Джордж Флойд починал от сърдечен арест, не от задушаване

Заболяване и употреба на наркотици са причина за смъртта му
15 апр 2021 14:35, Анисия Иванова
76
Джордж Флойд починал от сърдечен арест, не от задушаване
Снимка: БГНЕС

Не липсата на кислород, а сърдечен арест, причинен от комбинация от фактори, включително заболяване и употреба на наркотици, е причината за смъртта на Джордж Флойд през май 2020 г. в Минеаполис, Минесота. Това мнение беше изразено от патолога Дейвид Фаулър, свидетелствайки по време на процеса по делото за смъртта на афроамериканеца, съобщава ТАСС.

Гръмкият процес започна на 8 март и редица американски медии излъчваха от съдебната зала. Обвиняем е бившият полицай Дерек Шовин, който на 25 май миналата година използва задушаваща техника при ареста на Флойд.

Афроамериканецът почина скоро след това. На 26 май Шовин и трима други полицаи, участвали в ареста на Флойд, са уволнени. На обвиняемия е предявено обвинение в непредумишлено убийство. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на лишаване от свобода до 40 години.

Още по темата

Фаулър, който в продължение на 17 години е бил главен медицински експерт в Мериленд, е призован да свидетелства от адвоката на Шовин, Ерик Нелсън. Експертът, отговаряйки на въпросите на защитника относно причините за смъртта на Флойд, отбеляза, че афроамериканецът „внезапно е развил аритмия“. Сред факторите, които са причинили това, патологът е посочил сърдечните заболявания, от които е страдал Флойд, както и обстоятелствата по задържането му. Фаулър отбеляза, че употребата на лекарства, съдържащи фентанил и метамфетамин от Флойд също е изиграла роля. Според експертът, една от причините може да бъде, че афроамериканецът е вдишал отработени газове от близката кола. „Всичко това в съчетание е причинило смъртта на Флойд“, заключи Фаулър, съобщава БГНЕС.

Прокуратурата настоява, че афроамериканецът е починал в резултат на факта, че Шовин е използвал техника за удушаване по време на задържането. Фаулър не се съгласява с това и пояснява, че не смята инцидента за убийство. В същото време, отговаряйки на въпроси от представители на прокуратурата, той отбелязва, че Флойд е трябвало да получи своевременна медицинска помощ. Патологът посочва, че афроамериканецът няма симптоми на недостиг на кислород.

Очаква се свидетелите на защитата да приключат тази седмица. Плановете на страните са да дадат заключителни изявления в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29 Като си навътре в нещата , помоли някои от дружките си и повторете случката с Флойд . Един с коляно ти притиска врата 8 минути към асфалта , друг ти притиска гръдния кош , други двама - краката . После сподели впечатления , ако си жив още На състезания не съм виждал джудисти да си прилагат потенциално смъртоносни хватки минути наред .На тренировки не знам , какво правите Ама предполагам , че ако стиснеш някой по-здравичко и той ти каже ,че не може да диша, ще го пуснеш
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И, какво стана ся? Поне да го бяха спукали от бой преди това, та да се знае защо.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25 , Да бе умник , той и затова умря , щото е бил друсан до козирката , до тънките черва напълнен , и малко му трябваше да отлети. А не защото някой е расист. Никой не харесва *** , независимо от кое дърво е слезнал.
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен друго ме интересува - какво правим сега с онези унизителни сцени на коленичене пред чернокожите, упс, афро-американците, да им се "извиняваме" за нещо, което не сме извършили? Хеле ние, европейците!
27
6
 
3
 
! Отговори
ответен удар преди 3 години
""сърдечен арест"" е напълно коректен термин , означава ""спиране дейност на сърцето"". Може да е първичен, може да е вторичен( резултат от нещо друго ) . Екзекуцията на ел.стол води до с.а. , спирането на дишането - също, макар и след повече време. . . . . . Преохлаждане,.,удавяне, остър миокардит , инфаркт, .....причини безброй!!! Сега за тая ситуация сигурно са ""натискани"" тамошните съдебни лекари - заключение от тяхната експертиза сигурно ще е доста важно за решението на почитаемия съд!!!
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Я пробвай да докараш цялата си тежест от 85 кг.когато си стъпил само на един крак на кантара и натискаш. Гледай кадрите отново. Аз съм 115кг. Кантара не мина 75 колкото и да натисках. Та айде.... Бил му на гръдния кош найсе. От всички основни раси имаше в полицейския екип. Цветнокож измъкна Флойд от колата. Освен белия имаше жълт и черен. И действаха заедно.
25
1
 
7
 
! Отговори
Никола преди 3 години
А тази новина по какъв начин ни засяга?
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23Шест години съм проверявал!
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24 , Много много много мисленето не ти се отдава. Има целия филм с ареста на Флойд от камерите на полицаите , намери го и го гледай . Изобщо не са го душили , задържането му си беше съвсем стандартна хватка . След това даже и да натиснеш някой по врата неможеш да го удушиш. Или ти врат и шия разлика не правиш. Питай всеки тренирал джудо как се души , аз съм тренирал 15 години и ще ти кажа - не така както умря афрото.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНПолзва ли очила с диоптър когато гледа как го задушаваха? Може ли да ти приложа задушаваща техника и ти да викаш"не мога да дишам". Май ще ти е малко трудно и да мъцнеш. Още тогава го писах. Но трябваше да се успокоят алтавите. И принесоха полицая в жертва. Сам си е виновен. След всичките номера дето приложи на полицайте как да му повярват, че действително има проблем с дишането. Ако ги бе финтирал и го бяха изпуснали щяхте да се смеете на полицайте колко са ттъпи и некадърни, нали?
21
1
 
6
 
! Отговори
От бореца преди 3 години
Така се правеше когато се коли прасето, независимо дали е черно или бяло.!.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ареста е допринесъл за сърдечната недостатъчност не по-малко от крекът." Това би трябвало да се явява лайтмотивът в защитата на метаполицаите
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22зомби ли е бил Флойдд ?Според теб е бил приел смъртоносна доза наркотик , ама си джиткал насам - натамКак е станало това Или не знаеш , какво означава смъртоносна доза
18
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17 8 минути му притиска към асфалта с цялата си тежест -85 кгПропускаш факта , че друг полицай му притискаше гръдния кош Да те видим , дали щеше да можеш да дишаш
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не, не се "казава" сърдечен удар, а сърдечен арест...""Сърдечен арест" не се среща в нито един български учебник по медицина, проверявай сам ако искаш. Просто калпав превод на "cardiac arrest". А "сърдечен удар" е калпав превод на "heart stroke" и пак не е в употреба в медицинските среди.Не държа да те убедя - на село е абсолютно допустимо да кажеш "Пена получи удар", което може да значи всичко от посинено око, до печелене на държавната лотария.
16
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като те гръмнат в главата, умираш от спиране на мозъчната дейност. Може да си страдал от 50 заболявания ,ама ако не са те гръмнали , си щял да живееш Че и при Флойд така , ако полицаят не го беше задушвал и то минути , след като черният не даваше признаци на живот , щеше да си е жив . А полицаят щеше да е навън и да ходи да души други хора
15
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Добре де, отявленият престъпник Нелсън Пандела афро-американец ли е?
14
1
 
0
 
! Отговори
От бореца преди 3 години
От какво точно няма значение, важното е, че е направил нещо добро за първи път през живота си.!.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кадрите ясно се виждаше, че полицая му притиска задната част на главата над врата. Нито съм патолог, нито какъвто и да е мединциски експерт. Но не виждах никаква причина за задушаване както ни убеждаваха. Както нашия Чората и така и тоя се бори като бик с полицаите. "Задушаваща техника"? На кадрите се вижда колко минути си седи в колата и подава нещо на 2малолетни лица. При което те се оглеждат притеснени и се изнасят. Но имал клаустрофобия и не можел да влезе в полицейската кола! Ай сиктир!
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Не, не се "казава" сърдечен удар, а сърдечен арест, една от причините, за който може да е миокарден инфаркт или друго хронично сърдечно заболяване, вкл. и други причини от други органни системи!За сведение де!