Даже е имало периоди, в които са изригвали много повече, обаче никога в историята на планетата климата не е бил в толкова критично състояние като сега. САЩ, Индия и Китай са виновни най-много за това.
8
2
 
3
 
! Отговори
... преди 3 години
Учете китайски. Американците се оляха отдавна! Тръмп беше тръгнал да слага Китайците на мястото им, но докато дойде време някой друг да се усети ще е много късно!
7
0
 
4
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Китай естествено ще покаже пръст на джендерите, зад гърба им, естествено. Да не са луди да трошат пари по подобни измами..
6
1
 
8
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
Печатат се все повече ПАРИ, държавните дългове растат, но ги усвояват все едни и същи богопомазани! На гоите данъците трябва да растат за да изплащат дълговете, и корелацията със слънчевата активност се използва на макс! :)) - да живее борбата за климата, пардон, необходимостта от вдигане на данъците заради изплащане на усвоените дългове!
5
0
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ясно каква е работата !!!сащ искат от Китай да спрат с по-евтината си енергия за тяхна сметка, т.е да им поскъпнат стоките.сащ не искат да плащат
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще видим дали Китай и Русия ще се навият да легнат под хард глобалистите с това споразумение за климата,ще си покаже кой кой е скоро. Нашите са ясни,вътре са ,и ни чакат още гадости. Ако Русия и Китай го блокират като не участват както участват в корона гейт,хард глобалистите ще се хванат за палците.
3
0
 
7
 
! Отговори
к1 преди 3 години
Тъй,тъй среща за климата , хайде де. В момента всички усилия на САЩ са насочени срещу Русия и при тези срещи на висши държавни представители на САЩ с китайското ръководство са да убедят китайците да спрат колаборацията с Русия. Но смятам,че този път не са познали - китайците са като таралежа. Знаят , че следващите са те.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв климат?!Всичко е за пари!Купуват си право да замърсяват и това е.Друг е въпросът,че няма как да глобят вулканите,че замърсяват!Пародия!
1
3
 
13
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Най добре е светът да откаже среща със сащ по който и да е въпрос пълен бан, тогава ще си получат заслуженото